Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Książę posmutniał

Polecane posty

Gość gość
ksiezna siedzi i zawija w sreberka

Gość gość
a jak już se zawinęła sreberka z czoła odwinęła chustką skroń okryła oczka wodą przemyła: książę mój, książę luby /śpiewa dziewka niemłoda/ jam ci poczyniła śluby ma młodość mija jak woda dla młodych niech to będzie przestroga "jak czujesz serca bicie, na nic Twe do księżyca wycie do księcia bierz czym prędzej bo w samotności zemrzesz nędznej" tak se dzieweczka śpiewała i czas swój marnowałą a książe szarooki z ziemi podźwidnął swe zwłoki i do zamku pognał na koniu a że były wyrwy na błoniu do dziury wpadł nieboraczek i podarł se na strzępy swój kubraczek na czym stał świat chłop przeklina a że obok rosła wiklina książę se drabinę plecie i do dziewczki znów czym prędzej lecie

Gość gość
królewna rezygnuje, woli bezksieżnego.

Gość gość
woli *****cza nie jakiegos bogacza

Gość królewna z amalgamatem
Królewiczu mój kochany nie chcę, żebyś był karany. Bigamistą mi tu nie bądź ma osobą tylko se rządź! Księżna jakaś się tu pęta stryczek na nas srebrny skręca! powiedz ty mi , mój ładniutki czyś ty aby nie czyjutki? Jeśliś tylko do mnie pisał to juz idę na fojkisa Wolę stać pod latarniami niż o swoje bić się z żonami! Lecę więc prędziuko a ty odpisz krótko :)

Gość gość
Książę po um zachodzi: za dużo tu dziewek znachodzi miał jedną piwnooką, młodą no, druga za głęboką wodą i księżna jaka tupie na niego nogą co się tu dzieje książe nie wie zaraz z rozpaczy osiwieje a że siwy już był włos mu jeno ubył na środku głowy nieco i teraz zdaje się mieć tam jajco