Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekkie plamienie dupashon II trymestr ciąży proszę pilnie o poradę

Polecane posty

Gość gość

witam , jestem w 19/20 tyg ciąży, w pon miałam plamienie dosłownie jedna plamka na bieliźnie, bylam od razu u ginekologa, który spr łożysko, macice, szyjke macicy i dzieciątko, wszystko w najlepszym porządku, nie wiadomo skąd było to brązowe plamienie, dostałam dupashon, trochę dziwnie się po nim czułam, w nocy nie mogę spac, jestem bardzo zmeczona, dziś rano wstałam i zobaczyłam znow malenka brazowa plamke. Nie chce stracić mojego synka :( nie wiem czy dzwonić do lekarza i go o tym informować, teraz jest popołudnie i nic żadnej plamki, żadnego plamienia. Nie wiem czy mogę jeszcze po dupashonie mieć przez pare dni takie plamki, nie wiem co robić, boje się że zwariuje :( proszę o porade

Gość gość
mi duphaston bardzo pomógł ale ja go brałam od poczatku ciąży a i tak w 9 tyg też miałam lekkie plamienie ja pojechałam do szpitala zatrzymali mnie na dobe wszystko było ok a mi doktorka powiedziała że macica się jeszcze mogła oczyszczać no ale ty jesteś już w 20 tyg to co innego. Ja bym nie zwlekała bo to nie my jesteśmy lekarzami to ich obowiązek wszystko sprawdzić nawet jak byś codziennie do niego chodziła z byle głupotą. Ja wolałam dmuchać na zimne i nie zwlekałam a jak lekarz mnie olał pojechałam do szpitala i tu niby wszystko mówił że ok a jednak pessar mi założyli i wiem że dziękimojej intuicji donosiłam szczęśliwie mojego skarba :)

Gość gość
Może te plamienia się pojawiły bo jakąś infekcje złapałaś. Zrobił Ci badanie bakteriologiczne?

Gość gość
nie nie zrobił

Gość gość
to idż do innego gin zobaczysz co on Ci powie albo na IP lepiej dmuchaćna zimne

Gość gość
nie wiem co robic, to plamienie jest tak nikłe jakby go nie było. Jak do jutra nic się nie zmieni to pojade do lekarza znowu. Boję się bardzo

Gość gość
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok i podziwiam Cię bo ja zaraz jechałam na IP a też tylko leciutko zaplamiłam na brązowo no ale ja miałam ciąże zagrożonąod początku :(

Gość gość
Co Ci mogę polecić to dużo odpoczywaj bierz dalej duphaston nie dźwigaj nic ciężkiego i zobaczysz do jutra ale jak tylko się zwiększy ilość tego plamienia to nie zwlekaj tylko na IP

Gość gość
a to tylko plamisz czy może pobolewa cię też brzuch?

Gość gość
tylko plamie, i to bardzo bardzo lekko dosłownie 2 plamki na cały dzień, nie wiecie co czuje, bardzo się boje o mojego synka :( nic mnie nie boli, mam apetyt jem normalnie, brzuszek tez taki jak był

Gość gość
I jak tam plamienia ustały?

Gość gość
w pierwszej ciazy mialam krwawienie w 12 tygodniu ciazy powodem bylo powstanie jakiekog krwiaka wielkosci dziecka,na szczescie sie wchlonelo ,ale prze to zaczelo sie lozysko odklejac,ale ty piszesz ze lozysko sprawdzal,wiec autorko czym predzej skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem,moze twoj cos przeoczyl

Gość gość
tak ustało, i przestrzegam wszystkie dziewczyny i kobiety w ciąży biorące dupashon, żeby braly tabletki na czas, jeśli minie 12 godz od ost tabletki to nie wolno brac następnej bo wystapi plamienie, tak jak u mnie, wyczytałam to w ulotce. W wt wzielam tabletke o 20 wieczorem a w sr o 10 rano, minelo 14 godz a ja nie wiedziałam ze można brac maks do 12 godz. Dzis już zadnej plamki nie mam, apetyt jest, brzuch nie boli, leze caly czas, czasem warto przeczytać ulotke z opakowania

Tez bralam duphaston w ciąży, plamilam w 1trymestrze. Zgadzam się ze ulotkę trzeba przeczytać i tych godzin pilnować. Co do samego plamienia ja bym zadzwoniła do gina lub pojechała do szpitala na wszelki wypadek. Ja lezalam tydzień w 1 trymestrze i miałam w sali dziewczynę po 20 tyg która nagle zaczeła plamic, polezala kilka dni, zbadali ja dali leki i pojechała do domu. Lepiej dmuchac na zimne- na wypadek gdyby znowu pojawiło się plamienie.