Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONIKAAAAA1111

Nauczyć dziecko pić ze szklanki

Polecane posty

Gość MONIKAAAAA1111

Cześć, zapisałam moją córkę do przedszkola i pojawiają się moje obawy. Córeczka nie pije sama ze szklanki a tam będzie musiała. To samo z płukaniem ząbków. Tym pierwszym dniem w przedszkolu stresuję się bardziej ja niż moje dziecko. Jak w dwa tygodnie nauczyć ją samodzielnego picia ze szklanki? Ma 3 lata i do tej pory był albo niekapek albo butla. Je sama, ładnie je a z piciem przez moje głównie obawy zawsze miała problem. Czy któraś mama miała podobnie? Jak wasze dzieci z tą kwestią poradziły sobie w przedszkolu? Pozdrawiam i dziękuję za dyskusję.

Gość gość
A czemu wcześniej nie dałaś jej kubeczka żeby sie nauczyła?

Gość gość
Hej, zawsze bałam się że się zakrztusi co z resztą wielokrotnie miało miejsce. Jak to młoda mama z pierwszym dzieckiem w wielu miejscach mam niedociągnięcia i raczej kieruję się własnymi obawami.

Gość gość
Zakrztusić się można i piciem z butelki czy niekapka. Co masz zrobić? Dać dziecku nietłukący kubek i pozwolić pić. Innej opcji nie ma.

Gość gość
Masz jeszcze dwa tygodnie, więc spokojnie, mała przez ten czas nauczy się pić ze szklanki. Próbujcie parę razy dziennie, ale nic na siłę, jak nie chce, to spróbować za dwie, trzy godziny. Na pewno się nauczy. Dzieci to małe bystrzaki :-)

Gość gość
moj synek ma 15 misięcy i jak mu trzymam szklanke to potrafi się z niej napić, więc myślę, że 3 latka spokojnie w 2 tygodnie się nauczy :) musicie poprostu popróbować i już :) ale jak wyżej ktoś pisał - nic na siłę :)