Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie uwazacie, ze prof Chazan oddal przysluge tej kobiecie

Polecane posty

Gość gość

pokazujac jej , ze nie moze miec zdrowego dziecka . Podobno ona miala 9 in-vitro, 3 razy usuwana juz ciaze.Uparla sie na to dziecko, zeby je usunac w 24 tyg ciazy . Rodzac to dziecko zobaczyla moze, ze nie powinna z uporem maniaka zachodzic w ciaze

Gość gość
"podobno" :O weź wyp/ier/dalaj w podskokach i wróć jak będziesz miała potwierdzone info żałosna kreaturo

Gość gość
skad ty masz takie informacje?? z ławki pod sklepem??? a czy według ciebie chazan oddał jej przysługe ze musiała patrzeć przez kilka dni jak dziecko umiera w męczarniach?? chciałabyś/ chciałbyś patrzeć jak twoje dziecko które mózg ma praktycznie na wierzchu, gałka oczna wisi na twarzy?? skoro był powód do usunięcia tej ciąży zewzględu na zdrowie i zycie matki i dziecka to lekarz powinien taki zabieg wykonać. tym bardziej ze dziecko i tak by po porodzie zmarło... największą traumą dla matki i ojca jest pochowanie dziecka kilka dni po tym ja sie ono urodziło... postaw sie na miejscu tej matki. teraz przez wiele lat bedzie dochodzic po tym co sie stało.....

W jakim stanie jej płód był to się dowiedziała dopiero w 25 tyg .ciąży kiedy na legalną aborcje było już za późno A ty te swoje podobno wyczytane z pudelka to "se" w dupe wsadź Pooglądaj chociaż rzeczowe konferencje i wywiady z doktorem i sama pokrzywdzoną, poczytaj protokół i na tym się opieraj a nie na swoim podobno i jeszcze kit wciskasz w jakim tyg ona chciała usunąć plod , co jest kompletną nieprawda

Gość gość
być może, że za jakiś czas kobieta ochłonie i zrozumie, że to co się stało jest dla niej pewną nauczką na przyszłość, a także dla innych kobiet, które obsesyjnie chcą mieć dziecko z własnych genów jak widać in vitro nie zawsze załatwia sprawę niepłodności w sposób jakiej oczekują pacjentki, dla niej akurat to nie była dobra metoda i decyzja trzeba się bardzo zastanowić jak się sięga po nowoczesne zdobycze medycyny, nie są one dla wszystkich

Gość gość
ale skad ta agresja ? podobno wywiad był z Nia w tygodniku "wprost", nie czytałam wiec piszę "podobno". Stawiam sie na miejscu tej matki .Osesyjnie walczy o swoje dziecko , 9 in-vitro to przesada.

Gość gość
Watpie, zeby miala 9 in vitro. To dluga procedura, trwa to latami. Zazwyczaj niestety jest tak, ze dzieci urodzone z in vitro jesli maja wady, to nie przez in vitro, ale dlatego, ze mialy wady wrodzone, ktore nie pozwalaly zajsc albo utrzymac ciazy tradycyjnej. In vitro nie leczy przyczyny bezplodnosci.

Gość gość
to prawda skoro kobieta nie moze zajsc w ciaze lub dochodzi do poronienia, znaczy ze nie powinna byc matka natura sama reguluje takie procesy wiem, medycyna poszla tak daleko, ze mozna ingerowac niemal we wszystko ale skoro jak w przypadku tej pani, nie wychodzi, to nalezy sobie odpuscic a nie brnac az do.. no wlasnie. az do takiej sytuacji

To jak nie czytalas tego wywiadu to na czym te swoje "podobno" opierasz? na wróżeniu z fusów??? Jak możesz o czymś się wypowiadać , nie mając w ogóle pojęcia wglądu w fakty i pojęcia o tej sprawie , tylko na swoje PODOBNO się opierasz Tak to jest ...cos w tym stylu" a mojej szwagierka dalekiej kuzynki przyjaciolka, która ma brata, a brat krewnego od strony ojca, jego wujek rozmawiając z kolega dowiedział się od kolegi ,ze JEGO zona rozmawiając z sasiadka, powiedziała że......" Ot to jest twój tego typu przekaz z własnym PODBNO

O jakiej przysłudze i nauczce możecie pisać??? Prawo Polskie zostało tak ustanowione ,ze na tego typu przypadki jest opcja legalnej aborcji i to nie podlega dyskusji, kobiecie to zostało uniemożliwione i stad Chazan poniosl KONSEWKENCKE PRAWNE w postaci odsunięcia go od stołka Nie jest nietykalny , złamał prawo i beknął za to, nie bezpodstawnie - bo takie działania karne musza być już ściśle niepodważalne i były To nIE jest t żadna przysługa i nauczka, to jets DEFINITYWNE złamanie PRAWA

Gość gość
A to ja pisalam o tym, ze in vitro nie leczy przyczyn. Jednoczesnie jestem za i rozumiem, ze ludzie nie chca sie poddawac, bosobiscie znam zdrowe dzieci z in vitro. A to, ze ta kobieta nie mogla dokonac terminacji ciazy jest skandalem i krzywda dla niej straszna. Prsy tym te artykuly mowiace o rozrywaniu dziecka szczypcami, to jakies polowanie na czarownice jest. Gdy sobie wyobrazam zyc przez kilka miesiecy z wiedza, ze ruchy, ktore czuje, co ruchami dziecka, ktore nie ma czaszki, jego mozg plywa, nigdy go nie nakarmie, nigdy nie bedzie zylo... to jest koszmar. Nikomu nie zycze nosic martwe dziecko.

