Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety zróbcie pedicure albo zakładajcie zabudowane buty

Polecane posty

Gość gość
nie wiem co wy macie do tych cyrkonii. mi sie podoba, jak kobieta ma pomalowane paznokcie na rownomierny, ladny kolor i na duzym palcu ze dwa diamenciki. ladnie sie blyszcza stopy. co innego brokat, cyrkonie, cekiny wszystko na raz, ale i tak wole to niz brzydko pomalowane albo wcale. kwestia co sie komu podoba. mnie nie stac na pedi, ale chetnie by poszla. w tej chwili robie sobie sama pedicure, troche czasu zajmuje, jesli chce dokladnie i starannie przygotowac paznokcie pod swierzy lakier. a z tym pumeksem, tarkami to uwazajcie, bo bardzo szybko naskorek narasta, robi sie twardszy i rogowacieje od takich codziennych praktyk. raz na tydzien delikatnie - ok, ale codziennie to trzeba krem wklepywac. ja uzywam lirene z mocznikiem, b dobry.

Gość gość
A co ja mam zrobic jak mam rozmiar stopy 41 do teg sa szerokie i plaskie:( w lato w kozakach mam chodzic? Nic na nie nie poradze, sa i beda brzydkie bo nie moge ich wymienic

Gość gość
No w kozakach może nie, ale przy takim rozmiarze stopy musisz chodzić w zakrytych butach na wysokim obcasie, wtedy stopa wydaje się mniejsza.

Gość gość
Jezeli dla kogos pedix to pomalowane paznokcie to nie chce ogladac wszych stop. Piekne i zadbane stopy to nie tylko lakier. To przede wszystkim zadbana skora stop, dobrze opilowane paznokcie, usuniete i miekkie skorki. Niestety malp ktora pedicurzystka usuwa je inaczej niz poprzez wycinanie. Z reszta jak wchodze do salonu i widze ze laska uzywa scholla czy rimela to wybaczcie ale wychodze. Jessica, suda to sa profesjonalne kosmetyki do salonu....

Gość gość
mam małe stopy (21cm) i nigdy o żadnej kobiecie nie pomyślałam 'ale ma wielkie stopy' - a patrzę często na nogi, bo mam problem z kupnem butów i lubię popatrzeć w jakich chodzą inne kobiety tak więc uważam, że problem dużej stopy to masz przede wszystkim w głowie, chodź w czym Ci wygodnie i odpowiednio do pogody, tylko dbaj o stopy

Gość gość
zaloze sie z toba ze jestes pedalem bo masz JAKO FACET pedicure, chcesz? :P, :P, :P

Gość gość
żeby krem działał i stopy nie pękały trzeba go stosować codziennie, nie mam aż takiego problemu ze stopami, normalnie (chyba) mi się skóra przesusza, ale kupuję sobie krem na chyba najbardziej zniszczone stopy (30% mocznika) i przynajmniej co drugi dzień stosuję, czasami codziennie- jak się wcześniej wykąpię i nie idę od razu spać to tak jak z twarzą- chyba nie nakłada się kremu na twarz co tydzień, czy 2 razy w tygodniu tylko codziennie kosmetyczka zniszczyła mi stopy parę lat temu, ścinała mi (chociaż nie miała chyba co), stopy po tym mnie bolały i w tym miejscu zaczęła narastać grubsza skóra) i od tego czasu na wstępie mówię, że żadnego ścinania nie chcę, bo nie ma potrzeby, a chodzę głownie po to, żeby ładnie mi opiłowała i pomalowała paznokcie, bo resztę zabiegów potrafię sobie zrobić w domu i robię to regularnie

Gość gość
to zbadaj cukier, az tak suche piety nie sa normalne

Gość gość
Jedna sensowna sie tu wypowiedziala- otoz, wyobrazcie sobie, ze w moim otoczeniu kobiety faktycznie maluja paznokcie na czerwien albo bez. Te biale paski sa w bardzo zlym guscie. Sztuka jest ubrac sie skromnie w niekrzykliwe ubrania, np. mala czarna i byc pociagajaca. Te Wasze trendy sa po roku czy dwoch smieszne. Pamietajcie less is more. Badzcie po prostu zadbane i naturalne, a nie przemalowane od czubkow palcow u stop po koncowki wlosow na glowie.

Gość gość
Lepsze niepomalowane niz orezane ogryzki ze zdartym lakierem.i musze tu niektore zasmucic.frencz nie jest juz modny

Gość gosc z pekajacymi piętami
Dzięki za rady, ale wszystkich tych specyfików juz probowalam:)kremy z mocznikiem rowniez. A stopy kremuje minimum raz dziennie (rano bywa, ze tylko przelecę szybcikiem sama piętę smarując nogi) choć teraz juz sie poddalam i najczesciej jadę balsamem do ciala (mam sucha skore, wiec generalnie balsam do stop tez sie nada). A kiedy mam czas sie pomęczyć z piętami wiszącymi w powietrzu to po starciu ich na mokro jadę tlustym kremem z apteki z witaminami, a ostatnio na topie mam alantan. Te jeszcze najwięcej daje rade zmiękczyć skore, choć wchlania sie masakrycznie dlugo (kiedyś zakladalam na stopy nim nakremowane folie, a na to skarpetki i tak szlam spac, ale...juz mi sie rzadko kiedy chce tak cudować, skoro efekt i tak jest krotkotrwaly, zwlaszcza latem). Cukier mam w normie. Po prostu mamy taka rodzinna tendencje. Pisalam, ze ten sam problem miala babcia i mama. Taka karma :( I jeszcze rada dla kolezanki poslugujacej sie pumeksem - wyrzuć go! W jego porach zbierają sie resztki startego nablonka. Dodaj do tego trochę wody i...pomyśl jak w szczelinach pumeksu musza mnożyć sie bakterie:-o Lepsza jest tarka, w sklepach spory wybor, byle nie metalowa.

