Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

14 latka z osobą towarzyszącą na weselu

Polecane posty

Gość gość

Czy TO nie przesada Waszym zdaniem , bo moim tak. Siostra za mąż wychodzi. Mamy taka smarkulę kuzynkę, okazało się, że damulka ma 19 letniego chłopaka i jak nie zostanie z nim zaproszona obrazi się.....Dowiedziałam się od moich dziadków o tymże fakcie... Jestem przed 30 więc nie moher ale dla mnie to jakies nieporozumienie. Jakie uwazacie?

Gość gość
A ta jedna osoba dodatkowa robi wam aż tak duży kłopot?

Gość gość
A młodym zalezy na tym, by zaprosic gości "bo wypada", czy na tym, by sie dobrze bawili? Ja bym zaprosiła dziewczynę z chłopakiem, co ona ma tam sama robić? Może ty idź bez męża czy tam faceta i zobacz jak bedzie fajnie :P

Gość gość
14 latka ma 19 letniego chłopaka? :o O losie, gdzie jest kurator ja się pytam??

Gość gość
Ja na swoje wesele zapraszałam kuzyna 16 lat samego, chociaż miał dziewczynę ( dwa lata młodszą). Uważałam, że to nie jest żaden poważny związek, a zapłacić 220 zł za kolejną osobę, która dziś jest, a jutro może jej nie być, bo w tym wieku różnie bywa, mi się nie uśmiechało. Kuzyn świetnie się bawił sam, aczkolwiek gdybym miała wrócić do tamtej sytuacji, to jego dziewczynę też bym zaprosiła, bo nadal są razem i nawet ją polubiłam. Także decyzja zależy od organizatora, bo to on za to płaci i wie, kogo chce widzieć na swoim weselu. A jak się smarkula obrazi to trudno, przejdzie jej...

Gość gość
14 latka to jeszcze dziecko i uważam ze to lekka przesada by zapraszać ją z osobą towarzyszącą, niech się obrazi... trudno. wcale bym się tym nie przejmowała.

Gość gość
Autorka: To nawet ni chodzi o jeszcze jedną osobę, moim zdaniem to dziecko i z rodzicami powinna przyjść. Poza tym wychodzi na to, że przedszkolaki zaraz bedą wchodzic w zwiazki:)

Gość gość
Tez uwazam ze to przesada. Ja mialam na slubie trzy osoby w tym wieku i wszystkie zapraszalam bez osób towarzysz.

Gość gość
A nie uważacie, że 14latka nie powinna się spotykać z takim starym prykiem? To chyba podchodzi pod pedofilię...

Gość gość
ja mając 14 lat byłam na weselu kuzynki bez osoby towarzyszącej mimo iż miałam jakiegoś tam chłopaka i dobrze się bawiłam. nawet nie myślałam zeby sie obrazic. 14 lat to za mało wiec bez przesady

Gość gość
Na zaproszeniu napiszczie np. Eli i Marek z córka Olą. Jak nie chce to niech nie przychodzi

Gość gość
"dziecko" ? gówniara rozpuszczona z rodzicami niewydolnymi wychowawczo - żeby się obrażała , że nie chcą jej zaprosić z dorosłym gachem? Zamiast stroić fochy niech się rodzice z nią do ginekologa wybiorą bo tylko patrzeć jak ją ten 19-latek zapyli

Gość hgg
Z osobą towarzyszącą 14latka bo się obrazi? To niech się obraża :)

Gość gość
Przesada i to ogromna. To, że rodzice pozwalają małolacie na randki ze starszym chłopakiem, to ich sprawa, ale że nie wybili jej z głowy durnego pomysłu z weselem, to się dziwię. Na Waszym miejscu olałabym sprawę i w ogóle bym się nie tłumaczyła, nie pytała nic. Bo faktycznie lada moment przedszkolaków będziemy prosić z "osobami" towarzyszącymi. A jeśli chodzi o savoir-vivre to błędu nie popełniono. Dzieci zaprasza się wspólnie z rodzicami, a nie osobno z os. towarzyszącymi.

zaprosic normalnie rodziców z 14letnim dzieckiem i po temacie. No sorry, ale jak miałam 14lat tez z rodzicami chodziłam, bez przesady!

Gość gość
nie traktuj gówniary jak dorosłej... może im jeszcze wspólny pokój po weselu zarezerwuj? dla mnie to żenujące: gdzie są rodzice?

Gość gość
Nie wiem, ja bym chyba zaprosiła skoro jej tak zależy. Miłość w każdym wieku odczuwa się tak samo, a dopłacić 200 zł to nie jest majątek żeby ktoś się dobrze czuł. Tzn ja tak myślę. A rodzice młodej pewnie się poczują i też chociaż trochę więcej dorzucą (też tak myślę, ale tu pewności nie mam, ja bym tak zrobiła ;])

Gość gość
u mnie w rodzinie jest taki zwyczaj, że z osobą towarzysząca zaprasza się po 18 roku życia :) I tego się wszyscy trzymamy.

