Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Wera mi też zbladły, wiec chyba schodzą. Wczoraj była położna i przyjrzała się temu zgrubieniu z jednej strony. Stwierdziła, że nie wyszedł mi cały szew i jeszcze w tamtym miejscu trzyma. No ale kurcze co...on mi sam wyjdzie.... ze środka rany... Tamten wyszedł sam, ale był z boku i wystawał supeł, a tu nic nie widać. Poleciła mi też maść na zrosty i bliznę- cepan.

Gość martusiaa23
dziękuję za odpowiedz .. będę czekać może coś bardziej się rozkręci.

Gość Wera33
Aniolkowa ja dzis idę na obcięcie szwów co mnie stresuje, bo nie wiem na co sie przygotować. Zapytam sie o to odpadanie tych nitek i o maść. A ta cepan jest jakas dobra?

No moja położna ją polecała. Ona jest na zmiękczenie blizny, zblednięcie i żeby się zrosty nie porobiły. Ogólnie żeby była ładniejsza :) Ja na razie się smaruję zobaczymy czy to coś da. No i Bio oil też kupiłam na rozstępy z kolei, bo mam straszne.

Gość Aliszonn
Dziewczyny pociesze Was, ja jeszcze w zeszłym tygodniu pociłam się jak szczur ale na szczęście już przeszło. Może więc i Wam zaraz to minie. Ja obrączki i pierścionka zaręczynowego to nawet do porodu nie zdjęłam bo zapomniałam. :P Widzę tylko że nogi mi trochę szczupleją, i bardzo dobrze bo bałam się że zostaną mi takie okropne i grube. Chociaz na pewno dużo pracy mnie czeka żeby wyglądać przyzwoicie. U nas dziś piękna pogoda i cieplutko więc pewnie zabiorę tego mojego ssaczka małego na spacer. Katarek powoli nam przechodzi mam nadzieję że do końca tyg się z nim uporamy.

Gość Wera33
Ja na szczęście rozstępów nie mam, chodzę za to w pasie poporodowym zakupionym za 9 zł na Allegro o rozm uniwers ze 3 stopn regulacja i jest ok tylko ze juz nie opina i zamówiłam węższy o talii osy:) bede na dzien zakładać ten węższy a na noc tamten uniwersalny. I muszę przyznać ze brzuch mi schodzi Maz sie śmieje ze juz mam mniejszy od niego a przed porodem miałam 3 razy taki jak on:) aliszon to dobrze ze opuchlizna schodzi. Ciekawe co tam u Tulipki pewnie ostro walczy na oddziale patologii.

Gość Katalpa
Wera, mam pytanie odnośnie pasa? Nosisz go cala dobe? Rodzilas sn czy cc?

Gość Wera33
Rodziłam cc i tak nosze cała dobę tyle ze jest juz mniej opinający. Przy cc mi nawet pomógł bo tak mi trzęsło brzuchem przy każdym kichnięciu ze myślałam ze oszaleje.

Gość rockowa mamunia
Ja bardzo boje sie oksytocyny i wywoływania więc działam od wczoraj sama :D seksik w nocy, dzisiaj umyłam okna, kręce biodrami, biegam po schodach może coś się ruszy. Dzidziuś przez to mniej aktywny dzisiaj ale pewnie usypia go kołysanie

Gość Katalpa
Wera, dziekuje Ci za odpowiedź. A ile dni po cc zalozylas ten pas?

Gość karolinacie5
Ja juz w szpitalu na patologii ciąży.. Jutro zakladaja cewnik a w piatek oksytocyna. Boje się bardzo:(

Gość AleksandraJL
Karolinacie- nie martw sie, nie bedzie tak zle. Jak ja dalam rade to i Ty dasz. .

karolinacie powodzenia, im wcześniej będziesz to mieć za sobą tym lepiej :) Wera a kiedy Ty miałaś cc, że już w pasie śmigasz? Ja też mam pas, ale jeszcze go nie zakładałam. CC miałam 6 czerwca.

Gość Wera33
Cc miałam 12 czerwca. Byłam dzis na obcięciu szwów u mojego ginekologa ( on tez robił to cc) i ranę kazał smarować contratubexem a potem mozna nałożyć te plastry silikonowe ktore sa o wiele silniejsze. I nadal kazał psikac octaniseptem.Sprawdzil macice i dobrze sie obkurcza. Rockowa czekamy na Twojego dzidziusia i na Tulipki tez. Karolina powodzenia.

Gość AleksandraJL
A ja mam szwy rozpuszczalne dziś załozyłam na chwile pas poporodowy, ale nie wiem, czy to nie za wcześnie. Wysłałam zdj syna

Gość dermar
Hej ja miałam cc 11 czerwca i też boje się jeszcze zakładać pasa poporodowego. Dziewczyny wcześniej pytałam jak ubieracie swoje pociechy bo ja już sama nie wiem :( mnie koleżanki ochrzanily że za ciepło ubieram malutką :)

Gość Wera33
Tulipka co tam u Ciebie?

