Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiety doradzcie jak przekona

dramatyczna syt. z trzecim dzieckiem....

Polecane posty

Gość gość
Nie chcesz więcej dzieci? Napewno? To idź na zabieg wazektomii. Bądziesz mógł chuśtać bez gumek i nie będzie wpadki. A spiralę to sobie sam w c***ja wsadź.

Gość grahhamka
i jeszcze pewnie zapracowany jesteś a masz czas na siedzenie o 14 na kafe? wyczuwam ściemę na km. po mojemu zgadza sie tylko to, że ona chce dziecka a ty nie. i to moze nawet drugiego a nie trzeciego. Ale nie z powodu o jakim tu piszesz. powiedziałabym wręcz że masz dobrą sytuacje finansową i aktualnie siedzisz za biurkiem dłubiesz w nosie, lub walisz konia i próbujesz dowiedziec sie od nas jak ją odwieźc od tego jakże szalonego pomysłu. rada- poddaj się wazektomi, chyba że chcesz zapłodnic inna.

Gość gość
Ale pieprzycie-decyzja o następnym dziecku to nie decyzja co ugotować dziś na obiad.....a ta wazektomia to już zupełnie poroniony pomysł-czemu wy się nie poddacie temu albo nie podwiążecie sobie jajników?Masakra,co za chore myślenie...

Gość gość
wazektomia poroniony pomysł? A co? Ku*tas to jakaś świętość? Wystarczy że kobiety karmią się tabsami, wciska imsię spirale i inne dziadostwo, a może by tak dla odmiany facet wziął za siebie odpowiedzialność.

Gość gość
Gdy już trzeci maluch pojawi się na świecie zawsze możecie oddać jedno z już posiadanych starszych dzieci do domu dziecka i będzie wam lżej :-)

Gość gość
Niech idzie do pracy, popracuje rok, zajdzie w ciążę i jeszcze kasę będzie dostawała, więc to jest dobry argument

Gość hbjjkklkl
Autorze czytam początek i lecę dalej w poszukiwaniu informacji o wieku dziecka i wiem wszystko. Jeśli to oczywiście prawda, :) Twoja żona nie chce po prostu iść do pracy. Dziecko to wymówka. W ciąży do pracy nie pójdzie, mając małe dziecko do lat 3 raczej też nie:) Taaak - damy radę he he. Miała na myśli -TY dasz radę. Grahhamka, autor może mieć biurową pracę przy komputerze. Może aktualnie nie ma nawału pracy. Zdziwiłabyś się ilu ludzi z pracy pisze na kafe.

Gość gość
Uważaj bo ona cię wkręca. Szykuje grunt pod odejście z tonącego okrętu i chce mieć jak najwięcej żywego towaru na alimenty bo to oznacza łatwą kasę. Nie bądź naiwny człowieku i nie zgadzaj się na to dziecko o ile nie chcesz wylądować w pierdlu jako niewypłacalny alimenciarz za kilka lat. Jak będzie kolejne dziecko to dla sądu liczyć się będzie wyłącznie, że je zrobiłeś i musisz łożyć na utrzymanie. Zacznij się baczniej przyglądać swojej pani już dziś.

Gość gość
Gość od alimentów, ale pierdzielisz głupoty. Uważaj, bo kokosy dostanie. Żeby godnie wyżyć z trójką dzieci, to by musiała mieć ze 3 tysie co najmniej. Autor pisze, że nie wiadomo jak będzie z ta praca którą ma. Pracę straci, pójdzie za 2 tysiące i jego pani dostanie tysiąc zł. A jeśli nie będzie pracować, to żonka dostanie aż 500 zł z funduszu. Ja cię kręcę, ale interes.

Gość gość
Jak taka mądrala z ciebie to wyjaśnij czemu ta kobieta nie idzie do pracy widząc jak mąż się zajeżdża? To typowa leserka jest po prostu.

Gość eeeeehhhhh
wazekotomi sie nie poddam chociaz juz to rozważałem. nie dlatego ze jest to nieodwracalne ale dlatego ze moze to zaszkodzic memu zdrowiu. wiadomo cos sie wytnie , cos sie wywali i nie wiadmo jak to wpłynie na moje zdrowie a odkrecic sie tego nie da. spirala kosztuje 1300 pln , jak beda komplikacje idziemy i ja wywalamy bezstresowo. tak pracuje za biurkiem, tak mam swietna prace i swietna syt. finansowa. mam oszczednosci za ktore cała nasza 4 osobowa rodzina przeżyje bez pracy około roku. ale widmo konca branzy jest coraz bliższe.

Gość eeeeehhhhh
co do mego zajezdzania sie. to nie jest tak ze pracuje ciezko fizycznie, jest mi ciezko psychicznie . boje sie ze jak strace prace to zostaniemy z niczym. a zeby chociaz zona pracowała zarabiała by te 1700 pln . miałbym ta swiadomosc ze nie jest najgorzej bo zrobiło by sie opłaty i cos do gara wrzuciło. a tak branza padnie i dooopa ja bez pracy ona tez do tego ona ma potrzeby, bo ciaza , leki, wizyty u ginka, odpowiednia dieta (nie moze niedojadac czy oszczedzac na jedzeniu), dzieci przedszkole, opłaty,. .... . to wszystko kosztuje , wiem bo mamy juz dwoje dzieci.

Gość eeeeehhhhh
uwiezcie mi , zebym mial pewnosc ze do konca życia bede zarabiał nawet 50% tego co dzis to bym sie nawet nie zawachał. ale takiej pewnosci nie ma a ja niechce skazywac dzici na biedote. czy dwoje dzieci to mało. zdrowe, ładne , nakarmione, zadbane, usmiechniete bez zmartwien i zgrzytów w domu. a wiadomo bieda to i problemy miedzy małzonkami bo nerwowa nie ma co do gara wrzucic czy dac na kapcie dla dziecka. wiem jak jest bo nie zawsze zarabiałem tyle co obecnie.

Gość hbjjkklkl
Gość 15:35 do kogo piszesz? Bo jeśli do mnie, to ja napisałam wcześniej coś co można podsumować dokładnie tak jak napisałaś. Leser. Potem objechałam gościa od alimentów. Żona autora taki typ człowieka. Takich osób nie interesuje samopoczucie współmałżonka. Ważne, żeby nie musieć iść do pracy. Rozwód to ostatnia rzecz o jakiej takie osoby myślą. O ile męskie osobniki pasożytują otwarcie, to żeńskie mają swój sposób, ciąża co 4 lata.