Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gość
Hmm mysle ze chyba nie bedzie problemu... Trzeba by bylo napisac pytanie do oke

Gość gość Ala
A opis pacjenta ???co bylo.w częśc***isemnej ????piszcie dziewczyny,jutro na 8 mam praktyke

Gość gośćSara
O 12 mam egzamin praktyczny, więc postaram.sie pp nim napisać co było

Gość gość
Sara, trzymamy kciuki za Ciebie ! i napisz proszę później co miałaś.

Gość gość
Sara, Sosnowiec i Jaworzno trzymają kciuki!!

Gość gość
W tych pytaniach z testu na facebooku brakuję pytań 30 do 34. Ma ktoś te arkusz z brakującymi pytaniami ?

Gość gość
Prosze o pomoc.A jak skladamy posciel przy scieleniu?

Gość gość
w harmonijkę

Gość gość
Beti nie chcę Cię martwić, ale jeśli rzeczywiście nie zaznaczyłaś odpowiedzi na zakodowanej kartce tej pojedynczej z kwadracikami to Ci tego nie zaliczą, bo do OKE wysyłana jest tylko ta jedna kartka, testów nie odsyłają, testy można była zabrać ze sobą.

Gość gość
73lata pacjentka z Parkinsonem, malarka, drżenie lewej ręki, smutek z rzadkiego kontaktu z synem, zaparcia, problemy z pamięcią krotkotrwala, problemy ze snem w nocy bo w dzień dużo śpi. Częściowo samodzielna ale trzeba jej pomóc w sadzaniu na wózek lub fotel. W poleceniu wypisać problemy i jak jej pomóc. Do wykonania przesadzanie na wózek inwalidzki i przescielenie łóżka

Gość gość
Juz niedlugo skoncza ci co mieli dzisiaj na 8.00 z tego co tu pisali byla to dosc spora grupa... Zdajacy z 18.06 liczymy na was i trzymamy kciuki. Ja trzymalam.

Gość gość
Gosc 9.43 Gdyby to byla Prawda to by bylo cudownie.... Ale wydaje mi sie malo zadan jak na 2 godziny... Albo jestem przewrazliwiona i wymyslam... Tak czy siak dziekuje!

Gość gość
Takie było zadanie. Nic innego oprócz przesadzenia na wozek i przescielenia łóżka. Prosilyscie o info to je wysłałam. Mi zajęło wszystko niecale 50min na spokojnie

Gość gość
Ale dziś było takie zadanie egzaminacyjne? Trzeba było coś pisać? Czy tylko wykonać

Gość gość
Dziewczyno niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi :) No to teraz czekamy na drugą grupę...

Gość gość
No przecież pisze jak byk ze wypisac problemy i to jak jej pomoc.... Udokuentiwac czynnosci pewnie tez bo zawsze tonjest czyli data godzina czynnisc i parafka

Gość gość
Bardzo ci dziekuje za podzielenie sie informacja jestes wielka! Czekamy teraz na druga grupe.... Choc ja nje ukrywam ze wolalabym by miec to przesadzanie na wozek i orzescielenie lozka.. Zdaje o 16:00 w srode....

Gość gość
Mam pytanie odnosnie komisji... Oficjalne wyniki w sierpniu... A czy komisja po wszystkim nie daje jakiegos znaku kiwniecia głową ze poszlo dobrze lub mogloby byc lepiej? Czy zupenie nic? Zero rekacji wychodze i do widzenia

Gość paul2910
Czyli najpierw przesadzamy pacjenta a potem na spokojnie możemy prześcielić łóżko czy prześcielamy z pacjentem?

Gość paul2910
Dzięki za informacje jesteście super!!!

Gość gość
Troche niesprawiedliwe tu tak malo a druga grupa mycie calego ciala podmywanie i pampers :///

Gość gość
Paul.... Masz wykonac zadanie i koniec czy ty przescielisz Z czy Bez to bez różnicy no ale to chyba logiczne ze skoro bedziesz wysadzac pacjenta z lozka to chyba latwiej puste lozko przescielic niz z pacjentem. Co innego gdyby pisalo przesciel lozko z pacjentem w lozku czyli jasna informacja jak nie pisze to robisz jak chcesz.

Gość paul2910
Dzięki wielkie

Gość gość
Stresuje sie tym egzaminem jak cholera niby wszystko bylo ale masakra..... O tylu rzeczach trzeba npamietac.... Mycie rak przywitanie sie taca z przyborami okna pozamykac parawan gadac z pacjentem zdezynfekowac rzeczy stoliczek posegregowac odpady podziekowac na koncu rece umyc jeszcze raz podnosic reke przy wykonaniu zadania mozg mi sie lasuje normalnie od natloku informacji

Gość gość
Potrzebuje algorytmu przescielenia lozka albo jakies wideo. Robilam to na zajeciach ale dosc dawno temu wole jeszcze raz to przeczytac dokladnie jak ma wygladac. Mam tylko slanie lozka pustego wydrukowane

Gość gość
potwiedzam post gościa z9,43

Gość gość beti
Odpowiedzi zaznaczyłam na tej kartce pojedynczej co idzie do komisji a test dostałam do domu ale chodzi mi o to że zaznaczałam całą kratkę z odpowiedzą a nie ten malutki kwadracik o to się martwie

Gość gość
potwierdzam zadanie gośc z 9,43

Gość gość
wie ktoś czy do wykonania tego zadania (przesadzenie na wózek i prześcielenie łóżka) trzeba ubrać fartuch foliowy?

Gość gość
Ok mam juz odpowiednie algorytny... Teraz bede je analizowac i ćwiczyć. Tez sie zastanawialam nad fartuchem.... Niby tu nieootrzebny ale czy nie bylo czegos takiego ze zawsze sie zaklada fartuch ochronny a moze tylko do mycia i karmienia nie wiem