Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

CZERWCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość AleksandraJL
Anett- dzieki za podpowiedz super porada z nieba mi spadlas nic sie nie odkleja!!!:) Dermar- a dala Ci pospać? Moj po kąpieli spi 3 godziny co najmniej Wera my kapiemy co 2 dni ok 18-19 to zalezy jak wstaje Ale dzis się wyspalam w koncu. Tylko 2 razy w nocy mialam pobudkę. No w sumie 3 bo o 23 tez juz spalam i mnie obudzil

Martusia a na kiedy miałaś termin? Ja juz 8 dni po terminie.. Dzisiaj przede mną ten cewnik i moze cos sie zacznie..

Gość Wera33
Aleksandra ja tez wyspana :) w sumie pobudka ok 3 w nocy o teraz na karmienie. Juz trzecia noc z rzędu moze to bedzie jakas reguła. Ja tez kapie co 2 dzien. Czy ktoś ma doświadczenie albo wie kiedy przestaną bolec sutki? Juz drugi tydz karmie i zawsze przy chwytaniu gwiazdy w oczach. Wczoraj przyszedł laktator z canpola i tak mi wymęczył brodawki ze mała to przy nim pikus jak ciągnie, jest b delikatna od urządzenia w tym temacie. I kolejny dzien przed nami życzę wszystkim mojego czasu z dzieciątkiem bez niespodzianek. Byle do trzech mies potem juz dziecko trzyma główke, jest większe i lepsze w oporzadzaniu.

Gość martusiaa23
karolinacie5 pierwszy termin na 21 , drugi na 23 ... ale już nie mogę się doczekać a nic nie rusza ..nic dosłownie nic. jedynie to brzuch mi co jakiś czas twardnieje i mam bóle jak na miesiączkę. jak nie urodzę do wtorku mam isć do ginekolog po skierowanie.

Gość Lv
Tulipka moje gratulacje . Plastry to sutricon koszt ok 120zł , i tak Wera możesz nawet na strupki. Pod plastrem rana sie nie "kisi" jest tak zrobiony ze mimo iż plaster jest silikonowy rana sie goi. Ja polecam naprawdę nie mam żadnego zgrubienia , ciecie jest całkiem gładkie. Jedyny problem to to ze plaster wyrywa mi włosy codziennie gole sie do 0 zeby nie było co wyrywać :)

Gość AleksandraJL
Ja z mojego laktatora jestem mega zadowolona (tommee tippee) nic nie boli w porównaniu z tym jak mnie maly chwyta. Raz karmie przez te kapturki, raz prosto z piersi i czasem odciągam na noc . Dziewczyny weźcie mnie pocieszcie moj synek wcale nie wisi na cycku odrywa sie po 15-20min sam. Myślicie ze na pewno się najadą???? Nie marudzi ani nic a ja panikuje

Gość Mania198
Dzieczyny a karmicie na zadanie czy co 2-3 godziny? Bo moja mala to taka typowa przyssawką ze siedziała y cały czas przy cycu a polozne kasują karmić co 2-3 godziny po 20 minut z każdej piersi. A mi to jakoś nie pasuje. I jeszcze pytanie do dziewczyn po cc. Jak sobie radzilyscie z bólem po wypisie do domu? Paracetamol wystarczył? Doradzcie coś prosze

No i jednak nic ze mną nie robią.. Cewnika nie założyli bo szyjka niegotowa no i leze w szpitalu niepotrzebnie:(

Gość Wera33
Mania mi w domu juz intensywny bol nie dokuczał po cc ale poprosiłam asekuracyjnie o przepisanie czopkow przeciwbólowych diclofenac. Sa rewelacyjne i wszystko po nich przechodziło. Pamietam jak raz zaaplikowalam na noc w szpitalu i nagle budzę sie w nocy a tu śpię w in pozycji niż zasnęłam. A po cc cały czas spałam na boku bez wiercenia bo rwało jak sie człowiek ruszał. Idź do lekarza rodzinnego niech Ci przepisze. Ew słabsze paracetamol w czopki.

Gość Wera33
Ja karmie na zadanie ale mała sobie robi przerwy 3-4 godzinne, w nocy dłuższe wiec jest to wg mnie akceptowalne. Poradzicie mi jak Sara spi dłużej w nocy np dochodzi do 5 godz to mam ja budzić? Aliszon chyba tez pisała ze jej spi dłużej i nie budzi dziecka.

