Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o matkach które decydują się na dzieci rok po roku

Polecane posty

Gość gość

pomijam sytuacje, gdy jest to wpadka tylko mam na myśli te, które same, świadomie się na to decydują. Piszcie swoje zdanie na ten temat.

Gość gość
Chyba same sie nie decyduja, tylko z ojcem dzieci to ustalaja.'hm?

Gość gość
Myślę że chcą mieć dzieci z małą różnicą wieku :-) Głupie pytanie

Gość Werka 123
ale co cie to obchodzi?

Gość gość
Masochistki

Gość gość
że są matkami co najmniej 2 dzieci :P

Gość gość
myślę że to całkiem fajny pomysł - raz w pieluchach się przemęczyć i mieć spokój. sama tak planowałam, dopóki się nie okazało, że na jednym ze względów zdrowotnych będę musiała poprzestać :(

Gość gość
nie myślą o konsekwencjach takiego rozplanowania macierzyństwa

Gość gość
Maja racje. Sama mam jedynaczke ale gdybym ja miala zamiar miec dwojke dzieci to tez bym sie na takie rozwiazanie zdecydowala. 2-3 lata wyciete z zyciorysu ale pozniej juz z gorki leci :)

Gość gość
Ja po urodzeniu córki nie wyobrażałam sobie kolejnego dziecka. Teraz córka ma prawie 5 lat,ja za miesiąc rodzę i żałuję,że się jednak nie zdecydowałam od razu na drugie,bo już bym miała ,,z górki'',a tak od nowa nieprzespane noce itp.

Gość gość
Heh, gdybym miała się świadomie zdecydować, to pewnie nigdy:) Ale los zdecydował za mnie i mam bliźniaki. Ja tam widzę plusy na przyszłość:- wspólna zabawa, - kupki, zupki, nieprzespane noce tak jak przy jednym dziecku- z pieluch raz-dwa wyrosną i będę mieć dwójkę odchowaną w jednym czasie, a potem już z górki:) A, i to pozwala mi powiedzieć: nigdy więcej żadnej następnej ciąży!!!!!!

Gość gość
a ja znam matkę, która miała trójkę dzieci - każde rok po roku !!!

Gość gość
Podziwiam za odwagę.

ecch to jest najlepsze co mozesz dac dziecku rodzeństwo a wiadomo im mniejsza różnica wieku tym lepiej sie będą dogadywać przez cały czas

Gość gość
Ja tak zrobiłam 20 lat temu i to była świetna decyzja.Po pierwsze hurtem wyszłam z tych pierwszych spraw typu kupek , ząbków , kolek itd. A dalej było super gdyż mieli swoje towarzystwo i my z mężem byliśmy wolni gdyż oni całymi dniami byli zajęci swoimi sprawami.Gdy ma się jedno dziecko w danym czasie to ono absorbuje rodziców na okrągło i staje się to uciążliwe.A w naszym przypadku zabawy z nimi były przyjemnością a nie obowiązkiem.

Gość gość
Dodam jeszcze że teraz nadal ciągle razem spędzają swój wolny czas , właśnie teraz są gdzieś nad Wisłą bo uruchomili tam :Kino pod chmurką i całą paczką tam pojechali .

Gość gość
u mnie wprawdzie byla wpadka. ale jedna z najlpeszych rzeczy, ktora mi sie w zyciu wydarzyla. Pewnie predko( a moze wcale) nie zdecydowalabym sie na drugie. A dwojka to nie podwojna robota - pzreciwnie- dzieciaki caly czas maja towarzystwo, moga sie bawic jedno drugie inspiruje, zabawki wspolne, ciuchy te jedno po drugim, potem szkola, wspolni koledzy- matka ma wiecej luzu. Robota jedna, a swietnie jest miec dwojke! Polecam!

Gość gość
Właśnie z tych powodów chciałabym dwoje rok po roku, ale mój mąż nie chce :(. Tylko, że jak nie teraz to potem już wcale nie będę chciała drugiego, bo nie po to wychodzę z jednych pieluch żeby wejść w nastepne.

Gość gość
Rok po roku nie jest wskazane dla kobiet,ale to ich sprawa,