Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę schudnąć CZY KTOŚ MOŻE POMÓC

Polecane posty

Gość gość
sfdgfdgfd - nie mam żadnych leków :D jestem zdrowa. Najpierw wykryto mi PCOS, po nadwrażliwości na leki, lekarz stwierdził, że jestem zdrowa, a to, że nie mogę zajść w ciążę, mam wąsa i nadwagę, to taka moja uroda. Mam sobie wydepilować i mniej jeść. Nie mówmy już o lekarzach, ok? A propos wątroby, nie wiem czy to ma znaczenie, ale mam WZW B. Myślę, że się przyzwyczaję do biegania, kiedyś dużo ćwiczyłam, ale nadmiar pracy mnie dobił. Od zawsze dużo spaceruję, ale nie ma efektów :P Biegam truchcikiem, powoli. Ciężarki mam, ale się nie mogę zmobilizować.

Gość gość
A mięso jest mi obojętne - ale mogę je jeść. Tylko właśnie myślałam, że może lepsza ta fasola, soczewica etc. pod względem zdrowia.. A jeszcze mam pytanie co do smażonego jedzenia - ostatnio staram się nie jeść takiego - a często jadałam sadzone jajka - jak polecasz je przygotowywać, jeśli nie lubię jajek na miękko? Jajka na twardo? Znasz może jakieś ciekawe przepisy? I warzywa - męczę rodzinę o parowar, bo czasem jadamy np. warzywa z patelni, które mama dręczy nawet 10-15 minut - nie wydaje mi się, żeby to bylo dla nich dobre, chyba sporo z nich ucieka wartości odżywczych - jak Ty je przyrządzasz?

Gość gość
Ciężarki wykorzystuj, koniecznie, trening siłowy to najlepsza droga do super ciała :) i nie martw się, że wielkie mięśnie ci urosną - to nie tak łatwo się dzieje ;) Kettlebell możesz sobie kupić, ja mam i bardzo sobie chwalę - na YT są ćwiczenia z kettlem - połączenie treningu silowego innego niż z ciężarkami i cardio, jeśli jest szybki.

Gość Grubbba
Najprostsza droga do wagi 50 kg to 3 posiłi dziennie + jabłko albo 2 miedzy nimi .. sniadanie 2 kromki chleba z twarogiem półtlustym drugie sniadanie jabłko czy banan zupa barszcz kolacja 2 kromki chleba razowego z pomidorem , papryką i serem żółtym czyli 3 główne posiłki + jeden mały - drugie sniadanie w formie 1 banana x Nie wiem czy Ty się w ogóle znasz na jakichś dietach, ale pewnie jesteś takim wpierdalaczem, co niknie w oczach, jak tylko zaczynasz jeść, a nje żreć. Też jestem gruba i przy takich posiłkach jak napisałaś przy moim 160cm ważyłabym przy Twojej diecie 120 zamiast 66. Strasznie dużo chleba, a banany są tuczące i dużo na kolacje. Wyobraź sobie, że są chorzy ludzie, którzy nie jedzą tak dużo jak Ty, a są grubi.

Gość gość
Ja tam nie mam nic przeciwko mięśniom. Autorka

Gość gość
Przecież ten jadłospis to tragedia. Prawie same węglowodany, białka za mało, tłuszczy zero. Jakby się znał cokolwiek na dietach to nigdy by czegoś takiego nie napisał :) więc nie ma co zwracać uwagi..

Gość gość
o jest raczej najprostsza droga do efektu JOJO usmiech.gif chyba że ktoś będzie w taki sposób jadł do końca życia. A jak myslałaś .. To nie jest przepis na krótkotrwałe odchudzanie .. W ten spoóśb należy jeśc całe życie.. Oczywiscie z modyfikacjami . Nikt nie je przeciez codziennie zawsze tego samego.. Zamiast barszczu kolejngo dnia będzie zupa ogórkowa. a zamiast 2 kromek z serem będą 2 z jajkiem i szynką

Gość gość
no niestety wirusa nie wyplenisz chyba, ze wynaleziono na niego cudowne leki, ale nie słyszałam ani też nie czytałam, aby miało się od niego tyć, w skrajnych przypadkach moze powodować np. żylaki przełyku

Gość gość
Ooo, to na siłownię mykaj :) zajrzyj sobie też na blog fit couple, nie jest jakiś super profesjonalny, ale na początek można sobie poczytać. Połączysz cardio z siłowymi, dieta dobra (czytnij koniecznie te 2 książki!), i po wakacjach będzie lżej o wiele :) trzymam kciuki kochana, dasz radę, a jaka satysfakcja będzie!

Gość gość
Ja smażę na oleju rzepakowym, on jest niedoceniany i też dobry, ale mnie martwi, że ucieka wartości z tych warzyw za dużo..

Gość gość
Wydaje mi się, że w tym przepisie jest za dużo chleba, a za mało warzyw. Ja w każdym razie jedząc tak, jak proponujesz, tyję. Zgadzam się, że przypuszczalnie czeka mnie zmiana sposobu jedzenia do końca życia. Ale obawiam się, że bardziej drastyczna, chyba, że mój metabolizm się poprawi. Autorka

Gość gość
ale ciągle będze to ta sama ilosc czyli 2 kromki chleba i talerz zupy .. Tylko produkty sie zmieniają .. Oczywiscie 1-2 razy w tygodniu zamiast talerza zupy można zjesc ziemniaki ze schabowym czy rybą .. Jednak podstawą jest zupa , jako produkt mniej kaloryczny .. niż kluski czy schab z ziemniakami i mizerią.

