Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie bede karmila piersią z wygody

Polecane posty

Gość gość

Przy pierwszym nie karmilam piersią i przy drugi tez nie zamierzam. Dlaczego sie wp*****lacie w cudze wychowanie? Niech każdy robi co chce. Tez lekarka mi p******ila ze moje dziecko nie ma wiezi ze mna bo daje butle a niech sie j***e. Zmienilam przychodnie. Nie dam komus decydować o mnie. Córka ma 6 lat i jest normalna .

Gość Sulimira
To jak dla mnie jesteś zwyczajnie glupia. Po co Ci dzieci? Skoro nawet nie chcesz im dać najlepszego pokarmu które posiada przeciwciała i chroni ich organizm? O swojej córce będziesz mogla powiedziec ze nic jej nie jest jak będzie miała 40-50 lat a nie 6, bo wpływ mm wychodzi po latach. I tak nic ci sie nie da przetłumaczyć, bo zwykłą egoistka jesteś.

Gość gość
maaaaaarna prowokacja , jak dla mnie karm nawet kupa

Gość gość
kolejna sfrustrowana że nie umiała dziecka wykarmić :) wciąż te same tematy jak twoja sprawa i nie masz z tym problemu to po co ten temat?

Gość gość
A ja karmie piersia z wygody i nikomu nic do tego. Nie pozwolę sie krytykować mamusikom które nie potrafią nawet swoich dzieci wykarmić. Nie będę sie czuła winna z tego powodu. Moje dziecko dostaje zawsze świeży pokarm, z najlepszej produkcji w którym jest wszystko co moje maleństwo potrzebuje. Pokarm który sie zmienia i dopasowuje do potrzeb dziecka. Co więcej, mam zamiar karmić piersia do drugiego roku zycia dziecka. Karmię i będę karmić w miejscach publicznych. Jak sie coś komuś nie podoba niech nie patrzy. Mnie gorszy widok dzieci karmionych butelką. Moim zdaniem to niemoralne i nienaturalnie i powinno byc pietnowane. To jest moja odpowiedz na wszystkie durne prowokacje w internecie i w realu. Jak komuś nie pasuje niech nie patrzy!!!

Gość gość
Ty wyżej jestes nawiedzona

A dlaczego nawiedzona? Dziewczyna ma rację. Powinno się karmić dzieci przynajmniej do drugiego roku zycia, a butelki tylko psują proces karmienia piersią.

Gość gość
ja tez nie bede karmic piersia pierwsze dziecko karmiłam prawie 2lata, nasłuchałam sie jakie to cudowne, wartosciowe cudowna wiez itp...byłam mloda i glupiutka bo nie potrafiłam powiedziec dosc, w efekcie przez dwa lata miałam wiszace na cycku dziecku, drugie dziecko karmiłam tylko pare dni i tylko w nocy piersia, a potem juz cały czas mm-mam porownianie i teraz bedac w 3 ciazy wiem ze zrobie tak samo- tylko mm

Gość gość
przynajmniej do 2 roku życia- sulmira ty serio jesteś jeb/nięta i to konkretnie

Ja karmiłam mm z wygody i nie dam się krytykować ( idąc tokiem myślenia tych kp). Mój wybór, ja nie wtykam nosa do karmiących piersią wiec one niech nie wtykaja nosa do mnie. Jak komuś nie pasuje niech nie patrzy, ja wyrzutów sumienia nie mam. Jak matki kp gorszy widok butelki to niech odwraca wzrok, bo ja na cudze piersi nie patrzę

Gość gość
jak widzę noworodka karmionego butlą to od razu mi go żal, że nie zaznał nawet matczynej piersi. Od urodzenia sztuczny gumowy smoczek w ustach. a o matce od razu sobie myślę swoje, ze durna, pusta, dziecko ma w nosie.

Tak do 2 roku zycia. Moja córka ma juz 19 miesięcy, ale ja to pewnie będę dluzej karmić, do 3 roku zycia zapewne. Zobaczymy, w sumie to od niej zalezy czy jeszcze będzie potrzebować.

