Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wpadłam z deszczu pod rynnę.

Polecane posty

Gość gość

Jestem studentką, mam 20 lat. Moja mama wyszła ponownie za mąż, a z biologicznym ojcem nie mam kontaktu. W domu nie działo się dobrze, miałam bardzo złe relacje z moją mamą i ojczymem. Rok temu wyjechałam na studia do większego miasta w, którym mieszka i pracuje syn męża mamy. Mama i ojczym zdecydowali, że mam na czas studiów zamieszkać u niego. Początkowo było miło i bardzo fajnie. Miałam z nim dobry kontakt i cieszyłam się, że uwolniłam się od toksycznego domu ale z czasem on zaczął być dla mnie co raz bardziej wredny, okrutny i podły.. Nie wiem co z tym zrobić i nie wiem dlaczego on dla mnie taki jest.

Gość gość
co konkretnie robi ?

Gość gość
Brzydko się do mnie odnosi często, wyzywa mnie od kur**ek, dzi**k, su***k itd.. Kilka razy zdarzyło mu się ze mną poszarpać, może mnie nie pobił ale było blisko, upokarza mnie, obraża, poniża.. Dużo by wymieniać.

Gość gość
Masz gdzie sie wyprowadzic?

Gość gość
Studiuje dziennie i zajęcia mam w tygodniu praktycznie od rana do późnego wieczoru do tego dochodzi dużo nauki i na tym się skupiam w weekendy.

Gość gość
Także nie bardzo jestem w stanie się gdzieś wyprowadzić bo nie podołam finansowo.

Gość gość
akademik. pokój na stancji. kombinuj, masz 20 a nie 12 lat.

Gość gość
Może nie akceptuje do końca związku ojca z twoją matką, może traktuje cię ja intruza z tego względu.

Gość gość
I może Cię pragnie, ale widzi w Tobie przybraną siostrę. Zresztą powód nieważny, ważne że jest agresywnym skurczybykiem. Wynajmij gdzieś pokój dziewczyno.

Wiesz doskonale, ze MUSISZ siè wyprowadzic, takie zachowania eskalują. W najgorszym wypadku zmienisz studia na zaoczne, znajdziesz pracè, i skromnie, ale siè utrzymasz.

Gość gość
Właśnie on pierwszy sam z siebie zaproponował żebym wprowadziła się do niego jak przyjadę na studia i rodzice na to przystali.

Gość gość
Jak to mnie pragnie? Przecież to głupie.. Studiuję medycynę więc się nie mogę przenieść..

Gość gość
Koleś przegina i czuje się bezkarny, musisz się wyprowadzić stamtąd.

Gość gość
Jak to głupie że może mieć na ciebie ochote? Masz 20 lat i jesteś kobietą, to wystarczy. To nie jest możliwe żeby mieszkać z młodą kobietą i po jakimś czasie nie zacząc jej pragnąć. A to że studiujesz akurat medycynę to niby co zmienia? Ech, mam wrażenie że z Tobą jest coś nie tak, jakaś ciężko myśląca jesteś.

Gość gość
"Studiuję medycynę więc się nie mogę przenieść.. " Jako ofiara losu :/ Wszystko jest kwestią życiowych wyborów, a twoim wyborem jak widać jest mieszkać z agresorem.

Gość gość
Jeśli tak cię traktuje to nie powinnaś tego tak zostawić nie ma prawa się tak zachowywać nawet jeśli nie przepadacie za sobą.

Gość gość
No ale właśnie nie wiem skąd ta zmiana bo najpierw sam chciał mnie przygarnąć i mieliśmy bardzo dobry kontakt, podwoził mnie na uczelnię, odbierał do domu. Pomagaliśmy sobie nawzajem, a z czasem było już tylko co raz gorzej.

Gość gość
No ale to syn męża mamy. Fakt, że nie jesteśmy rodziną ani nie ma między nami więzów krwi ale to niedorzeczne. Poza tym on jest starym o 9 lat ode mnie znudzonym urzędnikiem. :o

Gość gość
A były między wami jakieś konflikty odkąd się wprowadziłaś albo coś co mogło u niego takie zachowanie wywołać?

Gość gość
Widocznie się na Tobie poznał. Cóż "jaka mać, taka nać" :o

Gość gość
Klasyczny psychopata: najpierw milusi, a potem wyłazi szydło.

Gość gość
No właśnie nie. Mieliśmy dobry kontakt, pomagaliśmy sobie, nie było między nami żadnych kłótni. On z czasem tak sam z siebie zrobił się dla mnie co raz bardziej agresywny.

Gość gość
Jak moja mama poznała jego ojca to jego rodzice byli już dawno po rozwodzie.

Gość gość
Dodam, że nie sprowadzam znajomych do jego mieszkania, nie urządzam imprez, nie włóczę się też nigdzie ani nie chodzę na imprezy. Jestem raczej spokojną i skromną osobą. Nigdy nie sprawiłam mu problemów.

Gość gość
Czytam Cie autorko i ręce załamuje nad Twoim "rozumowaniem".

Gość gość
A nie płacisz mu kasy? Może to jest problem.

Gość gość
Pieniądze na moje utrzymanie dostaję od mamy.

Gość gość
Może ma jakieś problemy które odreagowuje na tobie, nie wiem ale na pewno nie powinnaś tego tak zostawić bo nie ma prawa się na kimś bez powodu wyżywać

Gość gość
Ale czy to utrzymanie obejmuję opłatę za wynajem pokoju czy tylko twoje jedzenie i światełko nad książkami?

Gość gość
Ile on ma lat? Ma partnerkę, żonę?