Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość msAnna

a ja łóżeczka w ogóle nie będę kupować

Polecane posty

Gość msAnna

Uważam to za zbędny wydatek. Przy pierwszym dziecku,się nie sprawdzilo i tylko się kurzyło.

Gość gość
A dziecko gdzie bedzie spac?

Gość msAnna
Z nami w łóżku.

Gość gość
BRAWO

Gość gość
Z wami w lozku do jakiego wieku?

Gość gość
a drzemka w dzień? za 2 m-ce spadnie z waszego łóżka.

Gość gergeg
Spoko, w sumie nie wiem po co o tym tutaj piszesz. Jeśli jednak wpadnie ci do głowy karmić dziecko li tylko rozwodnionym mlekiem kozim, to lepiej weź ten rozbieg i walnij się najpierw głową o ścianę. A tak ogólnie, to było postawić na jakość i zająć się porządnie pierwszym dzieckiem, niż na siłę robić drugie na które wyraźnie nie masz pomysłu.

Gość msAnna
Będę karmić piersią, drzemki również w łóżku lub w wózku na spacerach, lub w chuście.

Gość gość
gergeg chyba tematy pomyliła. U nas jest łóżeczko i w sumie niepotrzebne. Na początku tylko dziecko w łóżeczku spało, bo się bałam, że my byśmy zgnietli. Teraz już razem z nami w łóżku. A drzemki na materacu rozłożonym na podłodze, jak się stoczy to nic mu nie będzie. W swoim łóżeczku nie chce spać :(

Gość gość
Dzieci są różne. Może akurat to drugie będzie chętnie spało w swoim łóżeczku? Moja córka nigdy z nami nie chciała spać. Nie mogła zasnąć, wierciła się i płakała. Dobrze za to jej się spało i nadal śpi u siebie.

Gość gość
Spanie w chuście - świetny pomysł, a później będzie płacz, bo dziecko nie będzie chciało chodzić na gimnastykę korekcyjną. Gratuluje pomysłu.

Gość gośćop
Ja kupiłam "wypasione" łóżeczko ze wszystkimi "bajerami" a dziecko w łóżeczku nie chciało spać . W końcu spało ze mną a łóżeczko było zbędnym, kurzącym się meblem. Teraz też bym się zastanowiła nad kupnem , albo bym kupiła najzwyklejsze być może używane łóżeczko którego w razie czego nie byłoby szkoda.

Gość gość
Ja tez mialam wypasione lozeczko z muzyczka itd.i dziecko w nim wcale nie spalo.Od poczatku cale dnie wisial na piersi wiec wiekszosc czasu spedzilismy na lozku w sypialni,a pozniej to juz tak sie nauczyl,ze spal z nami.Oczyaiscie,ze wszystko tez zalezy od determinacji rodzicow,ale mi serce pekalo jak kladlam synka a on tak strasznie plakal.Kiedys byl taki program odnosnie spania dzieci z rodzicami i wypowiadal sie jakis psycholog,ze jesli dziecko czuje ogromna potrzebe bliskosci mamy,to nie nalezy mu tego odbierac...

Gość gość
:)no chyba nie trzeba sie tym w ogole przejmowac 888 www.youtube.com/watch?v=gyBfqKwkdr4

Gość gość
No tak wygodne mamusie , z dzieckiem śpią bo się tyłka do dziecka ruszyc nie chce a jak dziecko bedzie miało 7-8 msc to bedziesz siedzieć przy niej na łózku żeby nie spadła!! To jest tylko po to żeby w domu nic nie zrrobić i mieć tlumaczenie że mały /mała tak bardzo potrzebuje Matki że starsze musi chodzić głodne. Dawniej nie wiedziałam ze tyle dziwnych bab chodzi po naszym kraju a teraz nic mnie nie zdziwi. Chyba że dziecko po to ci w łóżku żeby wiecej dzieci nie mieć

Gość gość
hej mamy doświadczone? a ja mam pytanie: moja córka (4,5 miesiąca) w nocy bardzo ładnie śpi w swoim łóżeczku, czasem zasypia sama, a czasem trzeba jej przytrzymać rączki i zaśpiewać cichutko, ale to też ok 10 min i zasypia. ale gorzej jest z drzemkami w ciągu dnia. w swoim łóżeczku w ogóle nie chce leżeć. albo u nas na sofie, albo w bujaku, albo na macie edukacyjnej. a zasypia tylko w bujaku (przy szumie np suszarki albo wodospadu), próbowałam już ją przenosić wtedy do łóżeczka ale od razu się budziła. jak na razie rośnie zdrowo i nie ma problemów z kręgosłupem czy czegoś w tym stylu, ale czy takie drzemki (czasem nawet i po półtorej godziny) w pozycji półsiedzącej mogą się w przyszłości odbić na jej zdrowiu?

Gość gość
Niemowle powinno miec wlasne lozeczko bo powinno miec odpowiedni materacyk,a zazwyczaj rodzice maja miekki materac