Gość gość
Dziewczyny składaka ktoras z was o macierzyńskie? Jakie dokumenty konkretnie nalezy złożyć procz wniosku o urlop?

Gość Anett304
ja karmie na żądanie co 2 h . nie mam serca inaczej robic... choc w nocy sa dluzsze przerwy , ale w dzien to czasami nawet 1,5h i mala sie budzi , cycka szuka.

Gość AleksandraJL
Gosciu- ja wypełniłam wniosek i dalam skrócony odpis aktu urodzenia do pracodawcy Ja nie mialam jeszcze takiej sytuacji ze spal dluzej niż 3,5 godziny. Karmie na zadanie ale moj okruszek zada cyca con2-3 godziny nie wisi na piersi. Mnie za to niepokoi ze tak krótko ssie pierś pare min i puszcza

Gość AleksandraJL
A czy Waszym maleństwom schodzi skora?

Gość Mania1989
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, ja też będę raczej karmić na zadanie. My juz dzisiaj wyszlysny do domu, szybko bo cc miałam we wtorek. Ale ogólnie jestem zadowolona.

Gość dermar
Aleksandra pospala mi aż się zdziwiłam chyba ze 3 godz potem cyc i znów 3 godz także super noc :) Mojej Sandrze też schodzi skóra ale w szpitalu powiedzieli mi że tak będzie schodzić z całego ciała bo to po wodach plodowych.

Gość rockowa mamunia
Cześć dziewczyny... martusia ja mam to samo.. okna wymyte i podłogi też, specjalnie na kolanach, seks kilka razy dziennie, sutki aż bolą od masaży po schodach biegam i nic! Dzisiaj tylko obudziłam się z brzuchem 10 cm niżej niż do tej pory. Jutro miałam robić KTG i w razie czego iśc do szpitala ale pojechałam dzisiaj na KTG wyszło wszystko ok, ruchy i tętno dziecka w porządku więc wróciłam do domu i mam powtórkę w poniedziałek. U mnie termin mija jutro, bardzo chciałabym już urodzić...

Gość Aliszonn
U mojego Kornela skóra schodziła tak do 12 doby, teraz mamy 20 dni i już skórka jest super. Uporaliśmy się chyba z katarem bo dziś już niunio o wiele mniej furczy i nochalek suchy. Spacerowaliśmy dziś 3,5h i nie obyło się bez karmienia na placu zabaw;) Córa się bawiła a my siedzieliśmy i się karmiliśmy. No ale pogoda nam na to pozwoliła dziś było na prawdę super. Jutro idę z niuniem na kawę do koleżanki i jej 9-cio miesięcznego bąblą który waży bagatela 11,5kg. Chłop jak dą, zastanawiam się czy mój też taki będzie;)

Gość AleksandraJL
Dermar- cudowna moc kąpieli. Moj po kapaniu tez ślicznie spi. No i daje rodzicom spac Wlasnie zastanawiam się nad tym, zeby chyba kapac jednak codziennie o stałej porze tak żeby to była taka rutyna czynności o stałych porach Np spacer ... Dziewczyny trzymam stopy w skarpetkach takich zluszczajacych ponoć rewelacja po 4-5 dniach zacznie schodzic ta brzydka skora i stopy będą pięknie wygladzone. Moje koleżanki probowaly zachwalają wiec i ja sprobowalam. Ciekawe czy faktycznie takie super Aliszonn- Twojemu Kornelkowi odpadł juz pępek bo u mojego takie czerwone tam sie zrobilo mam nadzieje ze może juz sie szykuje do odpadnięcia .

Gość Aliszonn
My się pozbyliśmy pępucha w 10 dobie i jak już wisiał na włosku to w środku był taki brzydki zielony, ale teraz już jest ładnie zagojony. Aleksandra daj koniecznie znać czy warto kupować te skarpetki bo też się nad nimi zastanawiałam, moje stopy po ciązy są mega zaniedbane. Muszę zacząć o nie dbać teraz bo wtedy z brzuchem nawet nie było jak.

