Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tak czeba tak

Pomysł na biznes z samiczkom

Polecane posty

5 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Ja mam zle doswiadczenia z autoryzowanym serwisem, wiec to tez zalezy. Na poczatku musielismy z nich korzystac, bo auto bylo na gwarancji, a przy hamowaniu skrzypialo i ich jedynym rozwiazaniem byla rada zebysmy uzywali recznego hamulca. Dopiero ktorys tam goofnogaraz u Hindusa nam to naprawil i wyczyscil kola z rdzy po prostu.

Ja dobrze trafiłem, serwis jest naprawdę godny polecenia. Jedyny garaż jaki toleruję, to wieś obok jest facet na emeryturze co był mechanikiem w PKSie i dorabia sobie naprawiając głównie traktory ale samochód też czasem zrobi. To on jest jako opcja awaryjna

2 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Ktoś z ulicy tego nie wie to raz 

Widzi tylko wawa srodmiescie to dwa

Trzy zobaczy stronę przed i po spa efekty 

I dokona transakcji lub nie 

Jeśli u mnie będzie czas oczekiwania tydzień max a u innych 2mce...

Ludzie lubiom grać a nie czekać na konsole z serwisu żeby zaoszczędzić 200zl

Wystarczy ze przekroczy twój próg i już się dowie :classic_biggrin:

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

Ja dobrze trafiłem, serwis jest naprawdę godny polecenia. Jedyny garaż jaki toleruję, to wieś obok jest facet na emeryturze co był mechanikiem w PKSie i dorabia sobie naprawiając głównie traktory ale samochód też czasem zrobi. To on jest jako opcja awaryjna

Wszystko zalezy od ludzi, ktorzy tam pracuja. Zeby znalezc dobrego specjaliste w kazdej dziedzinie to trzeba miec troche szczescia. Albo znac jakiegos z polecenia.

1 minutę temu, Siurentajski napisał:

Wystarczy ze przekroczy twój próg i już się dowie :classic_biggrin:

Że 3/5 jest już po remoncie czysciuko? 

Przed chwilą, Tak czeba tak napisał:

Te pozostałe 2/5 zrobią robotę plus to, że się nie myjesz codziennie i śmierdzi od ciebie. Ty tego nie czujesz, bo się przyzwyczaiłeś i mózg to wycina, ale inni ludzie to czują. To jak z menelem bezdomnym co jeeebie tak, że ludzie na ulicy uciekają - on też swojego smrodu nie czuje i myśli że pachnie normalnie jak każdy :classic_cool:

Te pozostałe 2/5 zrobią robotę plus to, że się nie myjesz codziennie i śmierdzi od ciebie. Ty tego nie czujesz, bo się przyzwyczaiłeś i mózg to wycina, ale inni ludzie to czują. To jak z menelem bezdomnym co jeeebie tak, że ludzie na ulicy uciekają - on też swojego smrodu nie czuje i myśli że pachnie normalnie jak każdy :classic_cool:

Fajnie tylko u mnie będzie spa wysylkowe 

3 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Poza tym prowadzenie takiego punktu wymaga pracy z ludźmi, a ty się ludzi boisz, więc jak ktoś przyjdzie do spa konsol, a obsługujący będzie z nim rozmawiał chowając się za wersalką, to dobrego wrażenia nie zrobi, ale właściwe na pewno :classic_biggrin:

A po co takie spa? To nie jest tak ze kazdy koleś który gra jest ogarnięty na tyle ze sam sobie takie coś ogarnie ? Przynajmniej bynajmniej ja miałam takie doświaczczenia z grającymi 🙂 ze byli z grubsza ogarnięci technicznie 

Poza tym prowadzenie takiego punktu wymaga pracy z ludźmi, a ty się ludzi boisz, więc jak ktoś przyjdzie do spa konsol, a obsługujący będzie z nim rozmawiał chowając się za wersalką, to dobrego wrażenia nie zrobi, ale właściwe na pewno :classic_biggrin:

Nie boję 

12 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Na taki luksuk moze sobie pozwolic ktos, kto ma wystarczajaco duzo chetnych klientow, albo nie musi sie utrzymywac z tego, co robi. Jednak gdy sie zaklada dzialalnosc to trzeba wybadac rynek, popyt i ceny u konkurencji zanim sie zainwestuje pieniadze.

W przypadku tego czym chciałby się zająć pewnie warto zrobić rozeznanie, sprawdzić i popytać czy taka usługa cieszy się zainteresowaniem... dobrze byłoby popytać osoby które świadczą takie usługi i ewentualnie w necie poczytać komentarze klientów którzy się na nie zdecydowali (czy byli zadowoleni a jeśli nie to co nie było ok.)...  A jak już się zdecyduje to dobrze byłoby się jakoś zareklamować i fajnie jakby zdobył pozytywne opinie... czy byłyby z tego pieniądze to nie wiem, ale cennik sam sobie ustala.

