Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Mała2 - najbardziej bym sobie nie darowała, jak by się okazało, że mam cykle bezowulacyjne przez te tabletki. Bo wcześniej miałam owulację na 100%. Pod koniec maja miałam USG i lekarz pokazał mi na monitorze takie "kółeczko" i poinformował, że to jest puste miejsce w jajniku po uwolnieniu jajeczka podczas owulacji.

No właśnie i to jest to za 1 razem udało się od razu z ciąża wiec tabsy niczego nie zbabrały a teraz hm...czy to one czy ja szwamkuje ....:(

Rybkunia ale mnie zaskoczyłaś. No dwie kreski jak w mordę strzelił! Ale jak to że nic nie zauważyłaś? ! Szok. Będzie dobrze .Trzymaj się.

Mała chyba zdołowałaś się tą wizytą u ginekologa. Nie dopuszczaj do siebie jakiś czarnych myśli.

Mała Ty przecież robiłaś testy owulacyjne i pisałaś że owu poniedziałek lub wtorek wiec może za wcześnie i dlatego gin nic nie widział? ? Rob dalej testy a jak pokażą się dwie kruchy to do łóżka i przytulanka . Nie smuć się za wczasu.

Gość antoninkar
Witajcie!!! Mała a może już po owulacji, ja też tak kiedyś miałam, lekarz stwierdził,że oba jajniki czyste i już owulacja się odbyła, nie zamartwiaj się tylko testuj dalej jak masz ich dużo. U mnie PMS się zaczyna,bo jem jak oszalała, jestem nerwowa jak nie wiem co,pryszcze się zaczynają pojawiać i świdruje mnie w jajnikach tak jak zwykle zresztą, mało tego mam problemy z koncentracją i jestem strasznie roztargniona, także nic z tego raczej nie będzie :-( zresztą co ma być to i tak będzie. Trzymam kciuki za Rybkunie,aby beta była tłusta (y) Dobrej nocki dziewczynki :-)

Gość antoninkar
chciałabym dopisać ,że u mnie na testach owulacyjnych kreski nadal wychodzą, chyba te testy świrują,albo mój organizm wariuje :-(

nie mogę usnąc, brzuch mnie boli jak na @. TakaJa niby mogę teraz podciągnąc pare rzeczy pod to np. niby bezbolesny okres, ładna cera-nawet moja mama zauwazyła poprawe, itp ale myślałam ze to raczej urojenia i nie chciałam sobie wkrecać. Test robiłam 13 paż czyli 13 dni po owu i w 15 dostałam @ wiec nie robiłam testu no bo po co?, jeśli faktycznie to ciąża to jestem przerażona bo robiłam wszystko co mogłoby spowodować utrate dziecka!! eh poprostu niewiarygodne.... A wieczorem zadzwonilam do gina i pojechałam do niego. Zrobił mi usg i nic nie było, ale też mówił ze nie ma powodów zeby myśleć ze to pozamaciczna. Możliwe że nie widział jeszcze nic? jeśli byłam np. 3 tyg max po zagniezdzeniu zarodka? eh w ogole o czym ja pisze, jakie dziecko, jaka ciąża:D

Dzien dobry :) Rybkunia zrob bete dzis i w nd lub pon i sprawdz czy dobrze przyrasta. Zeby zobaczyc cos na usg to beta musi byc pow 1000. Jesli bedzie nizsza to bedzie potwierdzenie dlaczego na usg nic nie bylo widac. Trzymam kciuki za ciebie i twoja fasolke U mnie dzis tempka znowu skoczyla na 36,9. Zobaczymy co bedzie dalej.

Gość jussio
Dzien dobry kobitki!!! Rybkunia dobrze ze bylas u gin i wykluczyl pozamaciczna:) bardzo sie tym martwilam bo u mnie bylo podobnie- NIE CHCE CIE STRASZYC- ja tez zrobilam test zaraz po @(a byla bardziej skapa niz zwykle) a zrobilam go tak dla pewnosci bo akurat mialam wizyte u gin i nie chcialam wyjsc na idiotke ze to nie wiem ze w ciazy jestem;) nooo i sie zdziwilam jak zobaczylam II kreski i po tygodniu od testu pani doktor zobaczyla cos przy jajniku ale stwierdzila ze to pewno cialko zolte a to byla cp:( Badz czujna i nie daj sie zbyc. Daj znac jaka beta i zrob powtorke po 48h czy przyrasta bo to jest b. wazne:) Przepraszam troche pewnie postraszylam, ale wierze ze wszystko bedzie DOBRZE u ciebie:) Mala ziola ojca sroki sa głównie na poprawe pracy jajnikow i na owu a przy okazji poprawiaja sluz. W necie jest duzo informacji o nich to sobie poczytaj. Ja od nastepnego cyklu tez z nimi zaczynam bo mam wrazenie ze borowina to raczej nic mi nie pomaga i juz sie na ten cykl nawet nie nastawiam.

