Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest ryzyko ciązy? błagam o odpowiedzi i pomoc!!

Polecane posty

Gość gość

Biorę tabletki antykoncepcyjne 9 miesięcy. Wszystko jest w porządku. Zawsze przyjmowałam tabletki około godziny 21, nigdy nie zapomniałam/nie pominęłam, nie spóźniłam się z tabletką więcej niż godzinę itp. 5 dni temu czyli we wtorek, zaczęłam kolejne opakowanie i przyjęłam pierwszą tabletkę z nowego blistra o godzinie 22. Czyli godzinę później niż przyjmowałam każdą tabletkę przez ostatnie 9 miesięcy. Od tamtej pory każdego dnia przyjmowałam kolejne tabletki o tej samej porze - około 22 lub przed 23 właśnie. I teraz kolejna rzecz - wczoraj, z samego rana (około 7 rano - czyli około 9 godzin od przyjęcia tabletki) dostałam rozwolnienie. Później byłam w pracy i szczerze mówiąc prosto z mostu - nawet nie miałam się kiedy załatwić, więc mimo to, że się źle czułam i pewnie siedziałabym na toalecie cały dzień, to tylko rano raz miałam to rozwolnienie, bo nie miałam czasu by siedzieć w toalecie z rozwolnieniem. Ale po upływie kilku godzin, czyli jakoś po południu po raz kolejny się załatwiłam z rozwolnieniem. Później źle się czułam, ale był już spokój. Spałam poza domem i nie miałam przy sobie tabletek, a nie miałam jak po nie jechać. Więc o godzinie 22 - 23 o której powinnam przyjąć tabletkę, nie przyjęłam jej wcale ( była to tabletka wczorajsza, czyli 5 tabletka z blistra ) tej samej nocy współżyłam, ale mój partner nie skończył we mnie. Ze strachu chciałam wrócić jak najszybciej żeby przyjąć tabletkę jak szybko to możliwe, a udało mi się dotrzeć około godziny 8:00 rano. Od razu siedziałam w toalecie z rozwolnieniem, przyjęłam dwie tabletki zapobiegające biegunce, po czym od razu popędziłam przyjąć tabletkę, której nie przyjęłam. Zrobiłam to chwilkę po godzinie 8:00 więc wychodziłoby na to, że minęło 10 godzin odkąd powinnam przyjąć tabletkę. Od tamtej pory nie załatwiałam się już i rozwolnienie ustąpiło. Dziś mam zamiar przyjąć kolejną tabletkę z dnia dzisiejszego o godzinie 22, tak jak poprzednie z obecnego blistra. Czy na podstawie tego wszystkiego co miało miejsce itp. jest ryzyko ciąży? Czy postąpiłam właściwie? Bardzo Was proszę o odpowiedzi i o pomoc, bo nie wiem co mam zrobić!

Gość gość
Jakbyś się ze sraczką nie stukała to nie musiała byś teraz pisać takich tasiemców :D

Gość gość
Tu nie chodzi o to. Ustało od południa/wieczora i nie miałam ciągłego rozwolnienia podczas tego gdy współżyłam. Wyraźnie opisałam całą sytuację dokładnie więc wystarczy ze zrozumieniem przeczytać, a nie tak odpowiadać. Poza tym co do rozwolnienia to w dodatku jest jeszcze ta tabletka 10 h później + zmiana godziny przyjmowania tabletek od nowego kolejnego blistra o godzinę później.

Gość gość
To nie ciąża lecz może być Ebola??? dodam,ze ja korzystałam z kalendarzyka i prezerwatywy gdy sie kochalismy z chlopakiem teraz z meżem.Tabletki nie są pewne i rozwalają wątobę i inne poddroby!!!To samo powinnaś zawsze mieć chłpoaka czy partnera podczas badań u ginekologa by nie doszło do zakazeń tam czsami zakaża bo rękawiczki chronią tylko lekarza nie pacjenta.A mamy Prawo do obecnosci osoby bliskiej podczas badań i zabiegów nawet w szpitalu ust 2008 r art 21 Prawo Pacjenta!

Gość gość
Jak można na publicznym forum pisać, takie obrzydliwe rzeczy?!!!

Gość gość
Jakie obrzydliwe??? Człowieku to są normalne życiowe rzeczy i co w tym obrzydliwego, po to jest forum żeby spytać kogoś o poradę, żeby się udzielić jak oczekuje się odpowiedzi w danym temacie czy sytuacji,

Gość gość
Popieram Cie nic co ludzkie nie jest nam obce lecz dewoty się zawsze wszystkim gorszą więc się nie dziw!!!

Gość gość
Nie wpadłaś. Bierzesz tabletki a one nie zawodzą. My się od kilku miesięcy kochamy bez zabezpieczenia w dni płodne i nie i do tej pory w ciąży nie jestem. Nie tak łatwo zajść więc bez obaw

Gość gość
Dziękuję za poparcie, masz rację!! Ale co poradzić, zawsze znajdzie się ktoś kto ludzkie rzeczy uważa za nie wiadomo jakie zło i tematy tabu i nie wie do czego służy forum. Nie rozumiem jak ludzkie normalne życiowe sprawy mogą być obrzydliwe!!

Gość gość
Najlepszy kalendarzyk i prezerwatywa.