Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta mamy karmiacej noworodka

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, pomozcie co jadłyscie na poczatku? bardzo sie boje i tak wychodzi,ze gloduje, dzis pediatra powiedziala mi bym nie pila mleka

Gość gość
jedz gotowane jabłka i warzywa. surowych nie można. jakaś rybka, zero smażonych potraw. makarony, ryż. ja jadłam jogurty i córce nie szkodziły. w wogóle nabiał jej nie szkodził. jakieś chude wędliny. urozmaicaj dania, ponieważ ważne by dostarczać dziecku cenne składniki odżywcze. jeżeli Ty będziesz ograniczała się do jedzenia jednego czy dwóch produktów, to i w mleku witamin nie bedzie :D

Gość gość
Jak wyszlam ze szpitala to czekaly na mnie kotlety smazone z cebulka:) na drugi dzien ugotowalam pomidorowke. Tyle pamietam:) jadlam wszystko. Ktoregos dnia byl zurek z biala kielbasa,jak bylam zmeczona to maz zamowil pizze:P

Dieta karmiącej matki to mit. Jedz zdrowo i to na co masz ochotę.

Gość gość
A dziecko ma podejrzenie alergii? Jak odstawiasz mleko to i wszystkie mleczne przetwory, sery, jogurty, śmietana, większosc kupnych ciastek, czekolada mleczna itp. nawet na chleb trzeba uważać. I zgadzam sie z przedmówcami - reszte można jesc normalnie. Jak bedzie problem to jajka tez czesto uczulaja i trzeba odstawic.

Gość gość121212
Ja wróciłam do domu zjadlam pomidora i mielone, za kilka dni bigos, czekolade też jadłam. Dziecko nigdy kolki nie miało, nie wiem co to alergia.

Gość gość
Zgadzam sie że dieta matki karmiącej to mit i nie potrzebny stres ! Mi polożna od samego początku tłumaczyła że w ciązy należy jeść normalnie to na co ma sie ochotę oprócz serów feta, surowego mięsa, surowych ryb. O tym każda cięzarna wie. Dziecko będąc w łonie matki żywi sie tym samym co my zjemy dlatego też po urodzeniu należy stosować te same zasady jak w ciąży. Jeść wszystko (oprócz tych wymienionych wyżej) a z umiarem bo w nadmiarze nawet dorosłemu zaszkodzi ;)

Gość gość
a dlaczego sera feta nie?? ja będąc w ciąży jadłam!

Gość gość
Serów z niepasteryzowanego mleka nie można. Takie ciężko w ogóle kupić. Normalne sery pleśniowe z marketu są bezpieczne, feta również.