Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny... jestem już słaby...

Polecane posty

Gość gość
promowanie ale osobiste ;) po prostu Ci ją polecam,bo jestem w podobnej sytuacji i mnie to mega podbudowało,totalnie zmieniłam nastawienie ; ) też mam 21 lat wlasnie i na pewno na nic nie jest za pozno,dopiero wchodzimy w życie przecież ;) w kazdym razie najpierw sprawdz,spróbuj ;) i tak,to działa,dzieją sie takie cuda,że byś nie uwierzył,ale właśnie podstawą jest uwierzyć :D i ja bogata jestem bardzo :classic_cool: kasy mam jak lodu :D

Gość gość
gosia: no może masz rację i nie znam się, BO NIE MIAŁEM JESZCZE DZIEWCZYNY ;p do tej pory uważałem, że mi nie potrzebna Asia: jeśli chcesz iść spać (bo nie wiem czy to Ty mi napisałaś dobranoc), nie zatrzymuję Cię, dziękuję i jak bedziesz chciała to podałem wyżej maila i pisz kiedy chcesz do gościa od Sekretu: czyli wystarczy wg. Ciebie pozytywnie myśleć i jest kasa tak? :O

Gość gość
To ide spać :) Asia

Gość gość
i tam są opisane różne interesujące zdarzenia jakie sie ludziom poprzytrafiały.. gdyby każdy to poznał,zrozumiał i zastosował w życiu,świat by inaczej wyglądał.. ja widze ze to rzeczywiscie nastawienie...i ci co nie mają pieniedzy to ci co cały czas na to narzekają i utrzymują ten stan jest też wielu ludzi co studiuje chociaż ich to nie kręci ale wydaje im sie że "muszą" i że skoro już zaczęli,nie mogą sie wycofać..ryją bezmyslnie i sie stresują tym wszystkim studia powinny być tylko dla tych,których wlasnie ta dziedzina pasjonuje lub chcą sie w tym sprawdzić..

Gość gość
no ja nie byłem jeszcze w nikim zakochany, dlatego nie wiem jak ten kolega z aska cierpi Mat.

Gość gość
to nie jest takie hop siup,ale myslenie naprawde jest jednym z najważniejszych czynników. Więc zamiast 'grymasic' ":O" sprawdź temat i sie zastanów ;) chyba ze wolisz narzekac i myslec negatywnie i zawsze bedziesz i tak wątpił to już Twoja sprawa. Ale ja cidobrze radzę

Gość gość
Ja myślę - ale to moja rada, zrobisz jak uważasz - żebyś się nie poddawał i walczył do końca... te egzaminy jesteś w stanie zdać (ostatecznie są warunki, ale o tym teraz NIE MYŚL). Może się przekonasz do studiów ;) z mojego doświadczenia: zawsze chciałam być lekarzem, ale 1 rok studiów był jak chłosta. Przedmioty bardzo ciężkie, zrozumiałe ale nauka mozolna, czułam się jakbym stale miała sesję. Do tego zero zajęć klinicznych, zero pacjentów (dopiero praktyki w wakacje, ale i tak po 1 roku tylko pielęgniarskie), można było zapomnieć po co się studiuje, siedząc i rozwiązując zadania czy ucząc się złożonych wzorów chemicznych. Chodziłam na akcje studenckie, udało mi się parę razy "po godzinach" zobaczyć jakąś operację na bloku, to mi dodawało motywacji ;) może i Tobie potrzeba jakiegoś bodźca ;) Wracając do tematu ja nie mialam chłopaka m.in. z tego samego powodu. Czyli bywa i tak ;) I też mam prawo się mylić.

Gość gość
co do studiów to wlasnie jak sam wolisz. Prawo to pewnie obiektywnie dobry kierunek,ale jesli czujesz sie z tym źle,to nie dla Ciebie. Jeśli to ma być na siłe i tylko z powodu presji to nie warto. Ale jeśli jednak coś jest w stanie Cie tam zainteresować,to słuchaj koleżanki wyżej ;) bo zdać szanse masz na pewno.

Gość gość
Ale zakochana byłam i tego dobrze nie wspominam... chyba dlatego podświadomie kieruję się żeby się rozwijać (zainteresowania itd) :) To skąd taka (chyba nagła) rozpacz, że nie masz dziewczyny?

