Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam sandały, w ktorych nie moge chodzic, czy da sie cos na to poradzic

Polecane posty

Gość gość

? Jak przy chodzeniu noga przesuwa mi sie do przodu, to paski są strasznie sztywne i okropnie cisną :( Nie ma jakiegoś sposobu, żemy zniwelować ten nacisk?

Gość gość
Po prostu tandetne i z tanich materiałów. Wyrzuc i kup normalnej jakości.

Gość gość
To po co takie kupiłaś?

Gość gość
to chyba dość częste przy sandałach. Kup sobie takie wkładki zapobiegające zsuwaniu się stóp, np żelowe.

Gość gość
Po co takie kupiłam? Wyobraź sobie, że nie przewidziałam w sklepie, że takie będą :O Mam te wkładki żelowe, ale one absolutnie nic a nic nie dają, w ogóle nie ma różnicy. A nie ma czegoś np. do podklejenia pasków od spodu, żeby sztywny materiał nie wywierał takiego nacisku na palce? nie wiem...

Gość gość
No ale jak mierzysz to przecież czujesz, jaki jest materiał podeszwy czy pasków. A jak zrobisz w nich parę kroków mierząc i coś jest nie tak, to tylko sygnał, że potem będzie gorzej. I jak spaprali z wyprawieniem skóry, zrobili ją za sztywną to niewiele zdziałasz, możesz zmoczyć alkoholem i pozwolić wyschnąć na nogach, może się trochę dopasuje, ale cudów ni będzie.

Gość gość
W sklepach każą mierzyć buty na skarpety/ stopki/ podkolanówki, a powinno się na gołe stopy, by wyczuć wszystkie niuanse danego buta. Mam baleriny, które w skarpetkach ( takich pończochowych) leżą idealnie, założone na bose stopy obcierają niemiłosiernie. W skarpetach jest tzw. poślizg, bosa stopa tego nie ma. Dlatego staram się mierzyć bosymi stopami buty.

Gość gość
No ja właśnie mierzyłam na rajstopy i było ok. Nie są to skórzane buty, więc próbować alkoholem? Dobre by było jakieś podklejenie tych pasków czy coś, ale chyba nie ma nic takiego...

Gość gość
Następnym razem szukaj w sensownym sklepie:) na przykład na Eobuwie. W razie czego możesz sprawnie wymienić:)

Gość gość
Ja kupowałam wkładki tyle że do półbutów, takie na połowę podeszwy od strony palców, zrobiona jest z takiego jakby weluru czy coś w tym stylu i juz mi stopa nie "jeździ" w bucie . Spróbuj może takie wkładki kupić bo z paskami raczej nic nie zrobisz, chyba że po domu pochodź w tych sandałach na jakieś grube frotowe skarpetki to może sie rozciągną

Gość gość
Chyba tak spróbuje, chociaż nie wiem czy rozciągniecie coś da, bo stopa zawsze będzie szła do przodu. Chyba po prostu będę je zakładać tylko wtedy, jak będę wiedziała, że nie będę dużo chodzić ;)