Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Aleksandra ja właśnie się obudziłam :) spałam od 14. Teraz w ogóle mam tak, że codziennie w okolicach południa muszę się położyć. Jeśli chodzi o moją porodówkę, to też nie ma znieczulenia, ale i tak nie miałam zamiaru korzystać. Jest świeżo po remoncie. Nowe łóżka, sale dwuosobowe z łazienką. No i maluszka się ma przy sobie od razu, chyba że mama nie czuje się na siłach to zabierają na jej prośbę. Z tego co wiem to tylko jedna położna jest nie za bardzo fajna a reszta ok.

Gość Aliszonn
Dziewczyny wysłałam nowe fotki na maila. Teraz czekam na Wasze aktualne:) Lece do mojego ginka, trzymajcie kciuki:)

Gość dermar
Aleksandra, ja też spałam dziś 2h i ogólnie moja mała chyba też śpiąca bo mało kopie dziś ale może nadrobi jutro bo ma być przyjemniejsza pogoda :)

Gość Anett304
Ja tak samo spalam dzis w poludnie, wczoraj tez :) korzystajmy puki mamy jeszcze troszke czasu :) Przyszedl mi dzis w koncu dlugo wyczekiwany aspirator do noska;) w sobote przyjdzie paczka z PL z wozeczkiem :) juz nie moge sie doczekac.

Gość Mania1989
Aliszon ale masz brzusio :) fajna piłeczka.

Gość mmmaaaammmuu
To urządzenie do łagodzenia bólu w czasie porodu przykleja się 4 elektrody do pleców i w czasie skurczu trzeba nacisnąć i łagodzi ten ból szczególnie przy bólach krzyżowych ja jestem z Podkarpacia u mnie w szpitalu jest gaz i tyle w sumie ale położne mówiły ze po gazie może się kręcić w głowie i można by takim odpalam trochę tak odradzam ale ja im Ne wierze bo strasznie odradzają tez żeby partner był dla mnie to podejrzane ale pewnie nie chcą żeby ktoś im na ręce patrzył z tym krocze to widzę ze chyba nie jest tak źle lekarz mnie badał i powiedział ze szyjka skrócona juz i ze urodze szybciej a to dopiero 33 tydzień dlatego bardzo przeżywam te bóle krocza oprócz tego boli bRuch jak na okres i ogólnie jest co chwile taki twardy może to te skurcze co macica ćwiczy przed porodem ? Ogólnie powiem ze mam takie odczucie ze ten lekarz do którego chodzę ( on mi nigdy nie bada szyjki ) to tak szybko szybko 120 zł i następna proszę dlatego poszłam do innego i powychodziły takie kwiatki jak skrócona szyjka i ze niby czuje ze główka juz jest ale szyjka twarda to sąd skąd by to wiedział? Tak palcami to wyczuwa?

manu jak ci recznie bada szyjke to może stwierdzic że główka juz nisko i jaka szyjka. ja tez byłam w szoku ze reka wyczuła i az sie o to zapytałam. a moja gin poruszyła reka i mówi że własnie puka moja mała w głowe i faktycznie bo mała od razu zaczeła nószkami wierzgac;p dziewczyny nie wiem jak wy na takie youtubowe relacje z porodów ale dzisiaj obejrzałam dopiero co dodany przez taka youtuberke- pięknie opowiada o swoim porodzie:) polecam która lubi:) https://www.youtube.com/watch?v=ILPBOWUZNlo

Gość Wera33
Maaaaaamuuuu ja chodziłam do państw lekarza wizyta trwała 6 minut a zawsze mi sprawdzał Usg. B spoko go wspominam tak wogole. Od dzis przeniosłam sie do innego ginekologa i ten poprowadzi moja ciąże do końca. Zdecydowałam sie na zmiane ginekologa bo ten aktualny da mi skier bym mogła rodzic na Lubinowej w Katowicach. A nie ma potrzeby by mi sie 2 ginow dublowało. Nie jest tani ale cóż poradzić. I ten tez sprawdzał mi szyjkę. Jestem na początku 33 tyg i dzidziuś wazy 1800 gram tyle mu program wyliczył :)

