Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bo co biedota plodzi te dzieci

Polecane posty

Gość gość

no masakra:(moja sąsiadka,4 dzieci,bardzo stary dom a w nim 1(!)tylko pokój,podzielony jakos,znowu w ciąży:(a nieraz beczała ze nie ma za co tamtych nakarmic:(no ludzie kochane,w szoku jestem

Gość gość
nie twoj interes zajmij sie wlasna kasa, a skoro taka jestes czula na ubostwo najmlodszych zaloz fundacje dokarmiajaca bachorki

Gość gość
jest coś w tym i ja, że takie biedne rodziny powinno się pod tym względem kontrolować w jakiś tam sposób i że powinno być legalne podwiązywanie jajowodów u kobiet. I piszę całkiem serio bo to nie jest tak do końca, że to nie jest nasz interes. Bo znam osobiście przypadek rodziny biednej, mieszkającej w drewnianym domku z jedną izbą. Mieli trójkę dzieci a grosza przy duszy zero. Kiedy czwarte było w drodze ojciec się powiesił, matka się załamała i skończyło się na tym, że cała czwórka w domu dziecka. A dzieci w domu dziecka żyją z pieniędzy państwowych. i wiadomo, że jak ktoś nie ma chleb to tym bardziej nie ma na antykoncepcje a z dupą żartów nie ma. Abstynencji nikomu nakazać nie można

Gość gość
Pilnuj swojej d**y nie czyjejś raszplo jedna.

Gość gość
A po to autorko,żebyśmy ich potem karmili,co się będą przejmować,gmina da:(

Gość gość
czym głupsze tym się mocniej mnożą. a jak w chinach ograniczyli ilość dzieci na rodzine to pretense. to teraz mata!!!

Gość gość
Z tego co wiem jest legalne podwiązanie jajowodów, znam rodzinę gdzie po 6tym dziecku zrobiono kobiecie zabieg, mąż alkoholik z temperamentem, w domu bieda aż piszczy i co rok prorok. Tyle ze teraz dwójka najstarszych dzieci ma już po 2 własnych i z 8 osobowej rodziny zrobiło się 12, więc problem raczej nie zniknął.

Gość gość
tia.. proponuje wprowadzic chinski model :P, :P, :P

Gość gość
gość dziś zapomnialas dodac ze nikt nie zapytal jej o zgode, po prostu - jak w faszystowskich niemczech KTOS uznal, ze ma prawo do decydowania ZA kobiete ktora w swoim tupecie uznal za niepoczytalna dla mnie powinien z miejsca stracic prawo wykonywania zawodu lekarza

Gość gość
a nawet japoński!!!

Gość gość
Podwiązanie jajowodów jest nielegalne. Legalnym zabiegiem jest za to zabieg przerwania nasieniowodów u mężczyzn

Gość gość
to jest pewnie sposób na życie. Dofinansowania, darmowe obiady w szkole, darmowe przedszkola, dotacja na wyprawkę do szkoły, zasiłki, odpis od podatków i żyją nie musząc pracować :)

Gość gość
Porozmawiaj z nia o antykoncepcji. Uswiadom, moze nie wie jakie ma mozliwosci a facet mowi ze gumy nie zalozy bo mu ptak odpadnie i ciagle plodza kolejne dzieci. To sa trudne sytuacje i niekiedy wielkie dramaty z tego wychodza. I nie piszcie zeby kazdy swojego tylka pilnowal bo czasem trzeba pomoc jak ktos sobie nie radzi. Nie mowie zeby autorka nakarmila wszystkie dzieci i oddawala swoja pensje ale wlasnie zaczac od rozmowy. Zasiegnac porady lekarza w sprawie antykoncepcji. A jak nic nie robimy to potem slyszymy ze zakopane noworodki znaleziono albo w zamrazace matka trzymala kilkoro. Nikt nic nie widzial i nic nie slyszal a dramat pod naszym nosem sie rozgrywal

Gość gość
gość dziś czyli dokladnie to co robi polska biedota na emigracji ... tam jakos nikt nie ma im tego za zle ciekawe z jakiego powodu

Gość gość
Dobrze pisze kobiecna dla takich kobiet powinny byc obowiazkowe spralki po pierwszym dziecku mam kolege wymyslili sobie ze beda miec dziecko smialem sie i mowilem mu ze to kiepski pomysl on goly ona gola zalozenia juz mieli mieszkac u rodzicow i mieszkali rok pozniej sie pozarli rozstali ona nie daje mu sie widywac z dzieckiem bo ja boli ze poznal jakas inna babkeidiota sie juz zareczyl ta druga tez mu juz o dziecku mowi... niektorzy ludzie w ogole nie mysla

Gość gość
tylko tych dzieci zal...w tych samych ciuchach caly tydzien, za duzych po starszym bracie, siostrze, brak kasy na wycieczki szkolne, kino, teatr...wysmiewane, uwazane za dziwolagow,

Gość gość
gość dziś gość dziś zapomnialas dodac ze nikt nie zapytal jej o zgode, po prostu - jak w faszystowskich niemczech KTOS uznal, ze ma prawo do decydowania ZA kobiete ktora w swoim tupecie uznal za niepoczytalna dla mnie powinien z miejsca stracic prawo wykonywania zawodu lekarza x co ty pierdzielisz? oczywiście że zabieg odbył się za zgodą kobiety, przedstawioną jej taką propozycję po tym jak sama powiedziała że ma już dosyć ciągłego rodzenia dzieci, co prawda wiecznie napruty małżonek odgrażał sie po całej okolicy, ze takiej żony już nie chce, ale akurat w tym temacie nie miał nic do powiedzenia

Gość gość
Też mam stary dom a mamy 5 tys miesięcznie bo dorabiamy się teraz dopiero.A ty zazdroscisz? Ze mogą zajść w ciążę a ty nie? Czy jak? Na spiralke ich nie stać a w reklamowce nie będą się kochać i mają rację bo to bez uczucia jest a tabletki chemia szkodzi.

