Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obiady dla niejadka

Polecane posty

Gość gość
Niestety nie dostał się :( Jest z nianią

Gość gość
od niej nie chce zjeśc niczego. dziewczyna twierdzi, że nieraz po 6h nic nie je

uuuuuuu to chyba przypadek z tych " beznadziejnych" ;) Może tak jak ktoś radził wcześniej, postaw na stole kilka rzeczy i powoli, spokojnie zachęcaj. Może w formie zabawy? Np ułóż domek z gotowanych, pokrojonych warzyw i razem bawcie sie w stwora zjadajacego domek?

Gość gość
Będę próbowała wszystkich rad jakie mi tu napisały dziewczyny łacznie z tą wizyta u dietetyka

Gość gość
Dzieki za pomysły i poświecony czas :) Uciekam do łózka

Gość gość
Wazy ok 15kg ile mierzy nie wiem ale ciuszki kupuje na 5 lat. chyba koło 110 moze więcej. Rozmiar buta 29...

Gość gość
tak to po męzu i jego rodzinie. Wszyscy powyżej 190cm. Ogólnie syn jako niemowlak był dośc pulchniutki. Zaczął sie wyciagac ok 2 roku zycia. Mam wrazenie ze rosnie a waga jakby stała w miejscu

Gość bardzo ci współczuję
autorko tylko dietetyk dziecięcy! Możecie się bawić owszem, ale dietetyk wam pomoże wprowadzić stałe pokarmy stopniowo i też za pomocą zabawy. Ja i tak uważam, ze to twoja wina i toje zaniedbanie, ale to moja opinia jedynie. Idź do dietetyka dziecięcego, a on ci przedstawi problem i oceni czego twoje dziecko potrzebuje by jeść jak normalne dzieci.

Może śniadanko w formie szwedzkiego stołu,ciekawie pokrojone warzywa itp Nie dawaj mu syropu żadnego tylko zachęcić dziecko trzeba do jedzenia.Mój przedszkolak też miał kiedyś problemy z jedzeniem a teraz wszystko zje to co mu dam. Narazie to często przeziębiony jest:( Co mogę mu podać na wzmocnienie organizmu?Głowa do góry,dasz radę:)

Gość gość
Przeciez twoje dziecko ma normalna sage i wzrist! Pô ci mû dajesz non stop mleko?! Jak rano wypije mleko tout potraktuj to jako sniadanie. Podaj normalny obiad kilo 12- 13. W miedzyczasie nic nie dawaj do jedzenia. Zadnych soczkow danonkow suchych bulek. Do picia woda. On nie n'est niejadkizm. Pô prostu najada sie mlekizm!

Gość gość
policz sobie: szklanka mleka to ok 50, kcalx 2 to daje jakies 100 kcal kromka chelba jakies 250 kcal sok owowcowy: jakies 50 kcal tyruskawki: nie wiem z czym byly podejrzewam, ze z meliekim lub jogurtem i cukrem: taki koktaj to spokojnie 300kcal kaszka to jakies 250-300 kcal zapotrzebowanie kaloryczne takiego dziecka to okolo85 kcal / kg ciala czyli: 1250 kcal. a twoj je okolo 1000 kcal. NIe jest zle. Porblemem nie jest niejdaek tylko mleczna monotonna dieta i bar zdrowego jedzenia.

Gość gość
Zastanawia mnie zawsze, na tym forum, ze kiedy ktos sie wypowie racjonalnie i z sensem, topik umiera.... Dopoki jest lament i pseudo wspolczucie, jest ok. Jesli ktos pokazuje bledy i wzywa do zmiany.... topik przestaje sie rozwijac!