Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

można znac perfect kilka jezykow

Polecane posty

Gość gość
Schliemann znał 12 jezyków perfekt w tym polski, starogrecki i inne bardzo egzotyczne i stare

Gość gość
oczywiście,ze trzeba mieć predyspozycje do języków obcych a przy tym trzeba być bardzo pracowitym i systematycznym-uczyć sie i utrawalać słownictwo niestety,nalezy tym językiem posługiwac się bo inaczej wypadaja słowa,ale....wtedy zastepuje się je innymi wielu z nas zna języki na poziomie podstwowym lub awansowanym przyznaję,ze jesli ktoś nauczył sie dobrze j.polskiego i jako dziecko wyjechał,na pewno nie zapomni go pod warunkiem,ze od czasu do czasu ma z nim kontakt

Gość gość
Podobno im więcej znasz języków, tym szybciej i łatwiej uczysz się kolejnych. Więc to jest jak najbardziej możliwe, tylko trzeba przejść przez te pierwsze, a jak niektórym przyszło w miarę naturalnie bo musieli, bo zamieszkali w danym kraju czy kontaktują się z obcokrajowcami to mają "ułatwione" zadanie.

Gość gość
mam swoją filozofie odn.języków obcych:jeśli jesteś/byłes scisłowcem w szkole,jestes muzykalna-to na pewno języki pójda ci dobrze, język to muzyka,logiczny/uporządkowany program o jednej rzeczy musimy pamietać:nie blokować się ,rozmawiać jak najwiecej w danym języku-nawet"ja mieć...z czasem osłuchamy się i bedzie tylko lepiej

Gość gość
Podobno im więcej znasz języków, tym szybciej i łatwiej uczysz się kolejnych. ' trzeba umieć sie uczyc języków obcych,wiem cos o tym mnie osobiście jest łatwo ponieważ metodykę języków obcych mam w małym paluszku każdy z nas ma swoje sposoby przyswojenia języka, trzeba najpierw poznać słuchacza by mu zaproponowac metodę uczenia się

Gość gość
Można! Tu więcej artykułów na ten temat: www.facebook.com/tlumacz.pl.5 (Tlumacz.pl-Lubimy języki obce)