Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakim wieku przeklulyscie córkom uszy?

Polecane posty

Gość gość
Moja corka miala przebite w wieku 3 lat. Nie plakala sama chciala. W wieku 7 lat przebila sobie druga dziurke w uszach tez z wlasnej woli. Teraz ma 10 lat nosi po jednym kolczyku w jednym uchu tamte dziorki jej zarosly ale namawia mnie na powtorne ich przeklocie

Gość gość
A ja mojemu synkowi jak miał trzy miesiące zrobiłam takie małe tunele w uszach i ch.uj wam do tego

Gość gość
nie powinno się przekuwać uszu dopóki dziecko nie bedzie miało świadomości że tego chce. Moja siostra ma 30 lat i nie ma kolczyków bo nie podoba jej sie dziura w uchu, gdyby miała matke która przekuła by jej w wieku 2 3 4 5 itd lat to musiałaby mieć czy chce czy nie

Gość gość
a co bedzie jak się waszym dzieciom nie spodobają kolczyki? Mi matka przebiła uszy jak miałam ze 3 latka, pewnie że wtedy chciałam, bo matka miała, ciocia miała więc chiałam mieć tak jak one. Gdzieś w okolicach 10 roku życia wyciągnęłam je, ale dziurki nigdy nie zarosły, tzn już nie włoże w te dziurki kolczyka ale wizulanie dziura jest;/

Gość gość
w wieku 30 lat sama poszlam sobie przekuc:p

Gość gość
Mnie zastanawia jak 3-letnie dziecko moze decydowac o przebiciu uszu... Taki maluch to jeszcze gorzki dzieciak i chyba nie do konca wie, o czym mowi. Ja mam syna, wiec problem z glowy, ale gdy widzi mnie jak maluje paznokcie i mowi, ze on tez chce, to co, mam to brac powaznie i mu te paznokcie pomalowac, bo przeciez powiedzial, ze chce???? I nie ma znaczenia, ze to chlopak, wazne, ze on tak naprawde po prostu palnal, ze chce, ale to rodzic decyduje, co jest wlasciwe dla dziecka. Zdanie trzylatka w tak istotnej sprawie jak przeklucie uszu chyba nie powinno miec decydujacego znaczenia???????

Gość gość
moja kuzynka przebila swojemu uszy malenstwu jak miala prawie rok i polecam wczesniej przebijania od roku w zwyz

Gość Lidka0909
Moja corcia w uszach nie ma dziurek, ale przeklulam nosek jak miala 4 latka.