Gość gość
Prosze cie,milosc w wieku 14 lat?i to ze starszym?moze do zaproszenia niech dodadza paczke gum? Soryy w wieku 14 lat to do lalek a nie chlopakow po maturze.

Gość gość
przeciez to tylko 5 lat roznicy miedzy nimi jest,przesadzacie ja swojego meza poznalam gdy mialam 16 lat on jest ode mnie starszy o 8 lat i nikt nigdy nie mowil,ze jest za stary czy cos.

Ja się pytam gdzie matka z ojcem - dziecko z dorosłym mężczyzną :o Ja całe szczęście takiego problemu nie miałam na swoim ślubie/weselu :D Bo albo każdy był dorosły i miał swoich parterów lub były dzieciaki. Ale brat męża to owszem :D Gówniara też miała 14 lat i raban na całego dlaczego dostała zaproszenie bez os.towarzyszącej bo ona przecież od 2 lat ma chłopaka :D A największą aferę robiła ciotka - matka tej dziewuchy . Efekt taki że się młodzi poddali i zaprosili ją z tych chłopakiem :O

Osoby towarzyszące uważam, i uwzględniam od wieku Ponadgimnazjalnego ( czyli w szkole sredniej-zawodowej)nie wczesniej Gimnazjalista jeszcze nie musi być OSOBNO proszony wraz z os. towarzysząca, ani osobno otrzymać zaproszenia, tylko na zaproszeniu dołączony i wymieniony wraz z rodzicami Już bez przesady. Obrazi sie 14 letnia małolata? fochy szczeniackie mnie nie ruszają .Niech siedzi w domu przed kompem jak je cos nie pasi a nie kaprysy swoje demonstruje Nie jej swieto ,wiec niech milczy

Do tego by doszłyby fanaberie jeszcze o osobnym pokoju oddzielnym dla Papużek , w przeciwnym razie to byłoby brak poszanowania ich prywatności i intymności ...i kolejny powód do focha :D Dzieciaki małolaty coraz śmielej piórkami obrastają, co to za wychowanie, aby narzucać zasady organizatorom i szantaże stosować,?smieszne az konby sie uśmiał

Gość gość
14 matka z 19 latkiem to patologia z prokuratorem w tle :) a potem w uwadze tvn ze ja zgwalcil w krzakach na weselu hehe jeszcze problem będzie. To ze ciebie 24latek uwiodl jak mialas 16 to nie znaczy ze to norma

Gość gość
Ja na wesele zapraszałam pełnoletnich z osobami towarzyszącymi dlatego 3 kuzynów nie przyszło . I nawaliłam w jednej sprawie - w życiu bym nie myślała że ktoś sie o to obrazi a mianowicie . Siostra mojej mamy jest po rozwodzie i ma nowego faceta - mieszkają razem rok ale dla mnie to obcy facet i napisałam Marianna Nowak z osoba towarzyszacą a oni przy proszeniu jak zobaczyli zapytali się mnie czy oni mają 18 lat że tak napisałam ? I to samo kuzynka męża też rozwódka tez ma faceta i napisaliśmy z osoba towarzyszącą i też problem !!

Gość gość
Wybaczcie, ale jak czytam takie teksty za to się można obrazić to mnie pusty śmiech ogarnia. Ludzie to mają nasrane, za przeproszeniem, we łbach i myślą chyba, że cały świat się wokół nich kręci. Byłam na różnych weselach i nie obrażałam się o to, że mojego faceta (z którym byłam od kilku lat) wpisano na zaproszeniach jako osoba towarzysząca. Szczerze mówiąc było mi to wszystko jedno, nawet nie zwróciłam specjalnej uwagi. Byłam też na weselu, na które dostałam zaproszenie wspólne z rodzicami (wpisana jako córka), mimo, że miałam 21 lat i od pół roku z kimś się spotykałam. Machnęłam ręką, stwierdziłam, że mogę pojechać sama, a drugi kuzyn, który na to samo wesele dostał również zaproszenie pojedyncze, zadzwonił do pana młodego, wyjaśnił, że ma narzeczoną i czy może z nią przyjechać. Problemu oczywiście nie było:) Prawda jest taka, że jak ludzie chcą się dogadać, to się dogadają, a jak chcą tyłek obrobić, albo się obrazić, to zawsze znajdą powód.

Gość gość
Nie rozumiem 14 latka nie może być z 19 latkiem a np jeśli ktoś ma 22 a jego partner 27 to już normalne ?! Zapraszać od 16 lat ? Czy dwa lata robią tak dużą różnicę ? Moim zdaniem każdy ma prawo do miłości niektóre 20 mają gorzej nasrane w głowie niż nie jedna 14 latka ;)

Gość gość
14 latka to dziecko , więc tu nie chodzi o róznicę wieku . Do 18 zaproszenie z rodzicami , a jak się nie podoba to niech nie przychodzi