Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna1994

Synu Marnotrawny wyjaśnij mi skąd w tobie taka niechęć do muzyki metalowej?

Polecane posty

Pytam po raz kolejny. co chwile obrazasz ta muzyke. rozumiem że dla tępego matołka rozumiejącego tylko g******e techno, jakim jesteś, zauwazenie wirtuozerskich riffów gitarowych i solówek w muzyce metalowe przekracza zdolności pojmowania, ale dlaczego musisz tą muzyke bez przerwy obrażać? Nie możesz po prostu przyznać że każdy lubi co innego, i zaakceptować fakt że dla wielu ludzi to najlepsza muzyka na świecie? // /// // // //

"rozumiem że dla tępego matołka rozumiejącego tylko g******e techno, jakim jesteś... " W tym momencie przestałem czytać, nigdy nie słuchał i raczej nie będę słuchał techno.

Jesteś zwykłym, małym trollem który po pstryczku w nos złoży się w pół i przez kilka tygodni nie dotnie komputera. Żegnaj. :D

szczerze mówiąc g***o mnie obchodzi czego słuchasz. To ty sie do mnie dopieprzyłeś że śmiem słuchac muzyki której nie rozumiesz, płytko postrzegasz i obrażasz. Chce wiedzieć dlaczego i ewentualnie uzyskac przeprosiny.

słuchaj, sam głosisz jakieś głupie tezy, że nikt dorosły nie słucha metalu, że to tylko hałas itd, a mnie bezczelnie nazywasz trollem. Na twojej wsi nikt metalu nie słucha i to dla ciebie szok że ktoś śmie mówić że to świetna muzyka?

zakładasz prowokację, ktoś Ci na nią odpowiada jednocześnie prowokując ciebie...trollowanie trolla :P

Gość dr trupek korzystający
Już kilkakrotnie zadałem ci pytanie o to, jak można stawiać metal ponad muzykę klasyczną? JAK? Na skali bezwzględnej wartości artystycznej, ze względu na stopień komplikacji, złożoności, muzyka poważna/klasyczna bije na głowę metal. DOTARŁO? :)

Akurat ten temat o piwie, czemu polacy piją prawie wyłącznie jasny lager jak sa fajniejsze gatunki, to nie była żadna prowokacja, a ten burak i tak musiał sie do mnie dopieprzyć piszac że metal to nie muzyka :P jak tu sie nie wcurwić? :-o

Gość gość
To ty sie do mnie dopieprzyłeś że śmiem słuchac muzyki której nie rozumiesz, płytko postrzegasz i obrażasz x puki co to jedyna osoba, ktora tu obraza kogos za jego upodobania muzyczne i sama muzyke jestes ty:O do tego przyglup, ktory pisac nie potrafi, tę myzykę a nie tą, widac ten metal tak ci nadudnil w tym lbie, ze po mozgu sladu nie zostalo. Zakompleksione matolki tak maja, ze obrazaja innych i probuja sie dowartosciowac tym, ze uwazaja, ze ich zainteresowania sa lepsze od zainteresowan innych i czynia ich inteligentnymi

Ale ja nigdy nie pisałam że metal jest lepszy od muzyki klasycznej. Uważam że metal to najfajniejsza muzyka na świecie, ktos może miec inne zdanie, ale niech nie obraża muzyki której nie rozumie, zwłaszcza gdy błednie ją ocenia("hałas", "to tylko darcie mordy").

Gość kordel
ludzie którzy lubią metal mają małą wrażliwość

Gość gość
Uważam że metal to najfajniejsza muzyka na świecie, ktos może miec inne zdanie, ale niech nie obraża muzyki której nie rozumie, /////////// skoro moze miec inne zdanie to na ch to komentujesz i na ch sama obrazasz techno jezeli nie chcesz, zeby ktos obrazal metal. Skad w ogole zalozenie, ze ktos kto "obraza" jakas muzyke jej nie rozumie hahaha p profesor sie znalazla, a co ty przyglupie w ogole wiesz o muzyce i kim jestes, zeby stwierdzac, ze ktos "nie rozumie" muzyki hahaha robilas badanie tej osobie czy co?

