Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hello

Polecane posty

Gość gość

czy 1 roczny chlopak powinien juz siedziec na nocniku? :) no prawie 13 miesiecy. Jak go nauczyc? Ma ktos pomysly?

Gość gość
Nikt nie pomoze?

Gość gość
Jak nie kuma i nie chce, to nie sadzaj, po co. Ja sadzam tylko jak ma zaparcia. W takiej pozycji łatwiej mu zrobić kupę. No i się powoli przyzwyczaja. Ale normalnie nie sadzam.

Gość gość
Mowie tylko corce aby kupila nocnik i sprobowala. Ona chyba chce czekac na co ? :) Albo jak zacznie mowic i "kumac" :)

Gość gość
A po co ma sądząc jak dziecko i tak nie rozumie o co chodzi? Aby tresowac dziecko jak psa? Zajmij sie swoim życiem a nie życiem córki i wnuka.

Gość gość
Tu nie chodzi o tresowanie, tylko o rozwoj malego czlowieka. Oczywiscie moze kakac i dwa lata do majtek, ale chyba nie o to chodzi. Mimo tego :)

Gość gość
No wiec o co chodzi? Aby tresowac, będzie miał dwa lata to,przynajmniej zrozumie o co kaman.

Gość gość
O co kaman/? Po prostu myslalem, ze ktos napisze czy ich chlopcy w tym wieku juz siedza na nocniku? A moze wogole nie potrzeba nocnika?

Gość gość
nie chłopcy w tym wieku nie siadają jeszcze na nocnik, chyba że jakieś matki swiruski sadzaja dziecko od 6 msca życia.

Gość gość
Ale on bedzie mial 7 go 13 miesiecy? :)

Gość gość
Moje dziecko nauczyło się gdy miało rok i półtora miesiąca więc też tak 13/14 miesięcy ale nie nauczyło się dobrowolnie (tak jak ja chciałam) tylko nauczyła ją moja koleżanka która ma troszeczkę starsze dziecko po prostu wydzierała się na moją córcia i dopóki nie zrobiła nie mogła zejść z nocnika(ta metoda mnie przeraziła ) mój chłopak wtedy był na wyjeździe u swojego ojca a ja niestety byłam w szpitalu po powrocie jak sie dowiedziałam o tych"praktycznych i jakże ciekawych"metodach to myślałam że koleżankę w ziemie wbije a moje dziecko jak mnie zobaczyło to aż sie ze szczęścia popłakało więc ja uważam że dziecko nie powinno być zmuszane do nocnika a samo "zdecyduje" ;)

Gość gość
a ja się nie zgadzam z powyższym, zaczęłam sadzać dziecko raz-dwa razy dziennie w formie zabawy gdy już sztywno siedział, teraz ma 1,5 roku, po skończeniu roku wołał (potem zachorował, szpital) przestał a jakieś 2 miesiące i po tym czasie czyli w okolicach 14 mca nie zrobi kupy gdzie indziej niż na nocnik, do tego woła kiedy chce, a raz nie wiem jakim cudem trzymał przez ok 20 minut kupę, słyszałam, że coś zaczyna cisnąć, byliśmy na urlopie, mówię nowe otoczenie, niech zrobi spokojnie w pieluchę... jednak zaczął marudzić (kładliśmy go do spania) zmieniam pieluchę (szok nie ma nic) sadzam na nocnik-od razu zrobił. Jak tylko wstaje (dzisiaj wstał przed 9, mąż zmienił mu pampersa ok 5) od razu było aa aa i pokazuje na nocnik, biorę nocnik, on pokazuje że mam postawić na łóżku i królewicz sika a pielucha sucha. Koleżanka zaczęła uczyć ok 2giego roku życia córkę i do dziś się męczy bo się nocnika/ubikacji boi a ma już prawie 3 lata...

Gość gość
No na pewno nie chodzi o jakies sredniowieczne brutalne metody! Jak dziecko nie ma ochoty, albo nie rozumie rzeczywiscie/ nie kumka/ no to trzeba czekac. Ale chyba mozna posadzic na nocnik i sprobowac jak zaczyna stekac :) Dziekuje Autor

Gość gość
To twoja metoda była pewnie bardzo dobra ale moja koleżanka się na nią wydzierała więc chodziło mi o to że tego typu zachowania nie popieram bo to było bardziej zmuszanie niż uczenie(nie wiem czy odpowiednio to nazywam) moja córeczka potem sie tak bała zrobić w pieluszkę że do tego nocnika to biegła

Gość gość
A moze ktos ma inne pozytywne doswiadczenia? :)

Gość gość
:)

Gość gość
No i oczywiscie matka ktora wczesniej odpieluchowala dziecko uwaza sie za super a kolezanki ze.ma.3 lata i nie kuma to wina wczesnego niewysadzania:o puknij sie w leb. Twoje bylo gotowe i sie odpieluchowalo,jej nie jest i to nie wina twojej kolezanki.przyjdzie pora i na ta dziewczynke,widzialas duze dziecko w szkole z pielucha? Oczywiscie zdrowe? Dzis sie boi a jutro moze przestanie. Moze wlasnie sie boi bo matka naciska bo czuje presje otoczenia?

Gość gość
a prawei 3 latek? Jak go nauczyc? :)

Gość gość
3 lata w pieluchach? Ale wstyd.to wina leniwej matki bo nie sadzala tylko wygidnie jej bylo pampuchy zakladax.fuj taki duzy i sra w gacie

Gość gość
czyli wina matki?