Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PraweeTywee

przeczytałam pismo Przebudźcie Się od swiadkow Jehowy i usmilam sie do lez

Polecane posty

Gość PraweeTywee

co tam wypisuja :D

Gość salomejka
taa po mieszkaniach łażą często.. mam dość ;P i co tam takiego śmiesznego było? ;D

Gość PraweeTywee
ze wspolpraca miedzy roznymi kosciolami chrzescijanskimi jest demoniczna, a Swiadkowie sa czysci bo nie wspolpracuja z zadnymi kosicolami. I rozne inne ciekawostki :D i dostalam ulotke z ich strona internetowa jw org Ale z drugiej strony podziwiam ich zaciecie ewangelizacyjne ze nie ustaja w gloszeniu.

Gość gość
kurcze, kojarzę tę gazetkę ale nie kojarzę żeby były taj takie rzeczy chociaż w sumie ja czytałam tam tylko jakieś króciutkie ciekawostki Oni mają chyba 2 wersje tych gazet. Przebudżcie się i Strażnica. Ta druga jest gorsza bo tam są chyba tylko artykuły o bogu (sory o jehowie :P) w przebudźcie się można czasem coś znaleźć dosyć ciekawego

Gość gość
W Straznicy byl artykul "Kto stworzyl Boga?" Ale nie czytalam niestety :(

Gość gośćula
ja tam wole fakty i mity :P

Gość gość
"W Straznicy byl artykul "Kto stworzyl Boga?" Ale nie czytalam niestety" hahahahahahahahahahahahhahahhahahahahahahahahahahahah Żartujesz? :D:D :D :D

Gość gość
niestety nie zartuje, powaznie byl taki artykul :D

Gość gość
Może trochę szacunku dla innych ? :) Jedni są chrześcijanami , inni buddystami , inni ateistami , itd., nie należy wyśmiewać czyjejś wiary. I dziwie się , że muszę to tłumaczyć zapewne dorosłej osobie. Ja nie należę do świadków Jehowy , ale to nie znaczy że kiedykolwiek miałabym ich wyśmiewać albo obrażać. Każdy ma prawo do swoich przekonań , chcecie żyć w wolnym kraju , posiadać wolność słowa , swoje prawa , oczekujecie od innych tolerancji , ale z tego co widzę ( w większości w internecie ) to sami postępujecie jak hipokryci.

Gość gość
"Kto stworzył Boga?" To nie był artykuł sam w sobie a odpowiedź na pytania czytelników. To ludzie zadali takie pytanie a Strażnica na nie tylko udziela odpowiedzi. Zamiast krytykować przeczytaj go a potem komentuj. Mi się podobał.

Gość gość
każda religia jest śmieszna i człowiek się zastanawia jak można wierzyć w te bajdy

Gość gość
nie no spoko jest mnie zastanawia tylko jedno: jak rozmawiasz z SJ i zadajesz pytanie oparte na Biblii ale nie wyjasnione przez Straznice mozesz zaobserwowac ewakuacje w poplochu dlaczego?

Gość gość
To dlatego, że nie każdy świadek ma Biblię w głowie i logiczne że nie odpowie Ci na każde pytanie na zawołanie. Do tego trzeba się przygotować tak samo jak do jakiegoś egzaminu. Nie każdy ma świetną pamięć a to że ktoś nie umie Ci odpowiedzieć na jakieś pytanie nie znaczy że nie ma na nie w Biblii odpowiedzi.

Gość gość
Ograniczenie umysłowe ludzi jest przerażające. Autorka to pewnie chrześcijanka? Jechowcy to odłam tej religii, więc pewnie generalnie wiele się od nich nie różnią, w obu wierzą że kobieta powstała z żebra mezczyzny, w faceta, którego połknął wieloryb, że spuszczanie poza pochwę żony swojego zmarłego brata to cięzki grzech, a wyszukują jakieś różnice pomiedzy wyznaniami i nazywają to głupotą :D

Gość gość
aha a jesli robisz to z Biblia w garsci i twoje skladanki sa takie ze przecza temu co jest opisane w Straznicy? twoj argument upada

Gość gość
Może jakiś przykład bo nie wiem o co Ci chodzi?

Gość gość
Takie same bzdury jak w kościele katolickim. pierdzielenie jakieś Ze świadków jechowy sie śmiejecie ale z księdza to juz nie :D

Gość gość
Sam Jezus powiedział "Biada wam, którzy się teraz śmiejecie, gdyż pogrążycie się w żałości i będziecie płakać"

Gość gość
Tobie powiedział ?

Gość gość
świadkowie jehowi podwarzaja archeologie i twierdza ze jezus zginał na palu a ze muwił archanielskim głosem to jest aniołem zeby to to jeszcze zmieniaja swoje nauki

Gość gość
Po części mi też powiedział. Czytając Biblię sam Jezus do nas przemawia. Sama Biblia mówi, że Słowo Boże jest żywe i oddziałuje z mocą. Werset który podałam wyżej jest z ew Łukasza 6:25

Gość gość
Świadkowie Jehowy jak już. Nie wiesz ich poprawnej nazwy a wiesz w co wierzą? Dobry jesteś

Gość gość
Oczywiście świat stworzył się sam.Byl na poczatku wielki wybuch który wybuchł z niczego . :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gość gość
12:05 dobre :) a potem zrobiła się wielka zupa z której wszystko się narodziło