Gość dermar
Co tak cicho dziewczyny? :)

Gość Lv
Ja miałam pas używałam go, ale więcej szkody zrobił niz pożytku. Dużo straciłam z wagi juz w samym szpitalu, zostało moze z 5 kg teraz, ale codziennie rano jest mniej wiec jest ok. Kupiłam mustele na szybsze wchłonięcie brzucha i póki co jestem zadowolona. Co do rany po cc mi lekarz od razu po ściągnięciu szwów kazał kleić plaster wtedy uzyska sie najlepszy efekt. Codziennie go odklejam, przemywam, i przyklejam znow. Co 4/5 dni zakładam nowy. W zasądzie tylko gdy ktos sie przyjrzy zauważy ciecie. Notmiast nadal mam problemy z zastojami, zostały tylko dwa z którymi walczę wiec i tak jest super. Mała jest jakaś nie spokojna :( przy karmieniu chwile ssie ładnie a za chwile płacz , odkładanie butelki odbicie i znow to samo, nie wiem o co chodzi, martwi mnie to odrobine. Jutro ma byc względna pogoda wiec wybierany sie na dłuższy spacer , moze bedzie lepszy dzien. Pozdrawiam dziewczyny.

Gość dermar
Lv moja koleżanka tak miała i po prostu jej mała nie chciała tego mleka musiała zmieniać. A jak się nazywa ten plaster i gdzie go można kupić? Dziewczyny moja Sandra akurat dziś zasnęła o 19tej i teraz jeszcze śpi a my kapiemy ja przeważnie 20 21 i nie wiem czy ją wybudzac czy odpuścić kąpiel juz sama nie wiem :(

Gość tulipka32
Ja juz po, Jasiu 3800g, 57cm. Porod nie za lekki bo wczoraj rano zalozyli mi cewnik Foleya i meczylam sie z nim cala dobe (skurcze co 6min. calkiem bolesne, na noc sie troche uspokoilo). A po wyjeciu dzis skurcze od 11 caraz silniejsze, 40min. parcia i final o 18.45. Niestety z bolami krzyzowami :( powiem Wam ze zanim przyjechala moja polozna 'zlota kobieta' to inna mnie tak dolowala, nie widziala rozwarcia na 5cm!!!!! Ale najwazniejsze ze Jasiu jest juz z nami :)

Gość AleksandraJL
Tulipka gratulacje. Masz juz to za soba Dermar i co kąpaliście core? Moj ladnie zasnal wlasnie ciekawe do której pośpi ale az sie boje nocnego karmienia. Te nakladki to porazka zsuwają sie odklejają z tych piersi. Ssal tak ładnie a czesc wyleciała dolem bo kapturek sie odkleil ja nawet nie zauwazylam. Sprobuje w nocy bez tego dziadostwa ale czy maly normalnie zlapie to watpie

Gość dermar
Aleksandra chwilę po tym jak napisałam mała wstała i jeszcze ją wykapalismy :) teraz nakarmiona zasnęła i tez się boje ile pospi bo bardzo długo spala przed tą kąpielą. Tulipka wielkie gratulacje wiem jaka to ulga jak się jest już po :-)

Gość Wera33
Tulipka no wreszcie gratuluje! Wszyscy tu czekaliśmy na Ciebie:))) duży chłopak moja to chyba za mies osiągnie taka wagę na moje oko ma teraz z 3200. Lv czytałam o tych plastrach ze sa skuteczne ale ja mam jeszcze gdzie nie gdzie strupki to tez moge przykleić? Ja swoją kapie wieczorem ok 17 -18 jak sie obudzi co 2 dzien, a Wy? Co ile kapiecie? U nas nocne karmienie, sama mnie obudziła:)

Gość dermar
Aleksandra chwilę po tym jak napisałam mała wstała i jeszcze ją wykapalismy :) teraz nakarmiona zasnęła i tez się boje ile pospi bo bardzo długo spala przed tą kąpielą. Tulipka wielkie gratulacje wiem jaka to ulga jak się jest już po :-)

Gość dermar
Wiadomość dodala się teraz a kapalam po 23 godzinie :)

Gość Anett304
Tulipka gratuluję ;) Aleksandra ja przyklejam te nakładki na maść do sutków której nie trzeba zmywać przed karmieniem i jest o niebo lepiej ;)

Gość martusiaa23
a ja dalej czekam .. nic nie rusza. próbowałam wszystkiego ...

Gość gość
Martusia zrob masaz brodawek zgodnie z opisem na stronie rodzic po ludzku 2 min masazu 3 min odpoczynku, najlepiej przez bluzke, ja wczoraj tak zrobilama akcja sie rozpedzila i urodzilam, polecam i trzymam kciuki

Gość martusiaa23
robiłam masaż już kilka razy nic nie daje ..sex , chodzenie po schodach umyłam wszystkie okna , ogólnie posprzątałam dom i nic. no ale zrobię w takim w razie jeszcze raz. :) dziękuje za podpowiedz.