Gość gość
Dla mnie pumeks jest ok.

Gość gość
A wachalas go ostatnio?;) wiesz dlaczego ma nieprzyjemny zapach? Z pumeksu zrezygnowano, z tego samego powodu, co wycofanie sie z produkcji szczoteczek do zębów z końskiego włosia - wewnątrz"rurki" rowniez gromadziły sie bakterie...

Gość gość
Do dziewczyny z pekajacymi stopami Polecam scholla -krem 3dni na pekajace stopy.serio pomaga

Gość SzefowaSzefa
hahahahahhahahaahhahaahahhah ihaaaa!!!!

Gość gość
ja nawet jak jest gorąco nie zakładam sandałów bo mam okropne stopy. Mam cukrzycę i strasznie popękane pięty. próbowałam już wszyskiego :(

Gość gość
Autorko wiesz co mi pomoglo na suche stopy.wieczorem wymocz stopy w soli zetrzyj martwy naskurek.naloz na stopy grubo kremu glicerynowego,zaloz na stopy woreczki foliowe i naloz skarpetke i idz tak spac

Gość gość
Taa najlepiej zwalic wszystko na cukrzyce.moja kolezanka tez ma cukrzyce ale jakos piet nie ma popekanych,bo dba o nie.a nie wklada w zabudowanego buta i zapomina jak ta stopa wyglada

Gość gość
Wszystkie te laski co godzine pedicure robia dopiero jak beda mialy dzieci docenia wartosc godziny,w wolnej chwili dobrze bedzie jak wezma prysznic i uczesza wlosy po ludzku :-) albo beda wolaly sie wyspac :-)

Gość gość
Mam dzieci...

Gość gość
Hahaha, wg ciebie wszystkie matki to zaniedbane fleje?? Ja mam dwójkę i to bliźniaki, a jakoś zawsze znajdowałam czas, by pomalowac paznokcie rąk i stóp, czy nałożyć farbę na włosy. Zrobienie makijażu to chwila, starcie pięt tarką i nałożenie kremu to też chwila i nie rozumiem tego zaniedbania się po porodzie.

Gość gość
To powiedz kto zajmuje sie dziećmi gdy ty poświęcasz godzinę na pedikiur

Gość gość
boze jak dzieci ida spac mozna zrobic pedikiur ja robie jak moja mala bawi sie na macie, moze dlatego nie mam z tym problemu bo nie uczylam jej ze biegne na kazde stekniecie

Gość gość
do tej z 11.10 -ogarnij sie kobieto Jak moja cora zasypia po 20, ide pod prysznic, wycinam skorki, peelinguje stopy,nawilzam a z rana przy corce maluje paznokcie

Gość gość
11:54, a kto zajmuje sie twoimi dziecmi jak robisz kupę? :D

Gość gość
Maz zajmuje sie dzieciakami albo spia.

Gość Jedno jest naprawdę obleśne
jak te wszystkie modnisie akurat nie pomalują paznokci i wtedy widać te niepomalowane, obrzydliwe, za długie, nieprzycięte na krótko pazury, z tym białym półksiężycem, który ładnie wygląda na paznokciach u dłoni, ale obleśnie u niepomalowanych paznokci stóp :O Róbcie z tymi pazurami co chcecie, ale do diabła albo je obcinajcie na krótko, a jak już musicie szpanować tym "frenchem" (buhaha), to pamiętajcie, żeby go zawsze zrobić i nie pokazujcie tych za długich, obleśnych pazurów bez lakieru :O Zawsze poznam babsztyla, który akurat nie nałożył swojego "frencha" i świeci za długim pazurem, powodując odruchy wymiotne u ludzi (sama obcinam zawsze na krótko, czasem pociągnę transparentnym lakierem i tyle, stopy mam ładne) 🖐️

można nosić aparaty korekcyjne "Marcin" firmy Neuron i nie mieć z tym problemy, nosić można pod czas snu i odpoczynku ;)

Gość gość
ja nie lubię frenchu, natomiast nadal mi sie podoba mięta, delikatny pudrowy róż pamiętam jak parę lat temu modny był kolor nude, fujjjjjjjj jakbym w ogrodzie kopała i zapomniała umyć rąk na stopach lubię ciemniejsze kolory: śliwka, bordo nie mam problemu z żółtymi piętami ale tej zimy porobiły mi sie takie zrogowaciałe plamy na śródstopiu, mniej więcej na wysokości kostki. Nie na podeszwie ale u góry stopy - wygląda to ohydnie, stosowałam chyba już wszystkie maziaje i nic, nie wiem czy to są modzele, czy jakieś nagniotki???? W piątek idę na pedicure, ciekawe co usłyszę od kosmetyczki. Może któraś dziewczyna doradzi, proszę....

Gość gość
mam frezarke z allegro-grosze.Ppotem krem scholla 3dni albo z mocznikiem.mam lampe i z 15lakierow hybrydowych-najczesciej mam neon rozowy,latem do bizuteryjnych japonek granat albo biel. potem stosuje oliwke. mam tendencje do pekania piet.zagoja sie a potem to wraca.nabawilam sie tego nad morzem i w ciazy.staram sie dbac przed wyjsciem gimnastykuje sie po prysznicu z kremami i skarpetami mimo upalu.dopiero przed wyjsciem zrzucam skarpety czy folie pod ktora jest grubo kremu.efekt i tak krotkotrwaly ale nie wyobrazam sobie brzydkich stop piet i obrzydliwych nieumalowanych paznokci.nie wierze ze facet lubi takie stopy jak tu jakas pieje...chyba ze gej.