Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

swiatowaaa

Przy dziecku nie ma przecież czasu na strojenie się, częstą depilację itd...

Polecane posty

Gość gośćja
.... najważniejsze to czuć się dobrze sama ze sobą.... jak autorce przeszkadzają komentarze innych i chce coś zmienić to należy to zrobić a przynajmiej spróbować... a może autorka przekona się że zmiana była dobra i nie chodzi o brak czasu, tylko o chęci.......

Gość gość
a mi się nie chce robić makijazu gdy mam dzien wolny od pracy i mam to gdzieś!

Gość gość
gość dziś sorry- jakbym się depilowała raz na 3 tygodnie przez 20 minut, to bym wyglądała jak Rumcajssmiech.gif Nawet wosk mi na tyle nie starczy, nawet na rejonach z cienkimi włosami, nie mówiąc o pachach, gdzie po wosku odrastają mi po tygodniu. poza tym woskowanie całego ciała w 20 minut, to może zrobić co najwyżej kosmetyczka- kobieta sama w domu sobie nie poradzi w takim czasie i nie tak dokładnie. i nie każdego stać na woskowanie lub ma problem z wrastaniem włosów czy naczynkami[jak ja- z nóg od dawna nie mogę rwać], co zostawia maszynkę i kremy, czyli trzeba to robić co drugi dzień lub nawet codziennie x x sorry nie każdy ma problemy z testosteronem :O to że ty jesteś za przeproszeniem włochatą zaniedbaną małpą nie znaczy że każdy tak ma :O faktycznie chłopy powinni was zostawić. ja np depiluje się depilatorem - bo jeszcze taki cud techniki jest, co kilka tygodni i jestem gładka jak jedwab. pazurki zawsze mam pomalowane - raz na 2 tygodnie kosmetyczka i utrwalanie lakieru. codziennie się myję, upinam włosy, maluję się raczej tylko na imprezy, ale zawsze jestem ubrana czysto i schludnie - tak, że mogę wyjść do ludzi tak jak stoję w domu. po mieszkaniu chodzicie brudne, a co jak ktoś wpadnie z niezapowiedziana wizytą? nie mówię, że trzeba się stroić nie wiem jak, ale trzeba zakłądać czyste ciuchy a nie zapocone, poplamione i śmierdzące wymiocinami łachy :O ble!

Gość gość
Nakładanie makijazu w domu dla męza uważam za czysty idiotyzm. Idąc takim tokiem myslenia to powinnysmy po domu chodzic w szpilkach i sukniach wieczorowych.

Gość gość
gość dziś skoro ty masz tak cudnie, ze wystarczy raz na kilka tygodni przejechac depilatorem i masz z glowy, to sie ciezsz, a nie wyzywaj innych od włochatych malp. nie wiesz co to znaczy codzienna walka z depilacja osob, ktore maja wrazliwa skóre, sklonnosci do zapalenia mieszka włosowego i alergie. akurat nadwyzka testosteronu niekoniecznie musi miec z tym duzo wspolnego. ja depilatorow nie moge stosowac, bo mi wrastaja wloski, mam rany i i tak odrastaja kolejne po tygodniu, bo wlosy maja rozne fazy wzrostu. rownie dobrze z ciebie moglyby sie tu zaczas smiac, ze skoro masz takie cienkie wlosy na nogach, to pewnie na glowie tez masz 3 wlosy na krzyz, ulizane przerzedzone a zwiazjesz, zeby nie bylo widac plackow wylysienia. bo tak to juz jest, ze jak kobieta ma mocne owlosienie, to jest ono na calym ciele, na glowie rowniez ma geste i mocne wlosy, a jak lichutkie, to na glowie tez tłusty mysi ogonek. (tak tak, wiem, ty jestes wyjątkiem od tej reguły)

Gość gość
DO gość dziś Zwykle w domu jestem sama i dla mnie nie ma sensu sie MIZIAC jakimiś kosmetykami bo to nie dla mnie . Nie jestem kocmołuchem!! Po prostu w domu mam inne ubrania a na wyjscie inne bo nie widze sensu biegać po domu w ładnych ubraniach . Takie ubrania wolę zostawić na wyjscie z domu , do sklepu do rodziny lub po prostu w niedzielę i święta . Lubie chodzić w wygodnych ubraniach , te odświętne mnie raczej drażnią Sukienki to dla mnie koszmar ale może tylko dlatego ze mam prawie 190 cm wzrostu i nr buta bardzo duży . Od dziecka mialam problem z ubraniami bo takich nie szyli ,teraz i tak większoć ciuchów mam szyte na miarę i nie mam ochoty ich niszczyć będąc sama w domu . Czasami sukienki były na mnie dobre to butów na mnie nie było (42 miałam w 2 klasie podstawówki !) Możecie na mnie jechać ale to nie moja wina że jestem taka. Depilacja która tu została tak poruszona - ja po 10 dniach nogi mam gladkie , w okresie letnim staram się golić częściej -ale naprawdę czasami nie ma to sensu . Tylko mnie ciekawi jedna rzecz wszystkie znajome jakie mam a szczeg te z miasta dziwią mi się że każdego dnia albo 2 razy dziennie myję głowe ! Jak miałam dlugie włosy to chyba bym nie zasnęła z nie umytymi włosami. A Zawsze słysze teksty po co ty to robisz każdego dnia? Ja to co 3 dni!albo praca w niemczech i laski w piątek mowiły ech dziś kąpiel z włosami -a może jeszcze jutro ....

Gość gość
ALe po co myc głowę 2 razy dziennie ? przez takie cos włosy przetłuszczają sie zdecydowanie szybciej.

