Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tuptuś_111

Szpital w Gliwicach

Polecane posty

Hej, dziewczyny! Zostało mi 10 tygodni do porodu i chciałabym uzyskać informacji na temat szpitala w Gliwicach. Któraś to rodziła? Rady, opinie mile widziane. Pozdrawiam

Gość gość
ja rodzlam dwa razy w roku 2005 i 2012 i powiem jedno REWELACJA mialam wykupiona indywidualna sale wiec po porodzie lezalam sobie sama w sali jest lazienka. Do porodu nie mialam poloznej ale te ktore mialydyzur bly bardzo pomocne. mozesz zadzwonc wczesniej i sie umowic to personel oprowadzi Cie po szpitalu i wszystko powie co i jak

Dziękuję za opinię. Chyba skorzystam z możliwości zobaczenia porodówki w najbliższym czasie...chociaż szpital ma wiele skrajnych opinii i trochę zaczynam się bać..W jaki sposób mogę zapłacić za położną, tzn. czy muszę to wcześniej zgłosić czy jak trafię do szpitala?

Gość gość
Rodziłam w tym roku w Gliwicach i byłam zadowolona. Ja chodziłam tam jeszcze do szkoły rodzenia, bardzo dobrze ją wspominam tylko nie wiem czy w Twojej sytuacji udałoby Ci się jeszcze na nią załapać. My zwiedzialiśmy szpital w ramach zajęć, ale z tego co wiem, nie ma problemu, żeby przyjść tak z ulicy i zobaczyć co i jak. Ja akurat nie chciałam osobnego pokoju, leżałam w dwuosobowym, z łazienką na korytarzu, ale nigdy nie było problemu z jakąś kolejką pod prysznic czy wc, łazienki bardzo czyste. Wykupiłam sobie za to położną, kosztuje to 650 zł i płacisz na konto szpitala już po porodzie. Na bloku porodowym masz do dyspozycji prysznic, wannę, piłkę, materac, worek sako, krzesełko do rodzenia no i oczywiście normalny stół ;) położne zachęcają do aktywnego porodu, ja sama rodziłam chyba w kilku różnych pozycjach. Można wziąć znieczulenie zzo, bezpłatnie (preferowana jest tylko wcześniejsza konsultacja anestezjologiczna za 50 zł). Opieka medyczna bardzo dobra, położne w większości pomocne, chociaż każda ma tam jakieś swoje teorie, więc człowiek może się pogubić w tych dobrych radach. Duży plus za poradnię laktacyjną. Konsultantka przychodzi na oddział i jest bardzo pomocna, dodatkowo, gdy rodzisz w Gliwicach, możesz też po porodzie korzystać za darmo z porad w poradni (normalnie to chyba kosztuje 50 zł). Na wielki minus zasługuje jedzenie szpitalne - jest paskudne, marnej jakości i jest go niewiele.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Wybieram się jutro zobaczyć porodówkę, bo wiem, że można podejść sobie. Nie będę chyba cudowała z jedynką, a z położną chyba też nie, idę na żywioł - co ma być! Pozostaje mi tylko odliczanie i czekanie aż się zacznie, a potem to już nie będzie odwrotu :)

Gość gość
ja rowniez polecam szpital w Gliwicach. rodzialam tam dwa razy nie mialam poloznej , raz rodzialam normalnie a raz w wannie i porod w wodzie wspominam bardzo dobrze. Opieke mialam bardzo dobra zarowno nanporodowce jak i na oddziale. Pediatrzy sa rewelacyjni a Pan Wieczorek chyba stworzony do pracy jako pediatra :) Pielegniarki pomocne choc ja sama chcialam wszystko robic przy dzieciach i nie potrzebowalam pomocy. Jedzenie fakyycznie zadna rewelacja ale ponoc z cateringu specjalne dla kobiet karmiacych. Podsumowujac szpital czysty i przyjemny.

Gość gość
Żartujesz z tym cateringiem :D za takie gotowanie to te kucharki powinny kary płacić! Jedzenie akurat niewiele miało wspólnego z jakąś dietą dla karmiących (o ile taka istnieje), przede wszystkim było go mało i nie miało zbyt wiele wartości odżywczych. Matka karmiąca powinna przyjmować ok 500 kcal więcej niż normalnie, a to co tam podawali to aż się nie chce komentować. Na szczęście na oddziale jest lodówka, gdzie można trzymać swoje zapasy :D Ale poza tym jedzeniem, było ok.

Gość gość
no serio hehe pytalam osobiscie Pania ktora woziła jedzenie i mowila ze oni kiedys gotowali w szpitalu a teraz od dluzszego juz czasu maja catering ;)