Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blokowa dziewczyna

usłyszałam od kuzynki że jestem wieśniaczką bo mam koper w doniczce...

Polecane posty

Gość blokowa dziewczyna

Witajcie. Wczoraj na kilka godzin wpadła do mnie kuzynka, która mieszka w innym mieście. Przyjechała 2 godziny przed obiadem i została do wieczora. Poczęstowałam ją obiadem, wszystko super. Pojechała do domu, zadzwoniłam, zeby spytać jak dojechała, a ona do mnie z tekstem, że nie chciała mnie urazić, ale czemu taką wiochę robię i trzymam koperek w doniczce? Bo ona to ma w kuchni piękne storczyki... Powiedziałam jej że lubimy ziemniaki z koperkiem, lubimy szczypiorek, czy dobrą sałatę. To stwierdziła, żebym takiej biedaczki z siebie nie robila, bo wszystko mam w sklepie pod nosem :O Przykro mi się zrobiło, o czym jej powiedziałam i się rozłączyłam. Nie jestem jakąś eko wariatką, mam ładne kwiaty w pokojach, ale lubię dobry szczypiorek czy koperek. Hodujecie coś drobnego mieszkając w bloku?

Gość gość
żartujesz, prawda :/

Gość gość
masz kuzynkę wariatkę, ja uwielbiam swięże zioła i mam donice z bazylią, miętą, pietruszką

Gość blokowa dziewczyna
Może nie tyle się przejęłam co zrobiło mi się bardzo przykro.

Gość gość
to ja jestem jeszcze bardziej zacofana bo na balkonie mam nie tylko koper ale bazylię, rozmaryn, natkę i pomidory koktajlowe :)

Gość gość
lepiej hodować zioła niż storczyki. jak potrzebujesz kilka litków bazylii czy mięty idziesz na balkon i urywasz. Moim zdaniem jesteś właśnie nowoczesna i ekologiczna.

Gość gość
No ale żartujesz ,że ona tak do ciebie powiedziała! Co wy za znajomych macie???

Gość gość
Ja mam w kuchni bazylię, koper, siemię lniane i inne. Swoje zawsze lepsze niż te ze sklepu :classic_cool:

Gość gość
ja też mieszkam w bloku i na balkonie mam pomidory koktajlowe i inne zioła. sprawia mi radość jak coś mi urośnie, jak sama sobie wyhoduję. wole to niż pelargonie... choć tyhc tez mam kilka. masz głupią kuzynkę zwyczajnie. pewnie gotuje byle co i byle jak, przyprawia wszystko maggi i vegetą.

Gość gość
och ale ci przykrosc sprawila, szkoda ze sie nie rozpłakałas z tej calej przykrosci.

Gość gość
O ja pierdykam :D każda kobieta teraz ma w kuchni koper , zioła . Tak są dużo lepsze;) A storczyki oklepane ..tylko mochery maja storczyki.

Gość gość
Poza tym w kuchni pieknie paxhnie ziolami,a ta twoja kuzynka to jakas nierozgarnieta,przyjexhala na pol dnia,nazarla sie,jeszcze skrytykowala,to dopiero jest wiocha!!!

Gość gość
Zadzwoń do kuzynki i powiedz tak: Hej stara p**do wydechowa. Czytałam artykuł o storczykach . Wiesz , że prostytuty maja tylko stroczyki

Gość gość
Wow to ja jestem mega wiesniara, bo nie mam zadnych kwiatow tylko bazylie oregano pietruszke rozmaryn koledre szalwie tymianek miete szczypiorek....

Gość blokowa dziewczyna
No ja balkonu nie mam, więc jedyne co, to na parapecie trzymam. Niestety tak mi powiedziała, ale nie narzekała, że jej nie smakuje - zjadła wszystko.

Gość gość
mam bazylię ,pietruszkę ,czasami wsadzę cebulę by mieć szczypior.

Gość gość
masz głupia kuzynke, uwielbiam kuchnie w których w doniczkach rosna zioła, szczypiorek czy koperek :)

Gość gość
Ja to mam nawet ogródek przed domem - a i tak takie podręczne zioła hoduje na parapecie żeby nie latać co chwilę do ogrodu. Tylko nie rozumiem dlaczego ty się przejęłaś jej słowami przecież sama czujesz że pierdolnięta jakaś.

Gość blokowa dziewczyna
Jest mi przykro, że ktoś z rodziny tak się o mnie wyraził, ja zawsze byłam wychowywana przez mamę że rodzina trzyma się razem, czy się pali czy się wali należy się wspierać. Jak 2 lata temu mąż kuzynki stracił pracę i nie mieli na spłacanie kredytu, to nawet się nie zastanawiałam 5 minut i kasę którą mieliśmy przeznaczoną na urlop daliśmy im, mówiąc, że jak będą mieli to oddadzą. Bez żadnych warunków, ot tak bo to rodzina, a ona tak się o mnie wyraża - przykre to.

Gość gość
bo ci pewnie czegoś zazdrości więc znalazła sobie głupi powód żeby sobie ulżyć i na chwile poczuć się lepiej.

Gość gość
Nie czytałam całego tematu, ale widzę, że autorka i kuzynka to jedna liga i obie na tym samym poziomie intelektualnym. Wiesz autorko, te eko wariatki, jak je ładnie określiłaś, oraz ich rodziny nie będą w przeciwieństwie do was i waszych rodzin przyszłymi pacjentami na oddziałach onkologicznych.

Gość gość
O jeju nie podniecaj sie tak i nie czuj urazona. Zmykaj podlac pomidory

Gość gość
Haha jasssssne myslisz ze wpuerdalajac eko warzywa uchronisz się od raka ?-ty to prawdziwa wariatka

Gość gość
Nie tylko eko warzywa. Ja dla ciebie jestem wariatką, a ty dla mnie żałosną ofiarą własnej ignorancji, która będzie później gorzko płakała.

Gość gość
a ja mysle ze autorka zalozyla temat by sie pochwalic ze hoduje wlasnie ten glupi koperek:D Pewnie poczula sie przez to super i musiala oznajmic to siwatu a ze temat o hodowaniu w dnoczkach przypraw az tak by sie nie sprawdzil to wymyslila kuzynke.

Gość gość
Problemy pierwszego świata.

Gość gość
Wyślij ją do mnie :D Na balkonie mam: - pomidory koktajlowe (2 m krzak) - pomidory karłowe - truskawki pnące - bazylię zwykłą i cytrynową - majeranek - tymianek - rozmaryn - pietruszkę - koperek - szczypior - lubczyk - oregano - miętę I już szukam, co by tu w przyszłym roku dorzucić :D A sterczyków czy podobnych u mnie nie ma wcale, storczyków się nie je ;)

Gość gość
nie ma się czym przejmować, domowe zioła są pyszne, zdrowe i wychodzi taniej niż kupować na pęczki w sklepie fajny blog o oszczędzaniu www.finansedomowe.blog.pl