Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Motylannaxxx

Czy można rozpoznać bardzo wczesne poronienie?

Polecane posty

Gość Motylannaxxx

Dziewczyny, czy są jakieś objawy, po których można poznać, że doszło do bardzo wczesnego poronienia (zaraz po zapłodnieniu)? Czy gin może stwierdzić, że było wczesne poronienie? Staramy się o drugie dziecko, kochaliśmy się w dni płodne. Na tydzień przed terminem @ poczłam nagły, krótki ból w brzuchu (u góry z prawej strony). Przez jeden dzień ciągle mnie pobolewało w tym miejscu, a na następny dzień zaczęłam plamić, a na jeszcze następny dostałam @, tylko mniej obfitą niż normalnie, a ból w nietypowym miejscu minął. Nie daje mi spokoju, czy to nie było wczesne poronienie, a jeśli tak, to czy jakoś mogłam się do tego przyczynić? Np tym, że w tym okresie intensywnie dźwigałam starsze dziecko, albo, że zapominałam zażyć kwas foliowy?

Gość gość
kwas foliowy musisz brać na 3 miesiące przed planowaniem.... nikt tego nie jest w stanie tego stwierdzić.

Gość gość
Nawet jeśli nie bierze się wcześniej kwasu nie ma tragedii. Ile dzieci było nieplanowanych a są zdrowiutkie? Autorko, powiem Ci tak, zanim urodziłam dziecko miałam pewną dziwną sytuację, było to na trzy miesiące przed ciążą, kiedy już planowaliśmy dziecko - nagle w okolicach @, na dwa dni po terminie chyba, dostałam strasznych bólów brzucha, gorączki, mdłości. Potem chyba obfita @. Do teraz nie wiem czy było to poronienie - i nie chcę wiedzieć. Czasem w naturze tak jest. Czasem lepiej nie wiedzieć by potem się nie obwiniać, zwłaszcza, gdy chciało się jak najlepiej. Lepiej skupić się na przyszłości niż rozdrapywać przeszłość.

Gość Motylannaxxx
Dziękuję za to co napisałaś,

Gość gość
Jakie poronienie? Toż to zwykły okres był o matko