Mi te bóle krocza dokuczały jakieś półtora mies temu. Teraz też się zdarzają, ale rzadziej. O twardnieniu brzucha tez mówiłam, bo wieczorami jest coraz częściej i takie rozciąganie mu towarzyszy. To macica ćwiczy przed porodem. Ostatnio pisałyśmy o rozmiarze brzucha. Ja miałam chyba najwięcej, bo 115 cm, a już dziś mam 117cm. Waga dalej 10kg na plusie. Brzuszek nieznacznie się obniżył :)

Gość Aliszonn
Kobitki jestem już po wizycie. Z synkiem wszystko ok, przepływy w porządku. Szyjka trochę się skróciła ale póki co bez paniki. Ustaliłam z lekarzem że jeśli z tą cholestazą się nie pogorszy to robimy indukcję najpóźniej w 38tc. Jeśli się pogorszy to nawet wcześniej. Także zostało mi jakieś 5tyg. Troche boję się tej oksytocyny bo z córą nie podawali mi tego, ale koleżanka za drugim porodem miała podawaną i mówi że boli tak samo jak bez( niektóre kobiety twierdzą że bardziej ).

Gość Anett304
HEj ;) Aliszon dobrze, ze jest wszystko w porzadku ;) Wyslalam zdjecia na poczte z przed 2 tygodni niecalych :) Milego dzionka :)

ja tez słyszałam i nawet położna mi mówiła że po oksytocynie bóle są mocniejsze.ja mam nadzieje że tego unikne, nawet nie ze względu na bolesne skurcze ale na zdrowie malucha. uważam że lepiej naturalnie pobudzic wydzielanie oksytocyny przez nasz organizm niz dawkowac chemie.

Gość Aliszonn
Asieńka ja tez jestem tego zdania, jednak zdecydowałam się na indukcję ze względu na to co przeszliśmy po porodzie córki. Nie chce po prostu mieć lekarza z przypadku przy porodzie, zaufałam swojemu i chce żeby to on nad wszystkim czuwał. Żeby tak było niestety jedyną opcją jest właśnie indukcja na jego dyżurze w szpitalu. Dziewczyny w nocy moja koleżanka urodziła. 36tc, chłopaczek zdrowy oddycha samodzielnie i wszystko póki co z nim w porządku:)

Ja miałam indukcję porodu. Bóle wcale nie były strasznie bolesne, tyle że ja mam wysoki próg bólu. Poród postępował szybko i szybko też urodziłam. Szybkość porodu tez nie jest spowodowana kroplówkami. Pisałam z dziewczynami po wywołanym porodzie i niektóre rodziły ciężko i długo.

Gość Aliszonn
Aniołkowa- ja też należe do tych szczęśliwców, którzy mają wysoki próg bólu. Pamiętam jak robiliśmy sobie z Mężem tego samego dnia tatuaże w tych samych miejscach. On biedulek aż płakał z bólu, łzy ciekły mu same. Był pierwszy więc ja nastawiałam się na to samo i jak siadałam na fotel to aż cała chodziłam. Jak tatuażysta zaczął już dzielo to ja pytałam kiedy mnie tą maszynką dotknie bo chyba dalej rysuje wzór długopisem hehe. W ogóle mnie nie bolało, a powiem nawet że było to dość przyjemne jak masaż ręki. Także o siebie przy tej indukcji się nie boję, bo wiem że wytrzymam ten ból. Najważniejsze żeby z Kornelkiem było wszystko dobrze.

troche wam zazdroszcze że juz wiecie mniej wiecej jak to wygląda... ja jestem w połowie 35tc , z usg nawet połowa 36tc. :) zaczełam z moim kochanym normalnie sie kochac bo szkoda mi go;p i ja nie moge już życ w celibacie;p a z drugiej strony nie chciałabym czekac do 40tc.... wiem że lepiej dla małej jak jeszcze posiedzi w brzuchu, ale celeston juz dostałam na rozwój płuc wiec o to jestem spokojna. jak przetrwa mój tryb życia i posiedzi jeszcze to ok. a jak dostane skurczy i przyspiesze poród to tez płakac nie bede...