Gość gość
toksyczna gdyby tylko chodzilo o to dziecko to pewnie masz racje, dr chazan mogl przeprowadzic aborcje tylko, ze ja tez uzyje slowa podobno :) ta afera byla szyta na miare, wiec dobrze sie stalo, jak sie stalo dr chazan mial przestac paistowac to satnowisko trzeba bylo tylko poszukac kandydatki na przynete i to nie byle jakiej kandydatki, znajac podejcie dr do kwestii aborcji mozesz sie nie zgadzac z tym co pisze twoje prawo tylko jakos sama przyznaj :) kobieta maial do wyboru i do koloru lekarza i co? dlaczego akurat tego sobie wybrala, w dodatku patronat szpitala mowi sam za seibie to tak jak z pania wasniewska sliski kocyk :)

Gość gość
artykuly mowiace o rozrywaniu dziecka szczypcami, to jakies polowanie na czarownice jest. x to nie polowanie a prawda dziecko zywe, czujace, jest rozrwane i wyciagane kawalek po kawalku matka tez czuje, chociaz teraz aborcje przeprowadza sie pod narkoza co innego, jesli ciaze sie poroni niestety zabija sie czlowieka, ktory czuje bo zyje

Gość gość
Nikt dokładnie nie wie, jakie są przyczyny bezmózgowia i bezczaszkowia (bo najczęściej występuje to razem). Na pewno taka przyczyna nie jest in vitro, bo wady te występują bez względu na sposób poczęcia. Nie cierpię hasła, że skoro kobieta nie potrafi zajść w ciążę, to nie powinna mieć dziecka. Równie dobrze można powiedzieć, ze skoro ktoś jest chory, to widocznie nie powinien żyć i nie warto go leczyć. Najczęściej jest tak, że do krytyki in vitro pierwsze są osoby, które takich problemów nie maja i nie rozumieją potrzeby posiadania SWOJEGO dziecka.

Gość gość
Gośc z 12:49 - nazywasz się Maciarewicz? Ludzie, zrozumcie, ze tu nie chodzi o żadne rozrywanie szczypcami. Puknijcie się w te głupie łby. Terminacja polega na wywołaniu porodu. Rodzi się dziecko ze skrajnym wcześniactwem, które nie ma szansa na życie poza macicą.

Gość gość
Ale NIE UZYWA SIE SZCZYPIEC DO TERMINACJI CIAZY. Terminacja polega na tym, ze podaje sie srodki wywolujace przedwczesny porod, dziecko wtedy nie jest w stanie zyc, umiera od razu. Takis cos jak szczypce w legalnej aborcji w ogole nie istnieje. Ludzie wierzacy w rozrywajace szczypce chyba dla wlasnj przyjemnosci o tym gadaja, bo lubia krwawe historie. Takie sianie klamstw to glupota i okrucienstwo

Gość gość
Toksyczna kobieto A skad w Tobie tyle zalu?agresji do mnie ? Podobno jest adekwatnym słowem, uczepiłas sie jak rzep psiego ogona. A rzecz jest o czyms innym. Jesli prawda jest, ze kobieta ma obsesje na punkcie in-vitro, jesli prawda jest ze usuwala juz 3 ciaze bo stwierdzano wczesniej anomalie to moim zdaniem Chazan oddal kobiecie przysluge. Mam prawo do swojego zdania ? Stajesz w obornie czego przepraszam ? Dziecko sie urodzilo, zmarło . Moglo byc jeszcze tak, ze dziecko by sie urodzilo i tez zmarło ( tyle, ze dzieki aborcji).

Gość gość
Terminacja polega na wywołaniu porodu. x ta? ja mowie o fakcie aborcji i do tego sie odnosze porod jest porodem jesli masz byc konkretna i dobrze rozumiana, uzywaj prawidlowej terminologii a nie obrazasz cos z toba nie tak? masz kompleks i musisz sie czepiac? skoro sama piszesz malo przejzyscie to nie dziw sie ze komentarz jest odpowiedni do twojego postu

