Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wróciłam z wakacji, nie uwierzycie ile wydałam...

Polecane posty

Gość gość

Weszłam dziś do banku, patrzę na wyciąg, a nasze wakacje kosztowały jedynie 1500zł! Nie wiem jak to możliwe, bo w zeszłym roku wydaliśmy 2 razy tyle. fakt w zeszłym roku same kwatery kosztowały nas 3 razy tyle co w tym, bo byliśmy we 4 i wzięliśmy domek w szczycie sezonu, a teraz byliśmy we 3 i jeszcze przed sezonem, więc zamiast 260 zł za dobę to płaciliśmy 90zł. Ale codziennie była obiad na mieście - rybka z wędzarni :) Śniadania różnie, raz na mieście, raz w pokoju. Codziennie lody. Bylismy w muzeum, pływaliśmy statkiem, byliśmy na wystawie ryb, w mini zoo, zwiedzaliśmy port, jeździliśmy na gokartach, na rowerach, byliśmy w latarni morskiej. Generalnie codziennie były jakieś atrakcje, a kasy poszło dużo mniej.

Gość gość
nie zapomnij dodać że było też chłodno :P właśnie oglądałam zdjęcia moich rodziców co w sobotę wrócili po 2 tyg, co drugie zdjęcie to rodzice w swetrze, kurtce, z parasolem..

Gość gość
Polecam na wakacje nad polskim morzem zabrać ciepły sweter i PlayStation.

Gość gość
właśnie patyrzylam na kamerki z Sopotu i ludzie leża na plazy i się opalają. ten tydzień był chłodny ale wczensiejszy to było nad morzem bardzo cieplo, codziennie oglądam kamerki i widze

Gość gość
Nie narzekam, upałów nie było, ale też nie padało - a w zeszłym roku mimo, że byliśmy na przełomie lipca i sierpnia, to trafiliśmy dużo gorszą pogodę. Ja akurat nie z tych co leży na plaży plackiem, więc temperatury 30 lub więcej stopni nie potrzebowałam ;)

Gość gość
Przecież nie za wszystko placilas kartą. Wydalas wiecej, siebie mozesz oszukiwac, ale ja ci nie wierze.......

Gość gość
kochana bez względu na to ile wydałaś to wakacje w zimnie nie są udanymi, co zauważyłam... tylko w Polsce (i nad Morzem Północnym) popularne są parawany, po co i dlaczego? bo nad Bałtykiem tak jest zimno i piździ że morska bryza nie jest przyjemnym wiaterkiem, ludzie opalają się na siłę, zasłaniając się parasolami, parawanami byleby chłapnąć odrobinę słońca i by nie wiało, specyficzne wakacje ale zawsze coś, mimo wszystko wolę wypoczynek na plaży na którą zabieram leżak czy ręcznik i słoneczne okulary, usadawiam się jak najbliżej wody by poczuć przyjemny chłód wiatru jednocześnie smażąc dupkę w słońcu, a kiedy mi za ciepło leżę sobie na brzegu mocząc nogi co w Bałtyku jest rozrywka tylko dla morsów :D

Gość gość
No nie za wszystko płaciłam kartą, ale gotówki nie drukowałam tylko wypłacałam z bankomatu... a to na wyciągu jest jak wół. Nie mogę powiedzieć żeby było zimno :O jak pisałam rewelacji nie było, bo słońce przeplatało się z chmurami, ale deszcz nie padał, jedynie ze 2 razy pokropiło. I jak ktoś lubi leżeć plackiem na plaży, to jego sposób wypoczynku, ja jak pisałam wolę aktywnie spędzać czas.

Gość gość
A kogo nie wzięliście w tym roku na wakacje? My w tym roku planujemy góry we wrześniu i pewnie też tyle wyjdzie, także wg mnie spoko suma.

Gość gość
Syn 16 letni stwierdził, że on już jest za "stary" na wakacje z rodzicami :D Jedzie w lipcu na obóz żeglarski.

Gość gość
u nas właśnie przeszła ulewa :D pozdro znad morza!

Gość gość
gdzie ta ulewa? ja mieszkam w ustroniu i świeci cudowne słońce!

Gość gość
aktywnemu spędzaniu czasu również potrzebne są korzystne warunki pogodowe:D chyba że aktywność polega na knajpingu lub siedzeniu w kinie

Gość gość
autorka napisała jaki rodzaj aktywności mieli. i jak chcesz jechać na wycieczkę rowerową, czy tym bardziej ciężkim gokartem, to jak będzie 40 stopni w cieniu, to nie odpoczniesz a się umęczysz. my akurat jesteśmy z mężem zapalonymi cyklistami. odkąd dzieci nam podrosły i już z nami nie jeżdżą, to jeździmy nad morze na rowerach. a mamy do pokonania raptem 300 -600 km. podróż trwa 6 dni. w torby bierzemy najpotrzebniejsze przybory higieniczne oraz strój do przebrania. potem nad morzem spędzamy tydzień lub dwa - jeśli tydzień to wracamy na rowerach jeśli 2, to wracamy pociągiem. w tym roku zrobiliśmy sobie dodatkowo wyprawę po wybrzeżu. spedziliśmy tydzień we Fromborku, a następnie pojechaliśmy wzdłuż wybrzeża do samego Świnoujścia. Było bosko. Co prawda taka wyprawa kosztuje ładnych kilka tysięcy, ale jest super. a do aktywności najlepsza jest pogoda łagodny wietrzyk, słońce za lekkimi chmurami i temp. ok 20 stopni - czyli taka, o którą łatwo nad naszym morzem :)

Gość gość
jak byliśmy w zeszłym oku nad morzem to też spotkaliśmy gości co jechali wzdłuż wybrzeża na rowerach! widzę, że coraz więcej u nas odważnych i ciekawych ludzi :)