Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka z dylematem

Pytanie TYLKO do kobiet ktore mialy cc na zyczenie.zwolenniczki sn nie wchodzić!

Polecane posty

Gość Lucy

Mam zamiar urodzić przez cc na życzenie. Długo sue zastanawiałam przy prywatnej położnej do SN czy cc na zyczenie jednak wybieram cc. Liczy się moje zdrowie i dziecka oraz komfort. Uważam ze kobieta ma prawo swobodnie wybrać jak chce rodzic bo jest to bardzo ważne. 

Moje znajome poród SN wspominają tragicznie, transfuzje krwi, Zemdlenia, uszkodzenie pochwy, nietrzymanie moczu, pęknięcie macicy, chamstwie jakie je spotkało ze strony personelu. 

Jedna przypłaciła to życiem swoim i dziecka :// bo trafiła ma prolajfa który kazał jej rodzic, co skończyło się tragicznie. 

Radzę . Zapoznać się ze swoimi prawami i kodeksem karnym. 

Gość Kuge

Miałam zalecenie do cc przez ułożenie synka. Poród zaczął się dwa dni przed terminem jaki miałam umówiony w szpitalu! Ponad tydzień przed czasem! Dojechaliśmy do szpitala po dwóch godzinach, było szybkie cc. Nie wiem czy przez to ze zaczęło się wcześniej i niemy łam umówiona, ale podczas operacji przecięli mi pęcherz. Podobno czasami się zdaza no i nie można się skarżyć bo w tej sytuacji to już się nazywa operacja ratująca życie. Wiec po 6 godzinach od porodu miałam kolejne znieczulenie i kolejna operacje. Synka zobaczyłam prawie dzień po, jak się wybudziłam z drugiej narkozy. Długie dochodzenie do siebie, częste kontrole, ciężko było. 

Nigdy nie przechodziłam przez poród naturalny wiec nie mam porównania.

Gość zaniedlugorodze

ja w marcu mam miec drugi porod, lekarka dala mi prawo wyboru, ponieważ 8 lat temu mialam cc, ktore odbylo sie, bo po 20 godzinach od odejścia wod -ciągle nie mialam akcji porodowej. Nie wiem co wybrac, bardziej jestem sklonna do cc, ale ogolnie cierpie na nerwice lekową i choc dobrze przeszlam 1 cesarke, bardzo boje sie drugiej 😞