Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża czy stres ?

Polecane posty

Gość gość

od pewnego czasu nurtuje mnie pytanie czy może to stres na mnie tak wpływa czy może jednak to ciąża. od pewnego czasu dostrzegłam u siebie symptomy podobne do objawów ciąży - senność, częste oddawanie moczu, brak apetytu, a zarazem napady głodu, twarde guzki w piersiach, duża ilość gęstego bezwonnego białego śluzu, ciągłe napady płaczu, wrażliwość na zapachy, gazy, biegunka, przy wstawaniu z łóżka widzę czarne mroczki przed oczami, odczucia osłabienia oraz wrażenie ciężkości, dziwne pobolewanie, a nawet może kłucie w brzuchu, na dodatek odczuwam ciągłe pragnienie, wypiję szklankę wody, a za 3 minuty znów muszę się napić i tak w koło Macieju. symptomy dostrzegłam za nim pojawiły się przejściowe problemy w moim życiu, od ponad tygodnia żyję w stresie i nerwach, ale ciąża również wchodzi w grę gdyż z mężem od ponad 12 miesięcy współżyjemy bez prezerwatywy. nie przywiązujemy uwagi do tego czy dojdzie do zapłodnienia po mimo, że oboje pragniemy dziecka, obawiamy się, że gdybyśmy zaplanowali sobie zajście w ciążę nic by z tego nie wyszło choć i tak od 12 miesięcy nic nie zdziałaliśmy, guzik z pętelką. dodam iż jestem już po jednej ciąży, urodziłam dokładnie 3 lata temu poprzez cesarskie cięcie zdrowego chłopczyka, cięcie zostało przeprowadzone ze względu na moją budowę ciała, wzrost i wagę dziecka plus lekarze postanowili interweniować ze względu na zielone wody płodowe. okres mam regularny co 28 dni, po 5 dni, wyjątkowe spóźnienia - jedynie 1 dzień góra 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki. następna za 3 dni ! * nigdy w życiu nie zażywałam środków antykoncepcyjnych, nigdy nie poroniłam. myślę, że napisałam precyzyjne męczące pytanie, a ktoś z was pomoże mi choć trochę w ocenieniu czy może to ciąża, acz kol wiek odziaływanie stresu. z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. ( pamiętajcie również, że doskonale pamiętam aby zrobić test, ale niestety muszę jeszcze zaczekać 3 dni, być może okres się pojawi ! :P )

Gość gość
A co Ci da jeśli napiszę że to stres? tak czy inaczej bez testu nie wyjaśnisz sprawy. Zaczekaj do planowanej @ , jeśli się nie pojawi, zrób test i wszystko stanie się jasne:)

Gość gość
po prostu zżera mnie ciekawość, jak każdą kobietę chcącą dziecko. :P