Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny czy któraś ma podobnie? chodzi o okres..

Polecane posty

Gość gość

Właściwie to od pierwszego okresu minęło półtora roku zanim dostałam drugi, później wszystko toczyło się bez najmniejszych komplikacji, ale przez ostatnie dwa lata mam ogromny problem z miesiaczkami. Mam je 'raz na jakiś czas', tzn. raz na kilka miesięcy. Często bywa, ze kiedy mam okres, następny juz przypada na ok. miesiąc, półtora po poprzednim, nieraz dwa, a nieraz wcale i później przez kilka miesięcy okresu brak! A kiedy już jest to bolesny i trwa ok tydzień. To ciężkie, bo nie mogę sobie obliczyć kiedy mniej więcej bd następna miesiączka, chodzę w ciągłym stresie i mam uczucie, ze to juz, niedługo, ale jej nie ma! Czy ktoś ma podobnie? Wiem, ze to normalne, bo nie jestem jeszcze pełnoletnia, ale koleżanki mówią, ze to nienormalne, one wszystkie maja regularnie, czasem sie coś spozni, ale nie aż tyle!! Siostra blizniaczka twierdzi, ze to chore i muszę iść do lekarza, bo ona tez pierwsze miesiączki miała nieregularne, ale później wszystko ok, lekarz mowil ze do dwóch lat powinno sie unormować, a u mnie tak nie jest:(

Gość gość
A i zapomniałam dodać o plamieniu.. Jest straszne i nosze podpaski, bo nie nadążam z wkładkami czasem, bywa, ze nawet tampona użyje, bo ten śluz, czy chuj wie co to mnie dobija i ma czasem brazowoczarny kolor:// lool

Gość gość
Myślę, że lekarz jest dobrym pomysłem. Takie objawy mogą występować przy różnych problemach, np. zaburzeniach hormonalnych. Niektóre mogą być poważne, więc lepiej się zbadać.

Gość gość
tez tak mialam ale po 18 roku zycia juz mam regularnie , moze masz jakies zaburzenia hormonalne , powiedz mamie albo idz do lekarza. brazowy sluz podobno oznacza malo progesteronu

Gość gość
A co to jest? Ja się na tym nie znam:( nie chce iść do lekarza, za nic w świecie.. Ale chce juz mieć ten regularny okres, ktoś może powiedzieć 'o super, fajnie, tez bym tak chciała mieć co kilka mies', ale dla mnie to problem:( to chyba normalne, ale aż tak nieregularne? Rozumiem, ze sie tydzień spozni, dwa, ale nie kilka miesięcy!!