Gość gość
sorry, nie jestem owłosiona jak małpa- jak na brunetkę, to bardzo umiarkowanie, znam blondynki z bardziej problemowym owłosieniem: wydaje mi się, że to Pani się chyba bardzo poszczęściło słabym owłosieniem albo ma Pani bardzo luźne standardy co do depilacji i usuwa włosy już słusznej długości, bo 99% kobiet, które znam ma jeża na łydkach po 24-48 godzinach od ogolenia i nie ma takich cudów, żeby przez 3 tygodnie mieć idealne pachy, łydki czy strefę "bikini". 3 tygodnie[a nawet dłużej], to mogę np z udami nic nie robić, ale jak Pani ma delikatny meszek również na łydkach i pod pachami, to tylko pozazdrościć..

Gość gość
a depilator elektryczny, to jak dla mnie najgorsza istniejąca metoda depilacji- nie wierzę, że ktoś może mieć po tym skórę jak niemowlę- bez jaj! tak się składa, że posiadam ten "cud" techniki i za cud go nie uważam- po wosku włosy odrastają normalnie, bez wrastania jak naturalnie odrastający włos, a po mechanicznym wyrwaniu jest jeden wielki syf, gdy te włosy przebijają się przez skórę. czasami sięgam po "cud" i zrobię sobie nim pachy- tydzień ok, a potem włosy zaczynają się przebijać i minimum tydzień jest taka fatalna "gęsia skórka"zanim się włosy nie przebiją, a bez peelingowania i szorowania byłoby jeszcze dłużej.. poza tym-- do depilatora trzeba podhodować szczecinę przynajmniej na te 3 mm, więc jak to jest z byciem tą gładką boginią 24/7? chyba nie do końca:D

Gość gość
Nie suknie wieczorowe, ale normalne ładne ubrania, a nie jakieś sprane szmaty, w których nie pokazałabyś się na mieście. A co do obuwia- to noszę w domu wygodne, np baletki czy klapki, ale jak urządzam imprezę czy uroczystą kolację, to owszem zakładam szpilki i nie siedzę jak debil w sukience koktajlowej i bamboszach. A co do makijażu dla męża, to chyba jest bardziej potrzebny niż dla pani z warzywniaka, której przecież w ogóle nie obchodzi czy jesteś atrakcyjna. Rozumiem jak ktoś w ogóle nie robi makijażu z zasady, ale po cholerę robić go tylko na "wyjścia"?

Gość gość
jejciu czemu sie tak wyzywacie?

Gość gość
"Rozumiem jak ktoś w ogóle nie robi makijażu z zasady, ale po cholerę robić go tylko na "wyjścia"?" No widzisz a mojemu mężowi jest wszytko jedno czy mam makijaż czy nie . Jeśli maluje sie na wyjście to tylko dla siebie :) a nie dla kogoś .

Gość gość
To lepiej myc głowę raz w tyg

Gość gość
Rano myje glowe zeby włosy nie sterczały we wszyskie sytrony . A jak miałam dlugie wlosy nic nie dawalo mycie glowy na noc i tak się budziłam ze spoconymi tłustymi . Nie wyobrazam sobie myć włosy 2 razy w tyg bo to jest dopiero niedbalstwo a nie jakies tam paznokcie

Gość gość
nie wiem czy tylko ja uważam, że przy dziecku wcale nie ma aż tyle pracy- czytając matki z kafe można by pomyśleć, że to wysiłek porównywalny z robotą w kamieniołomach albo na galerach. nie wiem- może dzisiejsze matki, to takie niedojdy, które nie potrafią się wypróżnić mając dziecko[jak w jednym z tematów], ale wg mnie bez trudu można robić to co zawsze..

Gość gość
gość 2014.07.07 - Po wosku nie wrastają włoski a po depilatorze wrastają? dziwne... Ja mam philipsa z dyskami hipoalergicznymi i nigdy nie miałam po nim żadnego 'syfu'. Wystarczy może kupić porządny i go dezynfekować co jakiś czas. Włosków wcale nie trzeba zapuszczać, milimetr wystarczy - przy dłuższych to przecież jest dużo boleśniejsze! :P A i też uważam, że przy dziecku można spokojnie dbać o siebie, no chyba że ma się ich pięcioro to może faktycznie jest ciężko :)

Gość gość
To ja chyba muszę się wziąć za siebie. Ostatnio sąsiadka wypatrzyła mi siwe włosy. Mam 29 lat, od 3,5 mies mam mojego ukochanego synka i chyba za bardzo się mu poświęciłam. Nie farbowałam włosów (ale nigdy nie farbowałam, tylko teraz siwusy bardziej widać), przebarwily mi sie gumki na aparacie do zębów- na szczescie mam termin u orto w miare szybko, paznokcie zafarbowałam moze z raz. Kupilam sobie za to super ciuchy ale fajna sukienke ubralam raz do kosciola. Makijaz tez moze pare razy jakis tam maźnełam na cale 3 miechy. Ostatnio hitem bylo zalozenie opaski na wlosy bo nie chcialo mi sie modelowac grzywki, a raczej czasu nie mialam. Dziecko spi w miare ale wtedy biore sie za gotowanie ogarnianie domu. Musze chyba to olac. Dodam tylko,ze skonczylam 2 kierunki, wlosy krecilam codziennie rano przed uczelnia, codziennie na uczelni bylam z makeupem, po ciazy waze 50 kg inie wiem KURNA ...no nie daje rady a dziecko nie ma kolek nawet. Ale zmieniam mu pampera jak siknie tylko duzo do niego mowie, nawet po angielsku...no serio poswiecam sie jak moge;/