Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co Wasza rodzina uważa o Waszym wyglądzie

Polecane posty

Gość gość
Krótko mówiąc - nie dogodzisz. Mnie jakiś czas temu mama powiedziała, że mnie facet zostawi bo chociaż jestem ładna i zgrabna to robię z siebie dziwaka.

Gość madelainex
nie mam pojęcia co o mnie myślą:o chyba ich to średnio interesuje jak wyglądam, ale rodzice mimo ze mam juz swoje lata są xli ze pale papierosy

Gość gość
to jestem w stanie zrozumieć, martwią się o zdrowie

Gość madelainex
ale tyle lat jużminęło że mogliby juz sobie darowac wieczne sprzeczki na ten temat:)tym bardziej ze mam starszego brata o 2lata i tez pali alerodzicom to najwyrazniej niue przeszkadza, dodam ze maja ze soba lepsze relacje niz ja z nimi;]

Gość gość
może coś w tym jest. Z drugiej strony chyba wolałabym gdyby rodzice krytykowali mnie za niezdrowy tryb życia niż dopieprzali mi za wygląd

Gość madelainex
z rodzina roznie bywa, nie kazdy ma taka jaka powinna byc, niestety czasem trzeba uciac kontakt z nia do minimum jesli potrafia tylko wytykac zle rzeczy w nas, smutne lecz prawdziwe pozdrawiam:))

Gość gość
Myślę, że takie czepialstwo to za mało żeby urywać kontakt, ale można się zirytować. Bardziej chyba denerwuje mnie to jak moi rodzice degradują moją wartość - podkreślają moje osiągnięcia, moją edukację i fakt, że to wszystko na nic bo mnie facet nie będzie chciał. Ręce opadają.

Twierdzą (głównie mama), że: - wyglądam jak chłopak (co rusz chcą wpakować mnie w sukienki, spódnice, jakieś kwieciste bluzeczki, mimo że nie lubię), - powinnam przytyć (z tym się zgadzam, 188 cm/59 kg) - powinnam zacząć się opalać (a ja wolę zupełnie odwrotnie), - powinnam mieć długie włosy (a kończą się równo z twarzą, wycieniowane), - powinnam zacząć się malować (nie chcę sobie niszczyć skóry i wydłubywać maszkarą oczu, w dodatku dziwnie i sztucznie tak wyglądam - nie, dziękuję) - powinnam malować paznokcie na inny kolor niż czarny, - powinnam ubierać się na inne kolory niż czarny, - nie powinnam mieć tylu kolczyków. Mogę tak w nieskończoność. Ale najbardziej czepiają się i tak charakteru oraz tego, że nie obracam się w damskim (różowym, pełnym sukienek i babskich spraw) towarzystwie. To przebija wszystko. Głównie żeńska część rodziny się czepia, nie tylko mnie. :D

Uważają, że powinnam zmienić kolor włosów, styl ubierania i w ogóle wszystko, ale mam to w dupie.

Gość gość
'sądzi się o' a 'uważa się na temat'... posługujesz się strasznie nieporadnym językiem

Gość gość
Nic im nie pasuje. Przede wszystkim moja "niekobiecość", bo nie zakładam spódnic i sukienek.

Gość gość
chyba widzę pewną zależność - rodzina najczęściej czepia się kiedy kobieta nie jest "kobieca", średniowiecze wiecznie żywe...