Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy najlepiej udać się do lekarza żeby potwierdzić ciążę,

Polecane posty

Gość gość

Kiedy najlepiej udać się do lekarza żeby potwierdzić ciążę, dzisiaj mija dzień w którym powinnam dostać okres ale go nie ma, mam wiele objawów wskazujących na ciążę. Dzisiaj zrobię test kiedy do lekarza?

Gość gość
Najpierw zrób test . Ja w 1 ciąży byłam u lekarza bardzo szybko tzn 4 tc .- dochodziłam do 9 tyg Później byłam w 8 tyg i z tego co wiem od lekarza to najlepiej w 8 tyg . Aczkolwiek ze wzgledu na moje niepowodzenia mam się zglosić do lekarza zaraz jak zacznie się spoźniać @.i bedą 2 kreski .Bo dostane tabletki zaraz na początku

Gość gość
Jak wcześniej nie poroniłaś to najlepiej w 7- 8tygodniu licząc od ostatniej miesiączki. Ja byłam w 6ale wylądowałam wtedy w szpitalu i ciąży nie było widać a synka mam.

Gość gość
Ja miałam miesiączkę 20 maja i tak czy siak odczekam jeszcze do przyszłego tygodnia. Jak pójdziesz np. w 6 tc i jeszcze serca nie będzie to będziesz musiała zaraz wracać po tygodniu czy dwóch, a tak od razu skierowanie na badania dostaniesz.

Gość gość
Najlepiej jak okres się spóźnia 2,3 tygodnie,bo wtedy już na 100 % się potwierdza albo wyklucza.Tydzień po terminie @ jest tylko pęcherzyk.

Gość gość
no i co z tego że jest tylko pęcherzyk? przecież dla niej to już jest potwierdzenie że w ciąży jest, no chyba że chodzi o to żeby od razu dostać zwolnienie :O ja poszłam w dniu spodziewanego okresu. nie miałam żadnych objawów - bo to za wcześnie, ale byłam przekonana, że jestem w ciąży. lekarz to potwierdził.

Gość gość
no i co z tego że jest tylko pęcherzyk? przecież dla niej to już jest potwierdzenie że w ciąży jest, no chyba że chodzi o to żeby od razu dostać zwolnienie pechowiec.gif ja poszłam w dniu spodziewanego okresu. nie miałam żadnych objawów - bo to za wcześnie, ale byłam przekonana, że jestem w ciąży. lekarz to potwierdził X X Co z tego, że lekarz to potwierdzi? Jak nie potwierdzi ŻYWEJ ciąży (a chyba o to chodzi?). Przez następny tydzień będzie siedziała w domu i rozmyślała czy zarodek się pojawi, czy serce zabije? Założy następny temat na kafeterii: " 4 tydzień ciąży- pusty pęcherzyk ciążowy, czy coś z tego będzie?"

Gość gość
chcę potwierdzić ale i zwolnienie by się przydało pracuję w biurze ale w zakładzie gdzie używany jest styren do produkcji i śmierdzi tym wszędzie a poza tym jest on szkodliwy i boję się żeby nie zaszkodziło dziecku

Gość gość
Co z tego, że lekarz to potwierdzi? Jak nie potwierdzi ŻYWEJ ciąży (a chyba o to chodzi?). Przez następny tydzień będzie siedziała w domu i rozmyślała czy zarodek się pojawi, czy serce zabije? Założy następny temat na kafeterii: " 4 tydzień ciąży- pusty pęcherzyk ciążowy, czy coś z tego będzie?" x x to niech nie siedzi w domu tylko do pracy chodzi :O najlepiej iść na L4 jak się zobaczy II kreski :O

Gość gość
Jak nie będzie serduszka to i zwolnienia nie będzie. Bo może być jeszcze poronienie. Dlatego tak jak pisałam przejdę się dopiero w przyszłym tygodniu, a to będzie tydzień 7 dopiero. Z tym, że ja strasznie spuchłam i boję się, że może gdzie to jakiś torbiel, a jak nie to na 100% musi być mnoga ciąża albo miesiąc wcześniej jej test nie wykrył bo robiłam 20 maja test, a po jakimś czasie krwawiłam. Często się zdarza, że kobiety krwawią i tak licząc to mógłby być teraz około 10-12 tydzień w takim wypadku, a nie chce zaniedbać ciąży. I tak rozmyślam, bo to byłoby bardzo dziwne aby brzuch wyskoczył już w 5 tygodniu. W poprzedniej ciąży wyskoczył koło 12 tygodnia ale byłam chudsza o jakieś 7 kg bo ważyłam 43 kg, a teraz około 50 przy 160 cm. Sama mam kurde mętlik w głowie. Często się zdarza, że kobiety się później dowiadują o ciąży?

Gość gość
jak nie chcesz zaszkodzić dziecku to musisz potwierdzić ciążę do 4tc.

Gość gość
serduszko zaczyna bić w 6 tygodniu. ale można być na zwolnieniu wcześniej - ja byłam od 5tc. o ciąży dowiedziałam się w 4tc i już wtedy mogłem iść na zwolnienie, ale nie chciałam zostawiać szefowej z dnia na dzień. pokończyłam swoje sprawy i dopiero poszłam na zwolnienie.

Gość gość
mogłam - literówka

Gość gość
Ja byłam w 7 tc u lekarza,od 5 wiedzialam o ciąży. Corka miała 7 mm,serduszko zobaczyłam dopiero w 9 tc,ale to chyba od sprzętu zależy.

Gość gość
autorko - ja ostatnia miesiaczke mialam 22 maja i pielegniarka zapisala mnie na 8 czerwca i powiedziala, ze lekarz wtedy bedzie wiecej mogl powiedziec a jakie masz objawy ciazy?

Gość gość
Ostatnią miesiączkę miałam 8 czerwca tyle że mam 24 dniowe cykle i zawsze tak miałam, to byłaby moja druga ciążą w pierwszej też bardzo wcześnie miałam objawy (wtedy mnie mdliło) teraz rano mam mdlości od dwóch dni, przez kilka dni miałam kłocie w lewym jajniku i to sikanie w nocy muszę wstawać raz, czuję że mam w dole taki opuchnięty brzuch. Jak więcej pochodze to boli mnie brzuch w dole. No i jeszcze bol piersi.

Gość gość
najpierw test, a później będziesz myśleć, co dalej, nie wyprzedzaj faktów...