Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nie chudnę na głodówce tyle ile powinnam? ;(

Polecane posty

Gość gość

mam niecałe 17 lat. przy wzroście 173 cm, obecnie ważę 70 kg (tę dietę zaczynałam z wagą 72 kg), kiedyś było dużo gorzej, schudłam dużo stosując głodówkę, na niej zazwyczaj leciał mi 1 kg dziennie, teraz postanowiłam ją powtórzyć - założyłam sobie, że nie będę jeść 11 dni. nie jadłam dwa dni - schudłam tylko 1 kg, gdzie powinny być dwa, ale, okej, przyznaję mało się wtedy ruszałam, postanowiłam przestawić się na "tryb przetrwania" - czyli prawie cały czas pozycja siedząca/leżąca, więc to w sumie nie powinno dziwić. dodam, że bardzo źle się wtedy czułam. na trzeci dzień była impreza, poszłam na nią, no i tak wyszło, że się złamałam. nie będę wdawać się w szczegóły ale przerwałam głodówkę. następnego dnia zaczęłam ją na nowo - nie jem już trzeci dzień i przez te poprzednie dwa schudłam znowu tylko 1 kg, no kurcze -,- Czemu tak się dzieje? w sumie 4 dni nic nie jedzenia dały mi tylko 2 kg, przecież to za mało. A przy drugiej próbie ruszałam się dużo. bardzo dużo jeździłam na rowerze. No i właśnie pierwszego dnia schudłam to 1 kg, a drugiego kiedy ruszałam się jeszcze więcej nie schudłam nic. (Dodam, że tym razem lepiej się czuję, nie boli mnie głowa, dobrze znoszę post) Dlaczego tak się dzieje? Czy powinnam jeszcze więcej ćwiczyć?

Gość gość
a żeś wymyśliła metode,to już lepiej rób tak ,że jeden dzień nie jesz nic a na drugi wszystko na co masz ochotę i tak na przemian .oglądałam taki program w tv jak robili takie doświadczenie na myszach i wyniki były bardzo dobre

Gość gość
Bo głodówka nie jest dobrą metodą na odchudzanie. Organizm przechodzi w tryb 'stand by' i oszczędza energię. Lepiej jeść regularnie posiłki niskokaloryczne ("wypełniacze") z dużą ilością wody i witamin (surowe warzywa, truskawki - niestety już się kończą). To co robisz powoduje tylko odwodnienie organizmu a nie rzeczywiste odchudzanie. Tylko, że w Twoim wieku, przy Twojej wadze wcale nie potrzebujesz chudnąć.

głodówką rozwalisz sobie tylko metabolizm i za kilka lat nie będziesz mogła schudnąć w ogóle. będziesz jadła 500-1000kcal i będziesz tyła. ogarnij się.

Gość gość
a dobrze jest jesc np w 1 dzien 500 kal a w drugi 1000? i tak na przemian? czy lepeij 500 w 1 dzien a w 2 dzien 1300-1500

najlepiej jest jeść 1300-1500 kcal CODZIENNIE, podzielone na 5 regularnych posiłków, najważniejsze śniadanie - do 2h po przebudzeniu, kolacja bez węglowodanów czyli chleba. regularnymi posiłkami nakręcasz metabolizm (przyspieszasz go), następuje szybsze spalanie. na głodówce organizm wchodzi - jak ktoś napisał w stand-by - czyli tryb oszczędzania energii. normalny mechanizm, który ludziom pozwala przeżyć w chwilach głodu.

Gość gandha
Ja mam swój sposób. Dieta , 5 posiłków dziennie, dużo ruchu i suplementacja Aqua Slimem. I waga spada. Już drugi miesiąc tacę na wadze. Z 65kg spadłam na 61.

Gość gość
Faktycznie szybciej chudniemy jedzac malo ale czesto. Metabolizm wtedy pracuje. Mialam czas kiedy przez tydzien jadlam tylko 2 jajka dziennie i jogurt. Waga stala. Kiedy zaczelam wiecej jesc ruszyla w dol.

gandha jak najbardziej prawidłowo postępujesz. Samo stosowanie suplementów niestety nie pozwoli schudnąć. Ważne aby przy stosowaniu suplementu diety takiego m.in. jak AquaSlim być aktywnym fizycznie i prowadzić dietę. Takie postępowanie pozwoli uzyskać wymarzoną sylwetkę i zrzucić zbędne kilogramy. W razie jakichkolwiek pytań służę swoją pomocą. Pozdrawiam, Agnieszka Domańska Online Ekspert marki Aqua Slim