Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasssolka73

Jak zawiesić telefon stacjonarny , ktoś wie ?

Polecane posty

Gość fasssolka73

Chciałabym zawiesić telefon stacjonarny w sieci orange a zostawić sam internet bo mam podpisaną umowę jeszcze na rok. Po co mam płacić abonament jak w ogóle z niego nie korzystam bo mam komórkę. Ktoś wie jak to i gdzie załatwić i czy są z tego powodu jakieś opłaty ?

Gość gość
"Zawieszenie świadczenia usług telefonicznych na życzenie abonenta polega na czasowym odłączeniu linii abonenta od sieci telekomunikacyjnej. Zawieszenie stacji uniemożliwia wykonywanie połączeń od i do abonenta, w tym połączeń na numery alarmowe i skrócone bezpłatne. Usługę czasowego zawieszenia możesz zamówić: samodzielnie przez internet - zaloguj się do Orange on-line następnie wejdź w usługi dodatkowe > oferujące dodatkowe funkcje samodzielnie przez telefon - zadzwoń pod numer 805 505 505 i postępuj zgodnie ze wskazówkami lektora telefonicznie - zadzwoń pod 801505505 i złóż zlecenie u doradcy osobiście - w salonie Orange Zawieszenie może rozpocząć się w dowolnym momencie cyklu rozliczeniowego, jednak opłata jest stała za każdy rozpoczęty okres rozliczeniowy, dlatego korzystna jest realizacja usługi z początkiem okresu rozliczeniowego. Zawieszenie świadczenia usług telefonicznych na życzenie abonenta może być świadczone przez okres nie dłuższy niż 12 okresów rozliczeniowych. Za okres zawieszenia Orange pobiera opłatę określoną w cenniku oferty, z której korzystasz."

Gość gość
Czyli nie korzystasz a i tak płacisz. Można też zrezygnować z telefonu stacjonarnego ale wówczas i tak płacisz opłatę za utrzymanie łącza. Nie da się mieć netu i nie płacić za linię tak czy inaczej (czy to przez opłatę za tel., czy za utrzymanie).

Gość fasssolka73
Bardzo dziękuję za odpowiedź , interesuje mnie jeszcze kwestia jak jest przy zlikwidowaniu telefonu ?

Gość fasssolka73
Telefon mam bezterminowo , a 29 zł za utrzymanie łącza to trochę dużo zważywszy , że płacę 37 zł i w tym mam 10 bezpłatnych impulsów.Może opłata za zawieszenie będzie mniejsza ?

Gość fasssolka73
Czy ktoś może coś jeszcze dodać ?

Gość gość
opłata za zawieszenie jest z tego co widziałam 21 zł. Ale upewnij się.

Gość fasssolka73
Ok,dzięki.

Gość fasssolka73
Nie spodziewałam się ze na tym forum debili morzna uzyskac jakąs pomocnom odpowiedź :)

Gość fasssolka73
Proszę się pode mnie nie podszywać bo to nie jest ani śmieszne ani zabawne.

Gość gość
Klasyczny problem klientów orange, ostatnio wyszedł ciekawy raport arc na ten temat; ja zrezygnowałam z usług tej firmy.

Gość Johny98765
najlepiej to wypowiedz umowe w orange i wez dropssa tu placisz tylko za internet nie ma zadych telfonow i innych bzdet, i cena fajna bo 49 zl

Opłata za zawieszenie łącza to 21,53 na miesiąc. Trzeba uważać i śledzić faktury, bo po roku samo się "odwiesza".

Gość rande
ja mam, szybko "instaluję", miałam już aktywną linię, kolega zrezygnował bo sie przeprowadza i w nowym miejscu wział nową umowe-wszystko idzie sprawnie