Gość gość
do 5 karm i wywalaj cycki publicznie nawiedzone baby

Gość gość
dokładnie, proponuję żebyś ja do liceum karmiła, w końcu twój pokarm jest taaaki wartościowy

Gość gość
Akurat jeśli chodzi o wygodę to karmienie piersia jest lepsze pod tym względem. Nie musisz wyparzac butelek, przygotowywać mleka i podgrzewać go. Jesli dziecko zje i jest dalej glodne nie trzeba dorabiać mieszanki. Wyciagasz piers i masz zawsze przy sobie mleko gotowe do jedzenia. Ja nie krytykuje matek karmiących mm. Karmilam piersią 7 miesiecy ale bedac w ciazy mowilam ze tylko butla. Jak urodzilam to zaczelam karmic dziecko i zupełnie zmienilam zdanie. Jeszcze okazalo sie ze dziecko ma alergie i moglo jesc tylko preparat mlekozastepczy. Szczrze mowiac to karmilam piersia takze z wygody. Zwłaszcza w nocy moglam szybko nakarmic syna i pójść dalej spać. Uwazam ze to jak matka karmi dziecko nie powinno podlegac ocenie innych. O byciu dobra czy zla mama swiadcza inne rzeczy niz sposób podawania jedzenia.

Gość gość
Boze Do 2 roku zycia piersia karmic, to chore i perwersyjne. Chlopow sobie poszukajcie jak nie macie komu cyca dawac a zostawcie te biedne dzieci, chore baby.

Gość gość
autorko wez kolo ijebnij sie pare razy w czolo jestes p*****lnieta i huj nas obchodzi co robisz i jak postepujesz ze swoimi dziecmi

Gość lilialuiza84
Kobiety myślące jak autorka to chyba dzieci rodzą tylko po to, by miał im, kto szklankę wody podać na starość. Egoizm.

A czemu karmienie 2 latka jest według ciebie perwersyjne i chore? Przeciez tak to natura stworzyła. To ty jesteś chora i zboczona jezeli ci się karmienie piersią kojarzy z czymś erotycznym.

Gość gość
2-latek po to ma zęby, które stworzyła natura, żeby mógł jeść SAM!!! a nie doić cycka nawiedzonej matki

Gość gość
Ja pierwsze dziecko karmilam piersią 3 miesiące . Przy drugim od pierwszego dnia podam mm .Jak dla mnie nie ma nic fajnego w kp.

Ma żeby MLECZNE. Według antropologów gatunek ludzki karmil do 8 roku życia, czyli dopóki nie wyszły pierwsze zęby stałe. W niektórych krajach III świata karmi sie i 9 latków i to jest również normalne.

Gość gość
to wyprowadź się do któregoś z krajów trzeciego świata, bo swoimi poglądami chyba tylko tam pasujesz

Gość gość
Sulimira czyli dla ciebie sprawa jest prosta matka która karmia piersią jest super fajna matka która z wygodny podaje mm jest bleee tak???

Gość gość
Dla mnie karmienie piersia bylo bardzo wygodne...ale to moj punkt widzenia.Pierwszy syn byl tylko 2 tyg.na cycu,przeszlam na mm,bo myslalam,ze nie dojadal....Darl sie tak samo,doszlo tylko lulanie,kolki i pobudki co pol godz. i uspokajanie,zeby ponownie zasnal :-o .Kolejna dwojke karmilam pol roku,jesli sie wybudzal,wystarczylo,ze poczul piers,nie musial jesc,ale wtulali sie i zasypiali.Po pol roku przeszlam na mm i wynosilam towarzystwo do swoich lozeczek...W poczatkowym okresie potrzebowali duzo ciepla i bliskosci co zapewnialo im poczucie bezpieczenstwa.Ale wiadomo,dzieci sa rozne....moja szwagierka dala od poczatku butle corce,bo na piersi darla sie wnieboglosy,to spala do rana.Ale juz przy drugim dziexku tak nie dalo rady,bo tez chcial czuc mame blisko,a butelka nie rozwiazala problemu i do roku byl cyckowy.I przestancie naskakiwac jedne na drugie,bo kazda matka zna swoje dziecko i wie,co jest dla niego dobre.I nie demonizujcie,w koncu mm,jest.stworzone dla dzieci !!!

Gość gość
sulimira swój światopogląd możesz sobie zmieniać do woli, od innych trzymaj się z daleka, bo wyrocznią nie jesteś

Gość gość
I luzik, niech ci macierzyństwo lekkim będzie :)

Najbardziej wkurza mnie jak napisze to jedna z druga ze karmienie piersią jest chore i zboczone. Takie laski powinny się leczyć. Karmicie jak chcecie, wasze dzieci w końcu i ja też będę karmić jak chce. Przykre tylko gdy dzieci od razu na mm są i nawet siary nie dostaną.

Gość gość
Ani chore ani zboczone....po prostu naturalne...i nie ma o czym dyskutowac