Gość gość
Co do tematu Sekretu, sprawdzę ;) A co do studiów to nie ma szans żebym teraz zdał poprawki, terminy są teraz na dniach a przygotowanie słabe... A co do związków, to eh... temat rzeka... ;)

Gość gość
no nagła nagła, bo nie mam nikogo, rodzina... oni są zajęci sobą tak naprawdę.... a ja teraz chciałbym mieć kogoś... tylko warunki i stan finansowy marny ;)

Gość goosiaaa
A ja się zgodzę z koleżanką niżej ;) kwintesencja. Jeśli coś Cię ciągnie - WALCZ. Jeśli naprawdę nic, trafiłeś tam pod czyjąś presją - myślę, że możesz się zastanowić nad rezygnacją... ale jesteś tego pewny? Miej na uwadze perspektywy zawodowe - nawet nie tyle zarobki, co łatwość znalezienia pracy. Ostatecznie, nic na siłę. Bez pasji w tym, co się robi, nie jest łatwiej

Gość gość
to ciesze sie że sprawdzisz :) już od teraz przestań powtarzać "stan finansowy marny" bo już to ulegnie przemianie. I nie tylko to,bo to przeciez nie tylko o hajs tu chodzi. Powodzenia,dużo szczęścia w życiu życzę :)

Gość gość
Dziękuję ;) Cieszę się, że 3 ludzi poświęca czas w nocy na odpisanie desperatowi ;)

Gość gość
ee ja nie mam w zwyczaju spać o tej porze ;) i z ym desperatem nie przesadzaj :D

Gość gość
Warunki i stan finansowy? Zakładam, że nie myślisz o szybkim ślubie, to nie musisz jeszcze tak bardzo się zamartwiać tym, czy będziecie mieszkać u rodziców czy na swoim, zarobki na utrzymanie rodziny itd :) Masz 21 lat, bardzo dobrze (wręcz świetnie) że masz tak odpowiedzialne podejście, możesz podjąć jakieś kroki ku samodzielności (jak praca, o czym wspomniałeś), ale jeszcze się nie musisz tak bardzo tym martwić :) młodość to Twój czas i czas na studia (czy inną formę wykształcenia) i przysposobienia do pracy w zawodzie, co da stałe zarobki, itp itd Dość o tych sprawach ;) i właśnie, nie o samą kasę w życiu chodzi. Z takim podejściem poradzisz sobie w życiu, tylko mam wrażenie że panikujesz trochę ;) G.

Gość gość
spokojnie, to nie desperacja ;)

Gość gość
Związki... no tak, temat rzeka, dokładnie :D A studia? Do roboty! Trzymam kciuki! Tylko 1 termin poprawkowy masz z każdego przedmiotu?

Gość gość
To nie przesada, naprawde, wiesz jak jest: Przeważnie to ci uśmiechnięci ludzie gdzieś tam w środku skrywają żale i bóle ;P ale ok, no może i panikuję :) to sie bierze z tego, że nie słyszę często dobrych słów w moim kierunku i mam tą niepewność do wszystkiego, czy coś jest dobre czy złe, bo już dawno nikt nie pochwalał moich czynów :D Masz świetny, dojrzały tok myślenia Gosia ;)

Gość gość
tak tylko jeden termin, a warunki tu nic nie dadzą, bo już 2 wybrane wcześniej ;/

Gość gość
Sam siebie w takim razie chwal i w siebie wierz ;)

Gość gość
Postaram się. :D Dobrze, dziękuje Wam mili za wsparcie. Jesteście niesamowici. Jutro wieczorem odnowię temat i możemy pisać dalej. Tymczasem uciekam bo rano do pracy... Kolorowych snów!

Gość gość
Wiem wiem, troszkę jakbym o sobie słuchała (czytała :P) że ci uśmiechnięci skrywają w głębi serca najgorszy ból... Zbyt wiele razy łamę się w środku, obwiniam się o swoje błędy, staram się pomagać gdy sama czuję się źle... ale czuję oparcie w moich najbliższych i to mnie stawia na nogi. Sama za często pochwał nie słyszę, ale i nie one ostatecznie decydują, co jest dobre a co złe - co jeśli ktoś pochwali za coś złego? Moim zdaniem wystarczy że będziesz postępował zgodnie ze sobą, w harmonii z własnym sumieniem. Wystarczy, że chcesz dobrze i starasz się iść tą drogą, będzie dobrze, poradzisz sobie :) Mam nadzieję że podbudowałam :) W sesji poprawkowej pełna motywacja i zalicz co się da!

Gość gość
trzymaj się, wzajemnie :) no i właśnie, jak nie ma komu chwalić to sam siebie chwal :D Gosia

Gość gość
Dziękuję Mat.