"Zakompleksione matolki tak maja, ze obrazaja innych i probuja sie dowartosciowac tym, ze uwazaja, ze ich zainteresowania sa lepsze od zainteresowan innych i czynia ich inteligentnymi" to zdanie w pełni pasuje do syna marnotrawnego, który w ten sposób mnie obrażał. Nigdy nie pisałam że przez słuchanie metalu sie jest inteligentniejszą osoba, co najwyżej moi podszywacze, których miewałam do kilkunastu. A tak w ogóle, pomarańczko, słuchasz metalu? Jesli nie to dlaczego łazisz po całym forum za osobą o której wiadomo że bedzie pisać o czymś, na czym sie nie znasz? "no i co z tego, że tak powiedział?" Wiesz, tak można o kazdej wypowiedzi w internecie powiedzieć, po co komuś odpowiadać, bo "co z tego że tak powiedział".

Gość gość
muzyka metolowa jest omodlana przez sanannistów i ofiarowana dla satana i to jest odwrotnie do w/iary jego wr/oga je/zusa tam terz sie ofi/aruje ruzn/e prz/edmioty mod/litwy i naw/et czyno/sci uczu/cia np ból je/zusowi

Gość dr trupek korzystający
Ale ja nigdy nie pisałam że metal jest lepszy od muzyki klasycznej. Uważam że metal to najfajniejsza muzyka na świecie, ktos może miec inne zdanie, ale niech nie obraża muzyki której nie rozumie, zwłaszcza gdy błednie ją ocenia("hałas", "to tylko darcie mordy"). x Bełkoczesz. Nie napisałaś, że metal jest lepszy od muzyki klasycznej, ale zdanie później stwierdzasz, że jest to najfajniesza muzyka na świecie. To co jest prawdą? Co to znaczy lepszy? W jakiej kategorii? Co to znaczy najfajnieszy? I też w jakiej kategorii? Czy nie jest tak, że po prostu, najfajniejsza dla ciebie? Jeśli tak, to o co się spierać? To jest jałowe, to co tutaj uprawiasz. Tak jak ktoś napisał, na podstawie swoich preferencji muzycznych, próbujesz się dowartościować. Tak to wygląda. Walisz mocnymi stwierdzeniami, że ktoś jest głąb, bo nie rozumie, nie czuje. Ale gdy posuwam ci skalę, to się próbujesz wyślizgać. Ja uwielbiam Led Zeppelin, ale nie będę sobie wkręcał, że oni biją na głowę Debussyego i Strawińskiego na skali bezwzględnej. Być może swoje tezy kierujesz do kogoś, kto słucha jednak tego Debussego i jesteś przy nim, w kategorii smaku i wyczucia artyzmu, entuzjastką łatwizny muzycznej.

No dokładnie, nic z tego, że tak powiedział, a Ty się tym podniecasz. To tylko ludek z internetu który nie lubi muzyki jaką inny ludek uwielbia. I o co się tu kłócić, o zawartość iPod'a?

Gość kordel
nie może być wrażliwa. mylisz to z jakąś inną cechą. to tak jakby ktoś oglądał film, taki film prawdziwy dobrze zrobiony ale o czymś przykrym bolesnym. wrażliwy człowiek by nie zniósł takiego filmu nawet jakby to było wielkie dzieło. tak samo z metalem. wrażliwych ludzi ta muzyka odrzuca.

"skoro moze miec inne zdanie to na ch to komentujesz i na ch sama obrazasz techno jezeli nie chcesz, zeby ktos obrazal metal" skoro ktoś zadaje cios to nalezy mu tak samo oddać albo i mocniej. On nadaje na metal, ja na to co on słucha(albo i nie słucha) "a co ty przyglupie w ogole wiesz o muzyce i kim jestes, zeby stwierdzac, ze ktos "nie rozumie" muzyki " gitarzystką, ćwiczaca sie na róznych metalowych utworach, fanką metalu od 6 lat, słuchająca mase zespołów i mocno interesująca sie ta muzyką. to nie wystarczy?

Gość gość
Lookrecja ty szmato :classic_cool:

Gość kordel
metal powstał niedawno a dopiero w XX wieku pojawiło się zaprzeczenie pierwotnych funkcji muzyki m.in. właśnie metal taki jest

jaki metal, bo to dość ogólne określenie. Więc, który gatunek masz na myśli?

kordel, no patrz a ja zawsze myslałam że wrażliwa osoba to taka co może zobaczyć więcej. Tak więc osoba uwazająca muzyke metalowa za hałas, jest mniej wrazliwa od tej osoby, która dostrzega o co chodzi w tej muzyce, widzi rozne niuanse takie jak wpływy klasycznych zespołów, rozróznia jak kto gra na jakim intrumencie i tak dalej, docenia wybitne riffy. Nie nadązam za odpowiadaniem wam.

Gość kordel
techno zaś przejęło funkcję dawnej muzyki podczas której wpadało się w trans