Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćqqq

Małe niemowle i brat alkoholik :(( pomocy!!

Polecane posty

Gość gośćqqq

Witam Jestem w bardzo ciezkiej sytuacji:( Otóż za kilka dni mam termin porodu mieszkam z rodzicami i bratem 'Bratem alkoholikiem' Moj brat pije od piatku wieczora do niedzieli wieczora i nie trzezwieje nic a nic:( Ciagle jest głosno łazi po domu gada głosno rzaska drzwiami i co najgorsze pije sam do siebie w swoim małym pokoju i pali tez tam papierosy jeden za drugim wiec jak drzwi otworzy to gorzej jak w gorzelni smród i syf jakich mało :( W tyg go nie ma bo pracuje ale od połtorej roku nie bylo weekendu by nie pil.Nie ma umiaru potrafi z 3 litry wodki wypic przez 2 i pol dnia wiec zatacza sie po calym domu i niszczy rzeczy bo co chwile na cos wpada:( spac przez niego nie mozna bo jest tak głosno.Mało tego moi rodzice nic z tym nie robia bo ojcu to na reke bo napije sie razem z nim .Mama z kolei nie pije wgl ale ostatnio powiedziala ze jak tak mi jego picie przeszkadza to mam pakowac manatki i wynocha:( zagroziłam ze bede na policje dzwonic ale wtedy powiedziala ze wypieprzy mnie z domu z dzieckiem :( Moj brat ma 28 lat a ona do dnia dzisiajszego mu usługuje pierze gotuje i sprzata ten pokój po nim jak pojdzie do pracy w poniedziałek rano.Mam juz dosc bo nie wiem co robic czuje sie bezradna:( dodam ze moj brat agresywny nie jest wgl ale wczesniej kilka razy byla u nas policja i go zabierali ale to bylo dawno temu.Najgorsze jest to ze nie długo bede z malutkim dzieckiem w domu i jak ja mam z mała mieszkac w tym smrodzie?Nie moge sie wyprowadzic jak narazie dopiero za 2 miesiace sie wyprowadzam z chłopakiem na swoje ale co do tego czasu?przeprowadzka do mojego chlopaka na ten czas nie wchodzi w gre.Macie jakis pomysł co moge zrobic? Chce isc na policje w tygodniu i im opowiedziec cala sytuacje ale co to da?Musialam sie komus wygadac bo juz nie daje rady byc z tym sama:((

Gość gość
Na policję? W jakiej sprawie? Że brat we własnym domu pije alkohol? Prędzej by Ci dziecko zabrali za to że nie ma normalnych warunków. Przemęcz się jakoś te dwa miesiące.

Gość gośćqqq
To z nim kompletnie nic nie da sie zrobic? :(

Gość gość
Rany boskie! Noworodek z alkoholikiem pod jednym dachem to jest przerażające i niebezpieczne. Dobrze że chociaż za te 2 miesiące się wyprowadzasz. Czy ty nie masz kogoś bliskiego, koleżanki czy kogoś z dalszej rodziny u kogo mogłabyś te 2 miesiące przebiedować ??? Niestety twoi rodzice są głęboko nienormalni jeśli bardziej są po stronie alkoholika niż córki z noworodkiem i nie masz już co na nich liczyć skoro gotowi cię nawet z domu wywalić. Szukaj gdzieś tej pomocy. Ja bym poszła do domu samotnej matki gdybym nie miała gdzie iść. Nawet tam są godniejsze warunki dla niemowlęcia niż w domu gdzie jest patologia. Pomyśl o tym domu samotnej matki na te dwa miesiące. Nie odrzucaj tego pomysłu. Twojemu dziecku się należy cisza i spokój. A to co ty opisujesz to jest naprawdę przerażające. Jeśli to jest twoja pierwsza ciąża to tym bardziej jest to straszne bo tzn. że ty nie masz pojęcia jeszcze jak wygląda życie z niemowlakiem, a szczególnie pierwsze miesiące życia są dla matki najcieższe bo i karmieni i kolki nocne. To zazwyczaj taki czas kiedy cały dom, cała rodzina staje na głowie żeby zaspokoić potrzeby niemowlaka a są one naprawdę ogromne. Zrób wszystko żeby się wynieść stamtąd. Ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam a wiem jak to jest bo mój ojciec jest alkoholikiem i urządzał po pijaku piekło. Mojemu bratu się urodziły bliźnięta ale miał oparcie w matce która poszła na policję, gdzie założyli ojcu niebieską kartę a potem wyrzucała go z domu za każdym razem gdy przychodził pijany. Jednak ty nie masz w ogóle takiej możliwości bo nie masz oparcia w żadnym członku rodziny.

Gość gośćqqq
Pomyśle o tym Domu samotnej matki choć w moim miescie takiego nie ma bo mieszkam w małym miescie musze czegos dalej poszukac.Gdy tylko sie wyprowadze moja noga w tym domu wiecej nie postanie.Kiedys mialam bardzo dobre relacje z mama ale brat wszystko zmienił.Tak sie dzieje bo zostalam na lodzie i jestem na ich utrzymaniu ale zanim zaszlam w ciaze dobrze zarabialam i placilam mamie dosc duzo i jak widac kasa robi swoje:( Kiedy oni potrzebowali pomocy dawalam im ile chcieli teraz gdy ja potrzebuje pomocy to lepiej mnie z domu wyrzucic niz brata bo ja nie place a on tak:( Mam jeszcze siostre za granica ale ona sama ma rodzine i swoje zycie nie chce byc jej ciężarem bo sama finansowo lekko nie ma .Juz brak mi sił ale jakos musze to wytrzymac