Ja mam taką ochotę i mój mąż oczywiście też, ale jakoś jak się za to zabieramy to mi się odechciewa. Wydaje mi się, że boje się o małego i się temu wycofuję. A w pierwszej ciąży tak nie było. Robiliśmy to regularnie i było ok wszystko. Ja od soboty zaczynam 35 tydzień. Nie mogę się doczekać 11 maja i wizyty u lekarza. Ila mój maluszek podrósł w ostatnich 4 tyg. Tak bym chciała, żeby przekroczył już 2 kg.

Gość dzo pru
Dziewczyny macie już gotowe pokoiki/miejsca dla maluszków? Do nas dziś przyjechały mebelki. my kończymy 33 tydzień, już czuć w powietrzu wielkie zmiany w naszym życiu.

Gość AleksandraJL
Aliszonn-nie wiesz ile ważył ten synuś Twojej znajomej?? Siostra mojej znajomej urodziła synka i wyobrazcie sobie 4200 i 59cm, ubranka miała przygotowane na 56cm:) Asieńka-bardzo Ci zazdroszczę udanego życia seksualnego NAPRAWDĘ:D moje to jakas porazka, zero ochoty a przeciwskazań nie ma. Nawet ginekolog, jak mu mowiłam ,że odczuwam pieczenie pytał czy po stosunku, czy w trakcie a ja do niego: panie doktorze, ja się nie stosunkuje. Smiał się,że maz chyba niezadowolony. Mam nadzieje,że to się zmieni i po porodzie i tym odczekaniu tych 6 tyg bedzie dobrze, bo kiedys byłam niewyżyta i szaleliśmy kilka razy na dzien. I ten moj brak ochoty nie jest wywołany tym,że boje się o syna. No Piękności szykujemy się nie ma co. Ostatni etap . Nawet nie myśle o porodzie bo mi niedobrze. Korzystam z tego by się wyspać, wyleżeć.... :) Co do pokoiku i kompletu mebli nie zamawialiśmy, mamy szafkę i komodę w kolorze łożeczka, ale myśle o dokupieniu jakiejś wiekszej szafy lub regału. Pod wanienkę mam stojak, mam nadzieje,że się sprawdzi. Mnie tylko przeraża wnoszenie i znoszenie wózka. Bez męza to ja nic nie zrobie. Chciałam w samochodzie przechowywać, ale wychodzi na to,że sprzedaje autko, bo troszke się psuje i nie opłaca się w niego kasy ładowac. Maluszek moj tak bardzo kopie mnie po żołądku... Miłego dnia:D buziaki

Gość AleksandraJL
A co do gotowości pokoju to prawie gotowy jest. Trzeba jeszcze wbić gwozdziki w sciane i zawiesić obrazki z kubusiem puchatkiem:)

Ja juz mam wszystko gotowe dla małej (oproczz rzeczy kosmetycznych). Wczoraj skończyłam prasować ubranka. U nas mala bedzie z nami w sypialni także dodatkowego pokoiku nie szykowalismy. Mam dla niej przeznaczona szafę i komodę także wystarczająco miejsca jest. Dziewczyna z innego forum urodziła w tym tygodniu - 33tc - 2 kg 9pktow.

Gość rockowa mamunia
Dziewczyny coś mnie wczoraj ugryzło w łydkę (cały dzień byłam na działce) to był jakis owad który się wessał i nie mogłam go zrzucic a od wczoraj mam łydkę czerwoną okropną ranę, która zaczyna się sączyć nie wiem co z tym robić... żebym tylko na pogotowiu nie wylądowała bo ledwo staję na nogę tak mnie boli. Przemywam wodą z octem na razie. A druga sprawa, przez to że obserwuje tą rane zauważyłam jak bardzo puchną mi nogi!!! Obie kostki mam praktycznie niewidoczne, uda zaczęły mi się stykać i mam bardzo dziwny ból w stopie od kilku dni - takie uczucie jakby mi ktoś rozciągał stopę, jakby się spłaszczała (heh nie wiem jak to opisać) Chyba muszę zmniejszyć trochę swoją aktywność.. jeszcze tylko jutro i w sobotę mam dwie imprezy do obśpiewania i potem wrzucam na luz bo teraz to już nie czas na aż taką aktywność. Jejku coraz bardziej dociera do mnie jak malutko zostało a z drugiej strony to wszystko dzieje się jakby obok mnie i poza mną...

