Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaxmama

wykluczenie ciąży bez badania ginekologicznego i usg, dziewczyny pomóżcie `

Polecane posty

Gość mlodaxmama

hej kobietki :) Otóż mam taki problem: od lutego zażywałam tabletki antykoncepcyjne, w czewrcu brałam je nieregularnie, uprawiałam seks z dodatkowym zabezpieczeniem- prezrwatywą, która nie pękła, ani się nie zsunęła. Miesiączka spóżnia mi się juz 19dni, ale w terminie kiedy miesiączka powinna wystąpić mialam lekkie plamienie które trwało ok. 3 dni.. Robiłam 3 testy ciążówe, każdy wyszedł negatywnie. byłam u lekarza wykluczył ciąże tylko z wywiadu.. nie badał mnie ginekologicznie, ani nie zrobił USG powiedział tylko, że to plamienie to było krwawienie z odstawienia tyle, że słabsze.. nie wiem czy mu ufać czy nie.. ratujcie

Kochana, idź do innego ginekologa. Powiedz, że chciałabyś wiedzieć i wolałabyś usg (prywatnie takie badanie będzie wliczone w cenę wizyty). Nie zamartwiaj się i nie zadręczaj - czasami nasz organizm lubi robić różne psikusy, a szczególnie w sytuacjach, gdy w niego ingerujemy (antykoncepcja hormonalna jest taką ingerencją, szczególnie, jeżeli same się na nią decydujemy, a nie ma wskazań medycznych). Pomyśl o sobie - nerwy są niepotrzebne. A jeżeli trafiła się dzidzia, pomyśl o niej - jeżeli dalej przyjmujesz tabletki, może być nieciekawie. Pozdrawiam. Napisz, gdy już będziesz wiedziała ;) Trzymam kciuki