Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beddina

Nie wiem czego bym chciała

Polecane posty

Tak źle i tak nie dobrze, nie wiem czy chcę przygód czy może już stabilizacji, nie wiem o co mi chodzi...

JA zawsze wiedziałam, ale mi się odmieniło...przez ostatnie pare miesięcy tylko zastanawiam się, czego bym chciała, co zrobić, jaki cel sobie ustawić i do czego dążyć...

nie zawsze, jak się ma plan i mapę to płynie się do celu...jak się to straci albo po awarii/sztormie itp:)) staje się takim rozbitkiem...zostaje machać na ratunek, żeby ktoś wyciągnął z tej topieli;p albo dać się pożreć rekinom....

Ale te emocje i myśli skądś się biorą. Myśłi zawsze można na siłe nawet przekierować, za tym idą emocje...ale jak się nie wie czego się chce to i myśli i emocje są rozchwiane..Ja np. nie wiem co myśleć..i nie wiem czy mam jakieś emocje

nawet już nie wiem co jest dobre a co złe, zaczynam zauważać, że jakby zasady jakie kiedyś miałam zaczynają mi się rozsypywać. Nie wiem w co wierzyć i czy w ogóle. Najlepiej może byloby nie zastanawiać się nad tym tylko robić...ale co robić ;] ehh nie, depresji nie mam, nie wiem co zrobić, muszę mieć jakiś cel

W istocie, cel jest ważny. Kiedy na myśl o czymś nie wiesz, co ze sobą zrobić, pragniesz tego z całego serca, zawsze myśl o tym dodaje ci energii, nigdy nie nuży, wtedy to rób. Wystarczy to znaleźć, jak ? Rozejrzyj się po świecie i otwórz umysł. Poza tym dobro i zło czy choroby psychiczne jak schizofrenia nie istnieją w gruncie rzeczy. To tylko kultura w której cię wychowali i zasady jakich cię nauczyli.

Heh z tym też trudno się nie zgodzić..najgorzej jednak jak nic cię nie ziębi ani nie grzeje..moze trzeba to przeczekać...taki okres;)

Chociaż choroby psychiczne - te kliniczne przypadki, to nie jest kwestia postrzegania tylko efekt braku pewnych zwiazków chemicznych np, w mózgu, rózne guzy, chłoniaki itp, czysto fizczne sprawy. Mózg to materia, chory mózg nie może myśleć poprawnie

poprawnie - tzn. logicznie, ale nie czysto matematycznie. Chyba chodzi o to, że człowiek zdrowy wie, że myśli, casem może sobie myśleć też, że może z nim coś jest nie tak, ale panuje nad tym - w miare. NIe traci kontaktu z otoczeniem.