Gość VERUSIAA
no wiec stalo sie.. jestem na patologii :( dzis bylam na ktg niby tylko dzien po terminie ale Pani dr sie przestraszyla ze z usg wychodzi 4100 i stwierdzila ze mniejszy juz nie będzie wiec nie ma na co czekać. jutro mam miec jakieś dokladne usg i potem decyzja co dalej.. jak uslyszalam ze mam zostac to cisnienie mialam ponad 140 jak mi mierzyli ;) ale juz sie oswoilam chyba z ta mysla. odwrotu tak czy inaczej nie ma ;)

Gość martusiaa23
rockowa mamunia musimy czekać .... coś czuje ze będę musiała jechać we wtorek po te skierowanie.

A ja nadal leze, dzisiaj rano dowiem sie czy będą na mnie cos testować.. A to juz 9 doba po terminie.. Czy któraś tez tak drazni masaż brodawek? Ciarki mi przechodzą na sama myśl o tym..:/ no ale trzeba próbować..

Gość martusiaa23
ja robiłam już kilka razy ten masaż nic nie działa , brzuch twardnieje jedynie a potem przestaje.

Gość martusiaa23
na pewno nie jest to fajne jak się robi już kilka razy dziennie, aż bolą wiec ja już przestałam.. zostało tylko czekać ... na moją Julcię nic nie działa , mały uparciuch .

Aleksandra ja miałam te skarpetki i są super:) wszystko zeszło i stopy jak u niemowlaka. Dużo zalezy od tego w jakim stanie są stopy bo np. U mnie zeszło wszystko a siostra sobie robiła to troche jej zostało. My jesteśmy po pierwszej nocy, karmienie mniej więcej co 2h. Dzisiaj spaliśmy przy zapalonej lampce ale może jak juz się przyzwyczaiły do bedzie bez. A jak jest u Was? Dziewczyny a po karmieniu odkladacie za kazdym razem dziecko do łóżeczka? Bo mi jest teraz (ze szwami po cc) wygodniej jak mala leży ze mną na łóżku tylko boje sie żeby sie za bardzo nie przyzwyczaiła i nie weim co robić. Pokarmu mam bardzo duzo, muszę sie odciągać bo mala ssie jedna pierś ok. 15 minut i juz jest najedzona a piersi twarde jak kamień. My pierwszy spacer zaliczymy pewno we wtorek bo mamy sie zgłosić do lekarza na kontrole wagi, mam nadzieje ze Martynka juz coś urośnie :) Pozdrawiam Was wszystkie. A czekającym na poród życzę szybkich i malobolesnych akcji, obyscie juz miały wasze maleństwa ze sobą :)

Gość AleksandraJL
Mania masz racje sa super. Juz po samym sciagnieciu tego nogi gladkie zadbane. Takze Aliszonn polecam!!!! A efekt dopiero bedzie, jak ta skora zacznie schodzic. No i mega przyjemne uczucie, jak mialam te skarpetki na nogach... Verusia- trzymam kciuki Dziewczyny my chyba mamy problem z pępkiem bo sie robi tam czerwony strup. Po prostu zaschnięta krew. Nie wiem czy to normalne

Gość AleksandraJL
Mania- my przez pierwsze 3 noce w domu spaliśmy we 3 w łóżku! Dopiero teraz Leon spi w swoim lozeczku. zapalamy lampkę tylko w nocy na karmienie ale mamy troche swiatla od lamp ulicznych tak wiec calkiem ciemno nigdy nie jest w naszym mieszkaniu

Gość Aliszonn
A moje szczęście śpi ze mną w łóżku, natomiast mąż śpi w pokoju razem z córą. Jest mi tak wygodniej, nie muszę wstawać po małego w nocy no i on czuje się bezpieczniej i lepiej śpi obok mnie. Tak będzie myślę gdzies do 3 miesąca, później zacznę go przyzwyczajać spać w łóżeczku i może w końcu będę spała z mężem. :) Aleksandra mi położna mówiła żeby jak najczęściej czyścić pępek i co najważniejsze wycierać go do sucha, bo mokry nigdy się nie zagoi. W weekend wybieram się z mężem na zakupy. Po ciąży totalnie nie mam co na siebie wkładać. w spodnie z przed ciąży jeszcze się nie dopinam, wejśc na tyłek wejdą ale nie ma szans ich zapiąć. Także muszę odświeżyć swą szafę.