Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiulka92

Lakier hybrydowy. Co polecacie?

Polecane posty

Gość gosiulka92

Chciałabym zacząć robić sobie sama w domu paznokcie hybrydowe. Co jest potrzebne do tego, żeby zrobić taki manicure, jakie lakiery polecacie?

Gość gość
Musisz mieć lampę UV albo LED (w zależności od lakieru), top, bazę, lakier i polerkę. Do tego inne akcesoria, typu: patyczki do odsuwania skórek, pilniczek do paznokci, odtłuszczacz, aceton (do zmywania hybrydy). Wydaje isę dużo, ale taki zestaw starczy ci na bardzo długo i i tak zaoszczędzisz w porównaniu do tego, jak byś miała chodzić do kosmetyczki co 2-3 tygodnie. Ja Ci polecam lakiery Semilac (możesz też zamówić cały zestaw od razu), mają pełno kolorów i świetną jakość w dobrej cenie. z doświadczenia ci powiem, że lepiej zacząć od razu lepszymi lakierami, niż jakimiś beznadziejnej jakości i potem zrezygnować, a szkoda by było bo hybryda to świetna opcja.

Gość supergirl24
Ja swoją przygodę z hybrydami zaczęłam dwa lata temu. Pierwsze zamówienie przez jakiś nieznany sklep to był straszny niewypał- lakiery nie chciały zastygnąć pod lampą, już myślałam, że coś nie tak z żarówkami w lampie, po trzech podejściach zrezygnowałam. Koleżanka poleciła mi semilaca i później było już z górki. Firma godna polecenia, bo lakier nie odpryskuje, nie podchodzi woda i powietrze przy moczeniu rąk- jeżeli wszystko dokładnie pomalujesz :)

Uwielbiam malować paznokcie ale niestety samej to ciężko, koleżanka po pracy się tym zajmuję więc chodzę do niej regularnie ona cały czas pracuje na lakierach hybrydowych semilac, lakier nigdy mi nie odprysł i zmieniam zazwyczaj po 3 tygodniach.

Gość Iwonilla
Ja polecam smilaca. Znam wiele dziewczyn pracujących na nim i żadna się nie skarżyła. Formuła lakieru jest tak dopracowana, że ciężko o niedociągnięcia. A używania staję się samą przyjemnością.

Gość Olc1a
Chociaż teraz robię sobie sama paznokcie, to wcześniej kiedy chodziłam do kosmetyczki używała ona tylko Semilaca. Nie zdarzyło mi się narzekać na paznokcie więc postanowiłam sama zainwestować w zestaw startowy. Muszę przyznać, że się nie zawiodłam. Polecam dla tych całkiem nowych w hybrydowym świecie jak i tych doświadczonych.

Gość gość
bardzo fajne lakiery posiada MakeAr - kiedyś kuzynka z zagranicy mi podesłała. świetna sprawa - jakość mega. chyba tak dobrych lakierów jeszcze nie miałam

Gość Zanzibarro
Na pierwszy raz to trzeba zrobić u kosmetyczki i najlepiej wybrać coś z oferty semilac, dobra jakość i bogata paleta kolorów, a potem warto nauczyć się samej ze starterem

Gość Emilka90
Dokładnie tak, i robienie sobie samej hybryd wcale nie jest takie trudne naprawdę. Sama byłam początkująca teraz już trochę więcej umiem, moją ulubiona marką stał się semilac. Parę kursów też mam za sobą i przed sobą.

Gość Ewa Katarzyna
Wszystkiego można się nauczyć, robię sobie sama już trzeci raz hybrydy (mam cały zestaw Semilaca). Są takie jak zrobione u kosmetyczki, ale jest faktem, że trochę czasu trzeba poświęcić...

Gość mitruska
ja kupiłam cały zestaw z Semilac na www.topdrogeria.pl i raz było lepiej raz gorzej ale teraz po roku już doszłam do perfekcji:) kwestia wprawy po prostu.

