Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MCK99

zrobiłam koronki na piątce i szóstce

Polecane posty

.. gdy zaglądam sobie lustereczkiem to widzę, że są bielsze od reszty zębów. Dr W twierdzi, że kolor jest dobrze dobrany (podobno A2 jak pozostałe zęby). Zaufałam kobiecie, a teraz nie wiem co robić skoro ona twierdzi, że wszystko jest w porządku..

Gość gość
A co powie kobieta,ze zle dobrany kolor???wpiera ci ze czarne to białe

Gość gość
To częsty problem tez tak mam i stomatolog twierdzi ,ze jest ok.Moze to tez kwestia przyzwyczajenia w twoim przypadku,jesli jednak jestes niezadowolona lekarz powinien to wymienić mi to zaproponowano,ze zrobią mi nowy ząb z cyrkonu za darmo...Poczekaj moze musisz sie oswoić z tymi zębami ,z czasem tez ten zab,zalezy jaka masz koronę i wkład moze przyciemniec niestety a tak tez nie powinno byc.

no tak, bardzo dziękuję, powalczę jeszcze. One obie są z cyrkonu i miało być super naturalnie, he he

Gość gość
Miało byc ale nie jest,podswiadomosc nie zna czasu przyszłego,rozumie tylko to co tu i teraz

Gość gość
Chyba wkraczamy na inny, fascynujący, temat!

Gość gość
tez zastanawiam się nad koronkami na zębach i dobrze,że trafiłam tutaj, gdzie są osoby, które mogą coś więcej powiedzieć. Póki co wstepnie wybrałam tutaj http://www.bezbolesnie.pl - może ktos był, albo mógłby sie podzelić swoimi wrażeniami z przebiegu takiego zabiegu? Trochę się denerwuję, mimo,że stomatolog sprawdzony i ponoć dobre opinie zbiera :(

Gość gość
Zupełnie nie ma sie czym denerwować a zabieg(to chyba przesadnie słowo) przebiega rożnie zalezy czy trzeba zab przeleczyć kanałowo,czy juz był przeleczony oczywiście trzeba zrobic zdjęcie i obejrzeć co tam w srodku siedzi:),spiłowuje sie zęba i jedni spiłowuja całego inni tylko częściowo bo robia częściowa koronę...,następnie robi sie przymiarki do wkładu(na nim sie wszystko trzyma ),robi sie wycisk ale sa tez gotowe wkłady.Wkłady sa bardzo rozne jesli chodzi o materiał ,z którego sa wykonane i ich cenę,to samo dotyczy korony ,sa rozne i ich cena też.Wszystko zalezy od możliwości finansowych.Wybiera sie kolor zeba,przez jakiś czas nie masz zeba po spiłowaniu ale można założyć tymczasowa koronę.Jesli robi sie wkład na wymiar z wyciskiem to trwa to dłużej a wybranie wkładu gotowego jest szybszym rozwiazanie(ilośc wizyt jest mniejsza).Mam jeden i drugi wkład i oba sie sprawdzają.Oczywiscie trzeba tez zrobic wycisk górnej i dolnej szczęki pod koronę.Nic nie boli ale spiłowywanie zeba to straszny hałas (przynajmniej dla mnie)a ból wiązał sie z wyciskami ,dociskanie tych łyżek jest okropne.Wszystko tez zalezy od tego jak ukruszyl sie zab u mnie było więcej pracy bo trzeba było podnosić dziąsło,nitki wpychac ,wyjmowac to tez moze byc bolesne ale brałam wtedy znieczulenie.Ogolnie nic strasznego i bolesnego.