Gość gość
O wirusie wspomniałam, bo ktoś coś mówił o wątrobie, a on ma wpływ na działalność wątroby.

Gość gość
Na siłownię nie mam kasy, ale może da się coś w domu zrobić? Myślałam o A6W,

Gość sfdgfdgfd
ja włąsnie zainwestowałam w parowar, ale jesli macie do zrobienia pojedyńcze warzywa np. brokuły to gotujcie je w małej ilości wody pod przykryciem 4 minuty, aby gotowały się w tej parze, kilka minut pozwolą zachować im własną sól i będą gotowe do spożycia, jeśli chodzi o jajka to też jest kwestia patelni, można zrobić jajecznicę bez tłuszczu na patelni teflonowej i chyba też ceramicznej ale nie próbowałam, nie wiem też czy Cię na to stać bo ja teflonową kupiłam za 90 zł, jaka możesz spokojnie smażyć jeśli już na maśle klarowanym - na nim możesz wszystko smażyć znacznie dłuzej niż na zwykłym, oczywiscie jest to tłuszcz trans którego określenie powoduje u wszystkich zastraszonych poty na plecach, ale w rozsądnych ilościach tłuszcz ten nie jest szkodliwy, tłuszcze trans są szkodliwe wtedy gdy smażysz np na oliwie i takiego należy się wystrzegać, można też smażyć na oleju kokosowym polecanym dla osób z hasimoto

Gość gość
Naprawdę się już nie mądrz. Nie masz pojęcia o zdrowym żywieniu i dostarczaniu sobie wartości spożywczych i wyznajesz typową zasadę Polaka 'żarcie kanapek na śniadanie i kolację'. Jak mój brat przestał to wyznawać i odstawił chleb, to schudł :).

Gość gość
I takie tłuszcze z tego co się orientuję najbardziej szkodliwe są w połączeniu z cukrem, węglowodanami, dlatego taki tłuszcz utwardzony w batoniku jest o wiele bardziej szkodliwy.

Gość gość
Najprostsza droga do wagi 50 kg to 3 posiłi dziennie + jabłko albo 2 miedzy nimi .. sniadanie 2 kromki chleba z twarogiem półtlustym drugie sniadanie jabłko czy banan zupa barszcz kolacja 2 kromki chleba razowego z pomidorem , papryką i serem żółtym czyli 3 główne posiłki + jeden mały - drugie sniadanie w formie 1 banana i tu sie wszyscy mylicie , bo taki posiłek ma stosunkowo niewiele kalorii .. 1 kebab czy porcja frytek ma więcej niz obiad w formie talerza barszczu .

Gość gość
A zupy są dobre, ale niekoniecznie zabielane śmietaną i z wrzuconą kostką rosołową z mnóstwem soli i glutaminianem (kiedyś tata kupił taką kostkę to byłam w szoku ile to ma niezdrowych rzeczy na samym początku listy.. ) co często ludzie robią.. Ja uwielbiam zupy-kremy, szczególnie brokułową i pomidorową

Gość gość
Przy PCO (ma autorka) tyje się od węglowodanów (chleb) a nie od kalorii?

Gość gość
na kafeterii nikt ci nie pomoże będą tylko pierdzielić od rzeczy

Gość gość
Nie ma znaczenia, ile ma kalorii. Jak będę jadła 2 paczki chipsow dziennie i będą miały 1000 kalorii to też jest mało kalorii, prawda? A chleb można porównać do nich.. bo ma wysoki indeks glikemiczny.. więcej niż nawet.. snickers. Liczy się też, JAKIE to kalorie. Gdzieś na necie było wrzucone foto dziewczyny, która jadła makaron, chleb, i dużo ćwiczyła.. dalej miała ciało jakieś takie.. sflaczałe.. brzuch wystający.. potem zdjęcie jak już to odstawiła i przeszła na zdrowe żywienie.. i było 100 razy lepiej Najważniejsze jest białko, dobry tłuszcz (tłuszcz ułatwia odchudzanie, taki mały paradoks) i dobre węglowodany w mniejszych ilościach..

Gość sfdgfdgfd
polecam również zupy w tym rosoły, gotowane długo na wolnym ogniu, dodadzą Ci witamin i energii wytworzonej dzięki wolnemu gotowaniu

Gość gość
Przywracacie mi nadzieję Autorka

Gość gość
Wystarczy popatrzeć na jadlospisy sportowców, trenerów. Zobaczcie na Brandona Cartera na YT, on do każdego posiłku je: warzywa, w tym zawsze jakieś strączkowe, jakieś ryby (łosoś np.) albo pierś z kurczaka robione na parze, wołowina,.

Gość gość
tak , ale człowiek potrzebuje najbardziej węglowodanów Tluszcz to tylko puste kalorie i waga .. białko też ważne , jendak stosnek spożywanych Węglowodanów do białka powinno byc 2:1 albo 3:1

Gość gość
Ja polecam z jutube: FitnessBlender, Brandon Carter, Jillian Michaels, kanał PsycheTruth (rozciąganie i joga).