Gość Morska Jotka
Ja wszystko wybieram na tej stronie www.semilac.pl

Gość Inguśka
Kwestia wprawy napewno ale jak się chce robić paznokcie nie tylko sobie to warto zrobić kurs, ja od tego zaczęłam. Teraz mam pokaźną kolekcję semilaców i ciągle przybywa.

Gość Manoi
Firma semilac dba o ciekawe kolory, teraz wchodzą nowe w kolekcji unigue, np. 153 red magnat inspirowany podwodnym koralowcem, piękny kolor, będzie moim ulubionym

Gość gość
nie rob hybryd. szkoda kasy i paznokci... juz lepiej kupic sobie top coat z golden rose- dobrze sie trzyma i paznokcie wygladaja jak prosto po manicurze :)

Gość ZytaX
Skusiłam się jednak na piękny koralowy kolor hybryd semilaca i naprawdę jestem zadowolona, zniknął problem zwracania uwagi na to że uszkodzą się paznokcie przy drobnych pracach domowych...

Gość gość
To jest slup reklamowy semilaca? Ja od tej firmy zaczynałam, a teraz stwierdzam, ze są równie dobre, a dużo tańsze.

Gość Kasica12
Może i słup ;) widocznie są dobre bo i ja używam i nie zamienię na inne.

Gość gość
Ja zamierzam kupić top mat z semilaca, macie o nim opinie? Podobają mi się jednokolorowe paznokcie z kombinacją obu topów. Błysk z matem na ciemnym lakierze.

Ja mysle, że shellac swietnie wypromowal manicure hybrydowy, a inne firmy chca isc tym tropem. Jednak osobiscie nie lubie hybryd, długotrwałe stosowanie niszczy paznokcie, juz samo matowienie plytki przed zabiegiem daje mi duzo do myslenia, a potem aceton do sciagania przeraza. Jest na rynku wiele dobrych lakierow, ktore sa o wiele zdrowsze i tansze!

Gość gość
Martusia, ja lekko matowie tylko odrost. Paznokcie rosną, mam mocne i nie martwię się o ich kondycję. Uwielbiam swoje paznokcie odkąd używam hybryd. Pod lakierem udaje mi się nawet szpony wyhodować.

Gość gość
uwazam, ze jak ktos umiejetnie zaklada i zdejmuje hybrydy no i ma dobry sprzet, akcesoria, lakiery to nie ma prawa zniszczyc sobie paznokci :) mialam na poczatku semilaca, ale teraz przerzucilam sie na em nail, bo tansze sa, a jakosciowo wygladaja tak samo. a paznokcie wygladaja na mocne, zdrowe. bo wczesniej to jak pomalowalam zwyklym lakierem- szybko mi odpryskiwal i tak kiepsko to wygladalo. nie mam tez zbyt duzo czasu, zeby co chwile robic sobie manicure.

Też nie mam dobrego zdania o hybrydach, stosowałam ponad rok i nigdy nie miałam płytki w tak opłakanym stanie :( na zewnątrz pieknie wyglada, ale co z tego skoro pod spodem paznokieć dramat..

Gość gość
według gustu, ale jeżeli chodzi o trwałość i jakość pigmentu to polecam te http://makear.pl/pl/

Gość RamkaI
Trzeba również pamiętać o dobrym usuwaniu hybrydy, maluję sobie paznokcie prawie rok i płytka jest w dobrym stanie, takze używam semilaców.

Gość Gabeka
Ja używam cały czas topu z semilaca 2w1 i nie widzę żadnej różnicy.

Dużo firm ma w swojej ofercie zestawy startowe dla początkujących. Stosowałam semilaca, indygo, neonail, claresa, ale niestety na semilaca dostałam strasznego uczulenia. Płytkę mam w dobrym stanie: wiadomo, że jak ściągnę hybrydę to paznokieć jest matowy, ale nie zauważyłam, żeby był w gorszym stanie. Zawsze miałam łamliwe, rozdwajające się paznokcie i nigdy nie mogłam ich zapuścić, a teraz mam ładne, długie i mocne. Bez hybrydy bym nie mogła sobie na to pozwolić..