Gość gość
To jest CELOWA POLITYKA ŚWIATOWA , wybić inteligencję, dać zielone światło biedocie do rozmnażania, po to by łatwiej było nimi sterować. Wszyscy jesteśmy uczestnikami tego programu.

Gość gość
Co wy bredzicie z tym podwiązaniem. Podwiązanie nasieniowodów jest nielegalne, a podwiązanie jajników musi mieć solidne podstawy. Kiedyś jeszcze było tak, że mąż się musiał zgodzić na podwiązanie jajników u swojej żony. Do autorki, mnie też to drażni. Gdyby taka osoba chciała, to by się zabezpieczyła. Niejedna antykoncepcja hormonalna kosztuje tyle co paczka papierosów (moja nawet mniej), a zdecydowana większość z tego typu kobiet je pali. Znam taka jedną. Bieda w domu, dzieci sporo, a ona mi tekstem z papierosem w ustach, że szybko zachodzi, albo nie ma za co lekarstw kupić.

Gość gość
Boże co wy ma cie do tych biednych ludzi? Ale jak jakiś sławny bogaty np Wiśniewski miał parę żon i każde dziecko z innym to już wszystko w porządku? Tak? Albo jak sławna aktorka ma 6 dzieci.Ona może mieć bo bogata a biedna to już patologia tak? Boże.

Gość gość
Ale autorka napisala ze tamta kobieta nie ma co dac jesc dzieciom wiec przyrownywanie do celebrytek jest glupie. Prawda jest taka ze to skrajnie nieodpowiedzialne gdy bieda w domu az piszczy i myszy zdychaja a ludzie kolejne dzieci plodza, mieszkaja w jednej izbie, sex uprawiaja przy dzieciach, czesto chlop pije i bije. Tak to jest patologia i nalezaloby pomoc takim ludziom np poprzez uswiadomienie ze mozna sie zabezpieczac. Czytajcie ze zrozumieniem. Potem znajda kolejne zwloki noworodka i wszyscy beda pluc i zyczyc smierci rodzicom. Juz pisalam, nie ignorujmy takich problemow, pomagajmy, uswiadamiajmy, dajmy garsc informacji, gdzie mozna sie zglosic po pomoc bo sa takie miejsca

Gość gość
Do 11:22 Takich bzdur o prezerwatywie i tabletkach juz dawno nie slyszalam. Reprezentujesz bardzo uboga w ta wiedze czesc spoleczenstwa i mam nadzieje ze z tymi swoimi 5 tys i dorabianiem sie szybko dorobisz sie rowniez rozumu

Gość gość
11:33 - wazektomia w Polsce jest całkowicie legalna, jest to zabieg, który można odwrócić ! Przestańcie pleśc bzdury ! Tu jedna z wielu klinik W POLSCE oferująca takie zabiegi: http://wazektomia.com/czym-jest-wazektomia Podwiązanie jajwodów jest nielegalne, ale wazektomia jest legalna. Zapamiętajcie to sobie.

Gość gość
gosc 11:22 tak,zazdroszcze jej ze moze byc w ciazy a ja nie,jest wlasnie tak jak mowisz mądra kobieto:) a oni nie maja 5 tys miesiecznie,oni g****o mają,ona nie pracuje,on taki wesołek czasem cos zlapie byle na piwko i fajki bylo,teraz sie niby gdzies zatrudnił ale on w zadnej pracy dłuzej miejsca nie zagrzal bo len straszny,a ona załamana,chodzi po ludziach i płacze,tak bardzo bardzo jej zazdroszcze tej sielanki:)

Gość gość
11:43-bo wisniewski czy inne gwiazdy co maja duzo dzieci moga im zapewnic byt,jedzenie,wyksztalcenie,przyszlosc.a bieda?ledwo kawałek chleba,brak ksiazek,stare łachy,wysmiewanie i ponizenie w szkole,brak perspektyw i ciaze w wieku 15 lat

Gość gość
Plodzenie dzieci to czesto sposob na zycie. Bo im wiecej dzieci, tym wieksze zasilki. I jakos leci..... Znam przypadki, gdy opieka spoleczna kupila kobiecie wielodzietnej spirale, miala tylko pojsc z nia do lekarza i zalozyc, a ona ta spirale sprzedala na targowisku. Masakra.

Gość gość
Ale przecież ładny dom prace dobrą można stracić w jednym dniu.Zabierze ci burza itd powódź dom i na drugi dzień jesteś nikim.I też wtedy dzieci są bez przyszłości.I co wtedy mają im zabrać dzieci? Proszę was.Im jesteś bogatszy tym bardziej upadniesz na dno kiedyś. Ale w sumie zgadzam się trochę z aktorką bo jak chleje i nie ma na jedzenie to już masakra.Powinni pomyslec.

Gość gość
A my jesteśmy z mężem razem i nas ciągle okradają i przez to mamy niewyremontowany dom Ale po troszku sobie poradzimy.Bo teraz poszło na prawo jazdy dużo i jestem w ciazy 39 tydz i też poszło na dziecko wszystko.A na jedzenie to mamy aż za dużo.Cukierki chrupki owoce drogie dobre obiady w biedronce co tydzień tracimy tam z 500 zł. Nie żałujemy na jedzenie sobie.no i rachunki mamy duże to płacimy.A na remont nie starcza Przy 5 tys musimy brać Provident na nowe okna i centralne aż wstyd.Bo nas 10 razy okradli w roku.A policja nie pomaga.