Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszę coś z nimi zrobić

pierwszy raz u fryzjera z małą dziewczynką

Polecane posty

córka w lipcu skończy 3 latka włosy miała obcinane dosłownie 2 razy grzywkę z 5. i za każdym razem sama obcinałam. grzywka ok ale reszta... nie koniecznie dobrze że chociaż ma delikatnie kręcone. jutro postanowiłam że pójdę z nią do fryzjera bo zawsze odkładam z dnia na dzień i na tydzień ;/ ale jutro już na 100% ! mam zamiar wcześniej wytłumaczyć co i jak po co tam idziemy itp. najlepiej aby z 1-2 osoby fryzjerka obcięła córka wtedy zbaczy że to nic strasznego i między czasie będę jej tłumaczyć i jak ładnie będzie siedziąła (zapewne u mnie na kolanach ;/ ) to coś jej kupię najlepiej jakąś zabawkę może wy macie jeszcze jakieśrady ?

Gość gość
Moj syn ma 19 miesiecy. Chodzimy co miesiac od kiedy skonczyl rok. Lepiej chodzic jak wlasnie nikogo nie ma. Fryzjer ma czas moze pogadac wytlumaczyc. W razie placzu jest czas na uspokojenie dziecka. NNe kreca sie obcy ludzie

Gość bkt
ja też chodzę z chłopakami odkąd skończyli rok i nie ma problemów:) myślę że jeśli nie bała się nożyczek u ciebie to u fryzjera też nie będzie problemu:) a jesli wiesz że mogą być problemy to zamów fryzjerkę do domu:) w przyjaznym otoczeniu będzie czuła się pewniej a i fryzjerka nie będzie gonić:) grunt żeby się nie zraziła bo potem będzie problem:( myślę że zabawka to za dużo, może ulubiona słodycz albo propozycja że sama wybierze sobie nowe spineczki czy coś w tym rodzaju:) a jak będzie grzeczna to chodź z nią jak najczęściej tzn raz na mc czy 2 żeby się przyzwyczaiła:) ja z chłopakami tak chodzę mimo że nie zawsze trzeba ale boję się że jak zrobie dłuższą przerwe zwłaszcza u młodszego, ma 18 mc to zapomni, coś mu się odwidzi a potem będzie cudować:)

tak sobie teraz myślęże zrobiłam błąd że nie zabierałam córki do fryzjera. no nic mam nadzieję że jakoś będzie :) i pani łądnie podrówna jej włoski

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)