Gość Ladyvader
Cześć dziewczyny. Ja coraz cześciej w nocy odczuwam jakiś dyskomfort fakt ze nie jest to regularnie ale co dwa trzy dni. Po nospie przechodzi i mogę iść dalej spać. Jakie macie plany na majówkę ? My chcieliśmy wyjeżdżać ale stwierdziliśmy ze będziemy siedziec na miejscu. Znając moje szczęście, wyjechałam bym na pn polski i była by konieczność kontaktu z lekarzem :P. Chciałabym juz abyśmy wszystkie mały przy sobie maleństwa, duże zdrowe i silne...

Gość Anett304
Ladyvader u nas niestety nie ma majowki :( w poniedzialek wszyscy maja wolne :) to chociaz tyle... ale pogody i tak nie mamy ;/ nie wiem co lepsze czy jak jest dosc cieplo i puchne po 30minutowym spacerze czy jak pada i nie da sie wyjsc ... ja budze sie w nocy z niewygody... wierce sie krece...ale juz tylko miesiac :* juz bym chciala zobaczyc ta moja mala wierc***ete :)

Ja też dziś budziłam się ciągle w nocy i na kibelek chyba z 6 razy byłam. Najgorsze jest to, że zaczyna mnie pobolewać ząb. Moja dentystka na pewno ma długi weekend i nie przyjmuje. Wczoraj sobie uderzyłam w jedynkę niechcący. Mam wrażliwego tego zęba, bo kiedyś miałam uraz. Mam nadzieję, że to tylko po wczorajszym uderzeniu i do jutra przejdzie. U nas właśnie zaczęło padać :( Chyba pojadę do teściów na herbatkę i ciacho, bo nudy w domu. A od poniedziałku pakuję walizę do szpitala, porządkuję resztę rzeczy w domu. I po wyjściu ( myślę, że gdzieś koło połowy maja) piorę rzeczy dla małego i szykujemy wszystko ostatecznie :)

Ja juz poparłam ale zrobiłam to dlatego ze kończę te studia i w zasadzie każdy weekend poza dzisiejszym do końca maja mam zajęty , a w tyg chciałam pisać ta prace . U mnie tez nudy straszne :(

Gość tulipka32
ja wczoraj mialam wizyte na koniec 34tyg., maly wazy 2400g, to ponoc srednia na ten czas. lekarka mnie pytala czy chce cesarke czy rodzimy :) na razie umowilam sie z polozna ze rodzimy a jak bedzie to sie okaze. dzis zdjelam ciuszki po starszym ze strychu. musze jeszcze pare ubran dokupic bo starszy sie urodzil jesienia. nie nastawiam sie na 56 (raczej pare sztuk) a na 62. mlody jak sie urodzil mial 57cm + pielucha wiec od razu go w 62 ubieralam. przez pierwsze 2 tyg. byly luzne ale potem juz ok. rockowa mamunia, jesli chodzi o stope to ja mam chyba to samo. taki ciagnacy bol jakby po skurczu nogi ale pytalam rehabilitanta i mowil ze tak moze byc. a co do ugryzienia przez owada to lepiej nie lekcewazyc, teraz tyle g..... juz lata w powietrzu. nie wiem, czy Fenistil mozna uzywac w ciazy ale mi zawsze b. pomagal na rozne ugryzienia. brzuch mi okropnie przeszkadza, moze dlatego ze sterczy do przodu jak pilka a nie na boki (sama nie wiem, co lepsze). jak pozniej sie poloze do lozka (kolo polnocy) i nie wypije na noc za duzo to nawet do 7 rano przesypiam :) no i hemoglobina 10,5 :( lekarka kazala nadrobic bo jak przy. porodzie strace duzo krwi to mnie przetaczanie czeka a wolalbym tego uniknac.