Ale o jakim ty wyborze lekarzy mowisz??? Przeciez poszkodowana nie zglosila się do Chazana na aborcje do tego szpitala, ona tak od samego początku prowadziła ciąże w tym szpitalu, a ze była pacjetnką Chazana to on jej szereg badan przeprowadzał, dopiero po upływie terminu gdzie można przeprowadzić legalną aborcje poinformował ją w jakim stanie znajduje się plód, jakie ma wady , było za pozno na aborcje gdziekolwiek Stąd odwołali go od stanowiska, za zatajanie z premydacją stanu zdrowia "dziecka" które autorka nosila w sobie, tyle tygodni zatajal jak faktycznie sytuacja wygląda, dopiero kiedy na aborcje było zapozno poinformował ją - argumentowal to tak,ze tyle czasu zwlekal z powiadomieniem kobiety o stanie jej dziecka, bo wiedział, ze nalegala by na aborcje, dlatego dopiero jej powiedział kiedy na aborcje było za pozno Ty informacje czerpiesz faktycznie z pudelka pomarańczko Weź poczytaj sobie raport, posłuchaj wywiadu z doktorem i pokrzywdzoną jak to było i za co został ukarany

Gość gość
Tia, 25 in vitro i 15 skrobanka, nosz ludzie... btw, jakie rozrywanie? Wywołuje się przedwczesny poród i dziecko umiera naturalnie (choć, czy to lepiej dla dziecka, to już kwestia "gustu" i estetyki, jak dla mnie śmierć z rozerwania czy śmierć z uduszenia po wyjęciu z łona na jedno wychodzi).

Gość gość
juz nawet Toksyczna Kobieto nie wspominam, ze odnosisz sie postow roznych osob a ciagle uwazasz, ze do mnie :O A Ty swoja wiedze skad czerpiesz ? bo wszystkim jest wiadomo, ze Ona wiedziala o niedorozwoju plodu duzo wczesniej. uwielbiam rozmowy typu " ja wiem najlepuiej:.Ja przy najmniej uzywam tego nieszczesnego slowa "podobno", w przeciwienstwioe do Ciebie , ktora uwaza ze ma monopol na racje

Gość gość
ok pisalas faktyczie tak jak mowisz :P mnie sie gdzies uchybilo zwracam honor juz sie nie kloccie tak zapamietale bo nie ma juz o co mozna tylko unoszac brwi zastanawiac sie do czego ludzie sie jeszcze posuna

Gość gość
Uzywam bardzo przejrzystej terminologii. Legalna aborcja to terminacja ciazy, czyli wywolanie przedwczesnego porodu. Mowie o przypadku tej kobiety I legalnej aborcji. Byc moze sa inne, nielegalne sposoby, ale o tym nie mam wiedzy.

Gość gość
stanowisko prof. Chazana jest potrzebne dla jakiegoś znajomka z PO więc ta kobieta była specjalnie tak prowadzona aby efektem końcowym było to co się stało, prasa rozdmuchała problem a stołek dyrektorski do obsadzenia in vitro to ogromny przemysł i na tym robią kasę ludzie, którzy kręcą przy tym lody, tym bardziej gdy ruszył państwowy program i pieniądze idą na to [ bardzo duże] z podatków nas wszystkich

Pomarańczko ja nie potrafię dyskutować racjonalnie z osobami ,które swoje argumentacje opierają na "Podobno " na "jeśli to prawda""' , na " a gdyby" i twoje argumenty to tylko domniemania nie odnoszące się realnie do faktów Zaznajom się z sprawa, poczytaj protokół sprawy ,a wtedy przestaniesz gdybac, przestaniesz siac PLOTki w stylu podobno, w stylu, jeśli to prawda ja jestem zaznajomiona z sprawą opierając się na faktach ( raport protokołu przestudiowałam, oglądałam wypowiedzi doktora i samej poszkodowanej), ty w ogole NIE , tak wiec doinformuj się a wtedy się zgłoś , może wybiorę cie do odpowiedzi ,jeśli zechce mi się z tobą rozmawiać

Ja nie wiem czy ja pisze z gościem pomarańczką w 1 osobie, czy te pomarańczki to 20 innych osob, wiec od razu mowie ,ze każdy pomaranczowy gość niech bierze pod uwagę ,ze jego wpisy mogą zostać zlane z innym pomarańczowymi gośćmi Do mnie nie miejcie pretensji, zaś tylko do siebie ,ze nawet pierwszej lepszej ksywy nie potraficie wymyśleć

Gość gość
ja uważam, że Chazan złamał prawo. I nie rozumiem dociekania niektórych czy in-vitro jest dobre/złe. Czy jakiś znajomek z PO ma usiąść na stołku. Fakty są takie - Lekarz zataił przed pacjentem informacje. I za to powinien beknać. Tyle w temacie.

Gość gość
a to nie wiedziałam, ze nie mozna podyskutowac uzywajac słow "podobno", ciekawe itp.W takim razie zycze owocnych rozmow z kim innym i najlepiej na innym temacie.Nikogo tutaj nie obrazam i nie zycze sobie naskakiwania na mnie

Gość gość
doswiadczony lekarz tak nie postepuje,a druga sprawa pacjentka miala swiadomosc zagrozenia ciazy ,wiec mogla zmienic lekarza