Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wody pijecie w ciągu dnia?

Polecane posty

Gość gość

Tyle się mówi że człowiek powinien wypić dziennie min. 1,5 l wody. A jak jest z Wami, pijecie tyle wody w ciągu dnia? Bo ja nie. Rano wypiję kubek kawy lub herbaty, w ciągu dnia jakąs małą wodę niegazowaną, no i po kolacji szklankę soku, lub kakao. I to tyle, strasznie mało.

Gość gość
herbata to też woda 8-)

Gość gość
2-3 litry wody, z litr coca coli i jakies piwo moze dwa. nie wiem jak mozna nie pic, nie chce Ci sie pic? nawet tak na rozum to przeciez tyle soli w jedzeniu jest ze trzeba to jakos rozwodnic i sie przeplukac od produktow przemiany materii?

Gość gość
odchudzam sie wiec wypijam ok 8-9 litrow wody dziennie

Gość gośćnałęczowianka
1,5-2,5 l dziennie , plus 2 kawy i czasem szklanka mleka . Jak nie mam mineralki w domu to dostaje szału . Zgrzewka mineralki to podstawa.

Gość gość
Ja wiem że herbata to też woda:) No własnie nie, nie chce mi się pić, nieraz mała woda mi wystarczała na cały dzień, to znaczy że coś nie tak ze mną? ze spożywam tak mało wody?

Gość gość
gość dziś odchudzam sie wiec wypijam ok 8-9 litrow wody dziennie x x x toż ty nad grobem stoisz i piszesz na forum !

Gość gość
ja tez bez mineralnej w domu panikuje. zawsze mam 10-50 baniek 5l, zgrzewki woze w aucie zeby zabrac ze soba butelke 1.5l... ostatecznie jak jest tragedia to kranowke pije

Gość gość
Jeżeli nie ma upałów i nie ma dużego wysiłku fizycznego, to powinno się poć ok 30ml na kg ciała. Ja piję dwa kubki herbaty (takie większe niż 250ml), pół litra wody z cytryną, ok dwie szklanki soku do obiadu (tak, wiem, że nie powinno się popijać, ale nie umiem bez tego) jedną/ dwie szklanki soku tak w międzyczasie (dziś dwie) no i na noc będę miała szklankę soku, bo od kilku miesięcy nocą mnie suszy. To mi wyszło ok 2litrów i 300ml. Ale mam większy wysiłek i mnie bardzo coś odwadnia.

Gość gość
Samej wody to nie znoszę ale dadaję do niej soki z oleofarm więc problemów z wypijaniem odpowiedniej ilości nie mma. Szczególnie lubię rabarbarowy, bo wzbaga on odchudzanie

Gość gość
to jedna wielka bzdura, ze powinno sie pic 2 litry wody dziennie wymyslona, ze lobby wodziarskie. Pijac tyle wyplukuje sie tylko mineraly. Ja pije max 1,5 litra uwzgledniajac wszystkie plynny lacznie z kawa. Samej wody pije bardzo malo.

Gość damabonna
Ja staram się pić 2-2,5l wody dziennie. Częściowo piję samą wodę a do butelki 1,5l wrzucam aqua slim i to pomaga mi zrzucać zbędne kilogramy.

Gość emil_p
ja muszę pić minimum 2l wody dziennie. mam kamicę nerkową i to nie jest przyjemne doświadczenie, więc wolę więcej pić i mniej cierpieć.. niemniej ważna jest nie tylko ilość ale i jakość wody, którą pijemy. większość osób kupując wodę mineralną patrzy na ilość składników mineralnych, ale nie wszystkie są dla każdego przyjazne.. warto sprawdzić również pH wody, którą pijemy. im bardziej alkaliczna woda (z wyższym pH) tym bardziej pomaga odkwasić nasz organizm. polecam poniższe zestawienie wód mineralnych: http://www.woda-alkaliczna.pl/info/13-ph-wody-mineralne-zestawienie

damabonna samo picie AquaSlim nie pozwoli schudnąć. Dla zwiększenia efektów redukcji masy ciała zaleca się stosowanie preparatu AquaSlim w połączeniu z odpowiednio zbilansowaną, niskoenergetyczną dietą oraz regularnym wysiłkiem fizycznym. W razie jakichkolwiek pytań służę swoją pomocą. Pozdrawiam, Agnieszka Domańska Online Ekspert marki Aqua Slim

Ja piję sporo herbaty, którą wolę bardziej od wody i myślę, że też dobrze nawadnia. Najbardziej lubię herbatę z celmara http://celmar.pl/ jest w tylu różnych smakach i taka pyszna :)polecam ją zawsze każdemu, a co do wody to warto ją pić, tylko w dużych ilościach wypłukuje minerały