Edytowano przez marawstala

1 minutę temu, dep_sour napisał:

A po co takie spa? To nie jest tak ze kazdy koleś który gra jest ogarnięty na tyle ze sam sobie takie coś ogarnie ? Przynajmniej bynajmniej ja miałam takie doświaczczenia z grającymi 🙂 ze byli z grubsza ogarnięci technicznie 

Potrzeby rynku, nie każdemu się chce nie każdy potrafi jak ze wszystkim 

Potrzeby rynku, nie każdemu się chce nie każdy potrafi jak ze wszystkim 

Leżak kiedyś pójdziesz do Pośredniaka i do dentysty? 😄😁

1 minutę temu, Tak czeba tak napisał:

Fajnie tylko u mnie będzie spa wysylkowe 

To jak SPA wysyłkowe to powiedz mi jakie znaczenie dla klienta ma lokalizacja Warszawa-Śródmieście? Że będzie drożej, bo wyższe ceny lokali? Poza tym oddając do naprawy rzecz za 2000 złotych, w momencie jak to serwis-krzak, to jednak chciałbym osobiście ją odwieźć, żeby zobaczyć gdzie ją oddaję. I czy wróci do mnie a nie ktoś ją ukradnie i sprzeda :classic_cool: 95% ludzi leżak zrobi tak jak ja :classic_cool:

• Thanks 1

Przed chwilą, niemaszuprawnień napisał:

Leżak kiedyś pójdziesz do Pośredniaka i do dentysty? 😄😁

Kiedyś być może 

Przed chwilą, Siurentajski napisał:

To jak SPA wysyłkowe to powiedz mi jakie znaczenie dla klienta ma lokalizacja Warszawa-Śródmieście? Że będzie drożej, bo wyższe ceny lokali? Poza tym oddając do naprawy rzecz za 2000 złotych, w momencie jak to serwis-krzak, to jednak chciałbym osobiście ją odwieźć, żeby zobaczyć gdzie ją oddaję. I czy wróci do mnie a nie ktoś ją ukradnie i sprzeda :classic_cool: 95% ludzi leżak zrobi tak jak ja :classic_cool:

Nie będzie się bać lepiej brzmi wysylka do nieruchomości wartej banke niedługo niż do lyszkowice dolne 

1 godzinę temu, Tak czeba tak napisał:

Pytanie do ciebie za ile byś mi rozebral wyczyscil zmienil pasty i zlozyl konsole?

Mi by się np komuś nie chciało tego robić za 100-150

To jest jakas godzina roboty. Mozesz krzyknąć i tysiąc ale dalej będziesz jechal na klopsach.

Nie będzie się bać lepiej brzmi wysylka do nieruchomości wartej banke niedługo niż do lyszkowice dolne 

Ale w Warszawie każde mieszkanie 3 pokojowe i większe jest warte bańkę przy tych cenach za metr kwadratowy które są w stolicy :classic_cool:

Kiedyś być może 

Musisz się zarejestrować w Powiatowym Urzędzie Pracy na Podlasiu, żeby mieć ubezpieczenie na zęby ☺️

Przed chwilą, niemaszuprawnień napisał:

Musisz się zarejestrować w Powiatowym Urzędzie Pracy na Podlasiu, żeby mieć ubezpieczenie na zęby ☺️

W jego przypadku to igranie ze śmiercią, bo przy tak zepsutych zębach śmierć na sepsę może pewnie w każdej chwili nastąpić. Już lepiej jakby mu powyrywali wszystkie na NFZ i zrobili protezę 

2 minuty temu, niemaszuprawnień napisał:

Nie mam pieniędzy na bilet do podlasia 

4 minuty temu, Siurentajski napisał:

Zgadzam się. Jak ktoś nie ma kasy, żeby kupić nową konsole jak stara zamula, tylko chce zrobić „spa” to nie będzie ryzykował wysyłki do jakiegoś mieszkania gdzie jest jakiś „serwis”. Ktoś kto marti się o kasę i oszczędza, nie bedzie nadawał swojej konsoli kurierem 

5 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał:

To jest jakas godzina roboty. Mozesz krzyknąć i tysiąc ale dalej będziesz jechal na klopsach.

A spakowane płyty 5 minut a biorę 200

Jakbyś nie był z Podlasia to byś nie uważał, że mieszkanie za prawie bańkę w Warszawie zrobi na kimś wrażenie bogactwa :classic_biggrin:

1 minutę temu, Queen_bee napisał:

Zgadzam się. Jak ktoś nie ma kasy, żeby kupić nową konsole jak stara zamula, tylko chce zrobić „spa” to nie będzie ryzykował wysyłki do jakiegoś mieszkania gdzie jest jakiś „serwis”. Ktoś kto marti się o kasę i oszczędza, nie bedzie nadawał swojej konsoli kurierem 

Teraz wszystko się puszcza paczkomatem 

1 minutę temu, Queen_bee napisał:

Nawet ludzie którzy mają kasę nie będą jej w błoto wypierrdalać za byle co.

2 minuty temu, Tak czeba tak napisał:

Bo nie zarabiasz, tylko Kościół i Mops ci daje. 

Teraz wszystko się puszcza paczkomatem 

Wcale nie. Boisz się ludzi więc wymyśliłeś sobie serwis bez kontaktu z nimi, gdzie większość ludzi woli jednak kontakt osobisty, bo widzą komu powierzają swoją własność i mogą chociaż trochę ocenić czy to jest osoba godna zaufania :classic_cool:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się