Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość  Moonnaa34

Referendum o niepodległość Szkocji jak zagłosujecie

Polecane posty

Gość gość  Moonnaa34

Ja i mąż oczywiście na "tak"

Gość gośćHeh
klan macleodów również na TAK

Gość gość
hehehhee jaja :D smieszni polaczkowie :D

Gość gość
Ty co się tak śmiejesz, chyba po angielsku ze zrozumieniem nie potrafisz czytać czegoś trudniejszego niż "daily mail" albo "sun" :P albo zapewne z Polski piszesz i guzik pojęcie masz, o co biega w temacie :D

Gość gość
Salmond sie ucieszy, ze Polacy pomoga mu w oddaniu Szkotow we wladze UE... Juz ma tam zaklepany stolek w zamian za zdrade rodakow... Koniec z darmowymi studiami, UE zrobi z nich taka sama kolonie jak z PL...

Gość gość
wlasnie z tego sie smieje :) alez wy jestescie idioci ,zal.pl co wskooracie? gofffno jestescie i tak przegrani

Gość gość
gość z 23:09 masz prawo do swojego zdania ale ja jestem odmiennego zdania :)

Gość gość
sam jesteś idiota i zal.pl skad piszesz? z Polski? z Anglii>?

Gość gość
nie jestem w temacie stąd moje pytania. To w tym referendum mogą brać udział osoby mieszkajace w UK nie majace brytyjskiego obywatelstwa? :O Czy może macie to obywatelstwo? I dlaczego jesteście ZA? Przemawiają za waszą decyzją konsekwencje polityczno-gospodarcze czy głosujecie na zasadzie "niech mają wolność"?

Gość lol_34434
Heh jak zagłosujecie za niepodległością to cofną wam obywatelstwo i wykopią do Polski hahaha

Gość gość
Mogą brać udział osoby mieszkające w Szkocji chodzi o politykę, gospodarkę nie wiesz jak bardzo różni się polityka Szkocji od Anglii? Anglia coraz bardziej na prawo a Szkocja na lewo - upraszczając. to sie gryzie. itp itd skoro nie jesteś w temacie to w sumie po co obrażasz nas???! jestem Polką ale tu jest mój dom tu założylam rodzinę jestem szczęśliwa w Szkocji .

Gość gość
do lol 3434 czy jak tam taki komentarz może zamieścić tylko osoba będąca ignorantem, nie znająca szkockiej gosporadki i nie umiejąca czytać po angielku - są powyżej dwa linki, zapraszam do lektury

Gość gość
* gospodarki angielsku

Gość gość
niby gdzie cię obraziłam? Ja mieszkam w PL i nie mam pojęcia jak jest na wyspach stąd moje pytanie. Ale widzę, ze jesteś bardzo wrażliwa na swoim punkcie skoro w zwykłych pytaniach dopatrujesz się ataku na swoja osobę. Radzę zaparzyć meliskę i wybrać się do psychologa (tak, tym razem piszę złośliwie i teraz możesz się obrazić).

Gość gość
polaczkowie idoci, zal.pl to nie jest obraźliwe? :) dobrej nocy życzę znikam

Gość gość
to nie były moje komentarze! Moje wypowiedzi to jedynie i

Gość gość
wolna szkocja !

Gość gość
Dla niezorientowanych: tu nie chodzi o wolność w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale o odzielenie się od UK, o odrębność.

Gość gość
konczy sie UK w Unii konczy sie wszelaka wolnosc ktos kto tego jeszcze nie zauwaza to albo zwyczajny glupek naiwniak albo nie douinformowany pacan :) ale nie mozna odmawiac nikomu zludzen :) zatem ludzcie sie nadal !

Gość gość
Szkocja mnie nie obchodzi bo mieszkam w ANglii :D ale chcialabym, zeby Wielka Brytania wystapila z Unii. Mnie to nic nie dotknie a wrecz przeciwnie - zyskam. Wielka Brytania wklada do kasy unijnej kupe pieniedzy (z ktorych korzysta chociazby Polska). Z jakiej racji, ja ze swoich podatkow mam doplacac do nieudacznikow w Polsce? Albo bulic na Ukraine. Nie chce. Ani ja ani zaden angielski podatnik.

Gość Marta z Glasgow
Ja jestem na TAK. tak TAK T A K !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ale nic to nie da Szkocji.. Nie uwolni sie od Angli , na to juz za pozno.. Mieszkam w Irlandii i widac to doskonale na przykladzie Irlandii Polnocnej, te wolnosc :P Chcecie byc jak oni ? Referendum nic nie da oprucz watpliwego poczucia " odrebnosci " A poza tym czy to naprawde ma sens ? I czy tak naprawde bedzie lepsze dla Szkocji ? Rowniez uwazam, ze w referendum powinny brac udzial ludzie wylacznie z obywatelstwem lub tacy co mieszkaja w Szkocji powyzej 10 lat. Tylko oni co nie co orientuja sie w sytuacji..

Gość gość
Chca sie odzielic bo maja swoja dume narodowa w odroznieniu od polaczkow co za miske ryzu sprzedadza sie kazdemu.

Gość gość
Tak Irlandczycy z Polnocnej tez maja swoja dume :) I co z tego ? Nie dosc tej wojny ? Nawet moj nauczyciel ze szkoly rodowity Szkot , jest na "nie". Nie wymarze sie paruset lat podleglosci jednym referendum ..bo co dalej ? Moze Szkoci umieja patrzec bardziej w przyszlosc niz wymachiwac szabelka i umierac za "dume narodowa". Nie trzeba miec swojego panstwa by zachowac kulture i poczucie tozsamosci , jak Zydzi. Mozna miec swoje panstwo i i zapomniec wlasny jezyk jak Irlandczycy..

Gość gość
Moona 34 a dlaczego jestes na tak ? Uzasadnij jakie wymierne korzysci bedzie miala z tego Szkocja ?

Gość gość
Tak Irlandczycy z Polnocnej tez maja swoja dume usmiech.gif I co z tego ? Nie dosc tej wojny ? xxx jakiej wojny ? w Szkocji jest jakas wojna ? :D

Gość gość
Ty chyba czytac nie umiesz:/ Wojna jest w Irlandi Polnocnej , nie w Szkocji, glabie. Porownywalam korzysci jakie ma Irlandia z dumy narodowej do Szkocji.

Gość gość
a ja sie z ciebie nabijam idiotko ze porownujesz Irlandie ze Szkocja, co za tepe dzidy powyjezdzaly.