Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piotr i Paweł, Alma to delikatesy dla bogaczy?

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie? Kolezanka chwali sie, ze robi zakupy tylko tam.

Gość gość
nie, teraz wszędzie jest to samo zatrute jedzenie

Gość gość
Normalne sklepy:P Ja też tam zawsze robię zakupy a jestem normalna:) Według mnie mozna tam znaleźc lepsze sery i mięsa niż w innych supermarketach.

Gość gość
jest trochę drożej niż gdzie indziej, ale - większy wybór, i smaczne wędliny

Gość gość
A są w ogóle jakieś sklepy spożywcze dla bogaczy gdzie ceny sa bardzo wysokie?

Gość gość
Warzywa, owoce , chleb maja wszedzie podobna cene.

Gość gość
Z doświadczenia: Na regularne, codzienne zakupy jest drogo (ceny takie jak w Żabce np, sporadycznie zdarzają się kiepskie promocje, a np. produkty marki Piotr i Paweł są okropne, Almy o niebo lepsze). Po jakieś poszczególne, przypadkowe rzeczy można tam wpaść, nie zbankrutujesz. Mięso, wędliny - pierwsza klasa, nie uraczysz takich w żadnej innej sieciówce. I podoba mi się to, że jest tam wiele nietypowych produktów, których nie znajdziesz też nigdzie indziej (różnego typu azjatyckie pasty, warzywa, owoce, rodzaje kaw, herbat, niespotykane przyprawy, makarony itp). Ja lubię osobiście te sklepy, ale regularnych zakupów tam nie robię. Z Almy raz na 2/3 m-ce zamawiam dostawę do domu (biorę sobie wtedy rzeczy, które od nich uwielbiam: pieczywo, kawy, herbaty, słodycze i wiele innych). W Piotrze i Pawle dostawa jest płatna ( :o ) i sparzyłam się na tym, że dawali mi produkty o bardzo krótkiej dacie ważności (2 dni), co praktycznie nigdy się nie zdarza (a często robię zakupy z dostawą w różnych sklepach). Mimo to - sklepami dla Bogaczy bym ich nie nazwała ;) Jeśli ktoś robi tam codzienne zakupy typu zgrzewki wody, soki, masła, mąkę, ryże itd i szczyci się tym, że robi zakupy "tylko tam" - jest zwykłym snobem, bo w takim Tesco, Biedronce czy innej sieciówce jest dokładnie to samo tylko jakieś 30% taniej ;)

Gość franieczka
Ja robie tylko w internecie bo tak wygodniej, np na stronie http://freedelikatesy.pl/ mają tam bardzo szeroki asortyment i dobre ceny.