Gość jussio
Mala skoro bylas teraz chora to moze faktycznie owu ci sie przesunela narazie nie masz co sie zalamywac:) czesto czytalam ze dziewczynom gin mowil ze z owu nici a w ciagu 24h pecherzyki nadrabialy swoje rozmiary i owu byla kilka dni pozniej:) Rob testy to moze cos sie wyjasni;)

U mnie dziś pobolewanie brzucha... jakby na @. A wczoraj umówilam się do gin.Pewnie trzeba będzie wizyte odwołać :( Czekam...

Dziewczynki a jak u was z przytulankami przed @ (w czasie kiedy juz przypuszczalnie moglybyscie byc w ciazy) lub na poczatku ciazy? Mam na mysli czy sie nie boicie, ze cos zaskoczylo i jeszcze sie uszkodzi jak zaszalejecie???

Gość tygrysica81
Radosna ja myślę że takie szaleństwa nie zaszkodzą :)

Gość jussio
Radosna u mnie akurat organizm sam sobie to jakos reguluje i do pewnego momentu nie odmawiam sobie tej przyjemnosci przed@ bo akurat wtedy mam najlepsze doznania:P a na kilka dni przed (doslownie 2-4 dni) kazdy dotyk mi przeszkadza:( nawet nie pozwalam sie calowac) tak mnie to drazni:( wiec unikam meza w tych dniach jak tylko moge:P A do momentu II kresek nie chce tez myslec co by bylo gdyby... i chociaz w tym sobie pouzywam:D:D:D

Witam kobitki u mnie na pewno owu nie było bo testy robiłam zaraz po okresie (mam ich 50 to sie bawiłam) tylko nie tak dokładnie ,że zawsze o tej samej godzinie dopiero od 2 dni pilnuję godziny i aby nie pić co najmniej te 2 godziny przed.A na początku to z ciekawości robiłam jak to w ogóle działa.No owu niby powinno u mnie być wstępnie we wtorek ale gdyby nawet to śluz by sie płodny też już pojawił bo mam zawszę ładny a jest nie płodny to może faktycznie sie przesunęło przez chorobę i leki....

Mala choroba, leki i stres (!) moga bardzo zaburzyc cykl. Jak masz duzo testow to.mozesz codziennie sprawdzac i sie upewnisz czy owu jest czy nie. Moja kolezanka tez nie miala owulacji - na monitoringu cyklu w ktorym zaszla w ciaze, a dzis ten "brak owu" ma 4 lata.

Och Radosna82 mam taka nadzieję ,ze te mój cykl się smyknął a nie mam cykle bezowulacyjne :( Bo ta wczorajsza wizyta podłamał mnie na całego.Bo skoro wczoraj nic nie było to zaraz pomyślałam ,że poprzednie miesiące też nic i dlatego nadal ciąży brak czyli że zemną coś nie tak.....

Gość jussio
Mala glupoty opowiadasz:) to ze jeszcze pecherzyka nie bylo to nie znaczy ze owu nie bedzie. Glowa do gory:)

Gość jussio
Beta, jak tam wczorajsza zupka?! :)

Gość TakaJa86
W pracy dzisiaj mega ciężki dzień i wszyscy się mnie czepiają ja już chcę do domu. Rybkunia czekamy wszyscy z niecierpliwością na info od Ciebie.

TakaJa ja dzis pierwszy dzien od dawna jakos sie skoncentrowalam i kawal roboty odwalilam. Jeszcze 2h i pol godz i do domku. Leb mnie boli - chyba mnie przewialo wczoraj i dzis bo bez czapki smigam. Czuje, ze zatoki mi juz zatkalo :(

Gość jussio
Dziewczyny mam pytanie odnosnie temperatury. Wiem ze przed owu lub w dniu owu moze nastapic znaczny spadek temp. i zeby mowic o owu to musi tez nastapic skok temp. o minimum 0,2 C. I teraz moje pytanie czy te 0,2 licze od tej temp z poprzedniego dnia (czyli tej po spadku) czy liczyc od lini podstawowej u mnie akurat to utrzymuje sie na poziomie 36,55. Pomozcie bo juz sama nie wiem:(

Gość Radosna82
Jussio nie jestem ekspertem, ale chyba od tej nizszej. Wiem, ze po spadku powinny byc min 3 wyzsze temperatury. U mnie jak byl skok o 0,2 to od tej najnizszej tempki. Potem jeszcze dwa mniejsze skoki.

Gość Maya07
Rybkunka ja dzis zyje Twoja beta...czekamy na wiesci

Gość gość
A ja staram sie i nic

Gość jussio
Radosna dzieki!!! W takim razie czekam na jutrzejszy rozwoj sytuacji bo dzisiaj mialam kojejny juz spadek w tym cyklu. Chociaz jestem juz tak zrezygnowana ze ciezko mi uwiezyc w jakikolwiek skok tempki, ale iskierka nadzieji jeszcze sie tli bo caly dzien czuje dzis jajniki raz lewy raz prawy na zmiane.

Gość TakaJa86
Gdzie ta sama Rybkunia się podziewa? ?